aansprakelijkheids verzekering

verzeker je aansprakelijkheid goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • wereldwijde dekking
  • verzekerd bedrag van 1,5 miljoen
  • tot 15% stapelkorting
direct je gezin verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

een aansprakelijkheids­verzekering geeft rugdekking

Bij HEMA weten we dat je zuinig bent op je spullen en ook op de spullen van iemand anders. En toch kan er soms iets fout gaan waarvoor jij aansprakelijk bent. De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA vergoedt schade als je volgens de wet aansprakelijk bent, omdat je per ongeluk iemand anders verwondt of spullen van een ander beschadigt.

overal ter wereld verzekerd

Iedereen doet wel eens iets ondoordachts of kan per ongeluk schade veroorzaken. Als anderen daardoor schade lijden kun je hiervoor volgens de wet aansprakelijk zijn en deze schade moeten vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering biedt wereldwijd dekking voor schade aan (spullen van) anderen waarvoor jij volgens de wet aansprakelijk bent tot een bedrag van maximaal 1.500.000.-. Het verzekeren van jouw aansprakelijkheid kan veel geld en gedoe schelen. Eigenlijk zou iedereen deze verzekering moeten hebben want een schade kan flink in de papieren lopen. HEMA biedt zowel een alleenstaande (particuliere) dekking als een gezinsdekking aan. Daarmee zijn jouw partner en/of kinderen ook verzekerd.

waarom de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Verzekerd bedrag van 1.5 miljoen
  • Wereldwijd verzekerd
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij nood
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

voorwaarden aansprakelijkheidsverzekering

Als je iets stuk maakt van een ander of iemand anders verwondt, dan is dat al vervelend genoeg. Met de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA ben je gewoon goed verzekerd voor schade die je per ongeluk aan anderen veroorzaakt. De basisdekking van de verzekering vergoedt (wereldwijd) schades waar jij aansprakelijk voor bent, in heel veel situaties. Of het nu tijdens het oppassen, logeren, een vriendendienst of een huisfeestje is. Als jij aansprakelijk bent, staan wij voor je klaar - én voor jouw gezinsleden en huisdieren. In onze duidelijke polisvoorwaarden lees je alles over de voorwaarden van een aansprakelijkheidsverzekering, de ruime dekking en de maximale vergoeding voor schades die we uitkeren.

eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Niemand zit te wachten op schade aan (spullen van) anderen en de kosten die dit met zich meebrengt als jij hiervoor aansprakelijk bent. Daarom betaal je bij HEMA nooit teveel voor een aansprakelijkheidsverzekering. En ook het eigen risico houden we laag. Van het bedrag dat wij vergoeden voor schade betaal je per gebeurtenis 100.- zelf. Dit is jouw eigen risico van de aansprakelijkheidsverzekering. Je betaalt bij elke schade dus zelf 100.- aan de persoon die schade heeft waarvoor jij aansprakelijk bent.

één verzekering voor het hele gezin

De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering voor jezelf én voor jouw gezin. Bij het afsluiten van de verzekering geef je jouw gezinssamenstelling op. Heb je een verzekering voor een gezin afgesloten? Dan is jouw aansprakelijkheid verzekerd, maar ook die van jouw partner, kinderen en kinderen van de partner. Kinderen van 18 jaar of ouder die voor school of studie ergens anders wonen zijn eveneens verzekerd, net als mensen die bij je logeren en mensen die bij je in de huishouding werken.

de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van jouw gezinssamenstelling. Deze geef je bij het afsluiten van de verzekering aan ons door en wij berekenen direct jouw maandpremie. Als gezin met kinderen is het bedrag dat je per maand voor deze verzekering betaalt vaak hoger dan voor een alleenstaande. Het risico op schade is nu eenmaal iets groter als je jonge kinderen hebt. Naarmate kinderen ouder en wijzer worden, zie je dit terug in je maandpremie. Deze wordt namelijk lager. Pas wanneer je 70 jaar bent, stijgt de premie van de aansprakelijkheidsverzekering weer iets. Het risico op schade is op latere leeftijd iets groter.

een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Jouw aansprakelijkheid verzekeren bij HEMA is heel eenvoudig. We bieden één duidelijke en uitgebreide verzekering voor jou en jouw gezin. Geef bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering jouw gezinssamenstelling op en jij en jouw partner en kinderen zijn gewoon goed verzekerd. Ook als jouw kinderen voor studie ergens anders wonen. Op basis van jouw wensen en behoeften kun je online eenvoudig een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Ben je overtuigd van onze scherpe premie? Sluit dan direct een verzekering voor jouw aansprakelijkheid af.

direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is heel eenvoudig. Dat doe je namelijk online. Gewoon, via onze site. Binnen vijf minuten zijn jij en je gezin gewoon goed verzekerd voor schade bij anderen. Het enige wat je hoeft te doen is enkele simpele gegevens invullen, een account aanmaken en activeren nadat je de aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten of - als bestaande klant - even inloggen. Wij vullen dan automatisch je gegevens voor je in en berekenen direct de hoogte van de stapelkorting die je ontvangt.

verschil wa en aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verward met een andere verzekering voor aansprakelijkheid, de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is een verplichte verzekering voor motorvoertuigen, zoals de auto, motor of scooter. Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht? Nee, in tegenstelling tot de in Nederland noodzakelijke voertuigenverzekering, is het verzekeren van aansprakelijkheid voor schade aan spullen van anderen niet verplicht. Wél is deze verzekering verstandig, zeker als je jonge kinderen of huisdieren hebt. Want jij weet als geen ander: een ongelukje is zo gebeurd.

meest gestelde vragen

Ja, als je bij aansprakelijkheidsverzekering bij de gezinssamenstelling kiest voor 1 of 2 volwassenen met kinderen dan zijn je kinderen ook meeverzekerd. Zelfs als ze vanwege studie niet thuis, maar ergens anders binnen Nederland wonen.

Als je schade bij iemand anders hebt gemaakt, valt dit onder je aansprakelijkheidsverzekering. Schade kun je online melden via de knop “schademelden”. Zodra je bent ingelogd in je online Polismap, klik je nog een keer op de knop “schademelden”. Daarna kun je ons stapsgewijs uitleggen om wat voor schade het gaat en wat er precies gebeurd is.

Ja, de dekking voor aansprakelijkheid is wereldwijd geldig. Hiermee is aansprakelijkheid voor brandschade aan een gehuurd vakantieverblijf in het buitenland bijvoorbeeld ook verzekerd.

Het verzekerd bedrag voor een aansprakelijkheidsverzekering is € 1.500.000,- (1,5 miljoen euro)

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren dekt de schade die jij, een gezinslid of jouw huisdier per ongeluk toebrengt aan iemand anders of zijn bezittingen. Denk daarbij aan materiele schade, smartengeld maar ook aan oplopende ziektekosten. Dit schadebedrag kan heel hoog oplopen. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot een bedrag van 1,5 miljoen euro.

bekijk veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp