aansprakelijkheidsverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering heb je zeker nodig. De aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk de schade die jij, een gezinslid jouw huisdier per ongeluk toebrengt aan iemand anders of zijn bezittingen. Denk daarbij aan materiele schade, smartengeld maar ook aan oplopende ziektekosten. Dit schadebedrag kan hoog oplopen. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Lees verder

Ja, de dekking voor aansprakelijkheid is wereldwijd geldig. Hiermee is aansprakelijkheid voor brandschade aan een gehuurd vakantieverblijf in het buitenland bijvoorbeeld ook verzekerd.

Lees verder

Het verzekerd bedrag voor een aansprakelijkheidsverzekering is € 1.500.000,- (1,5 miljoen euro)

Lees verder

Ja, als je bij aansprakelijkheidsverzekering bij de gezinssamenstelling kiest voor 1 of 2 volwassenen met kinderen dan zijn je kinderen ook meeverzekerd. Zelfs als ze vanwege studie niet thuis, maar ergens anders binnen Nederland wonen.

Lees verder

Ja, huisdieren zijn meeverzekerd op jouw aansprakelijkheidsverzekering.

Lees verder

Op het moment dat je een schade meldt kun je nota's toevoegen. Wil je achteraf nog extra nota's toevoegen? Dan moet je deze apart per e-mail versturen aan schadeteam@verzekerdbijhema.nl onder vermelding van het schadedossiernummer.

Lees verder

Als je schade bij iemand anders hebt gemaakt, valt dit onder je aansprakelijkheidsverzekering. Schade kun je online melden via de knop “schademelden”. Zodra je bent ingelogd in je online Polismap, klik je nog een keer op de knop “schademelden”. Daarna kun je ons stapsgewijs uitleggen om wat voor schade het gaat en wat er precies gebeurd is.

Lees verder

Een ongeval of overlijden moet je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 jaar aan ons doorgeven. Voor spoedeisende hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de alarmcentrale op +31 (0)71- 3641832. Bij HEMA kun je voor alle schadeverzekeringen online je schade melden. Alleen voor de dierenverzekering hebben we een declaratieformulier. Klik op "schade melden" om te starten met jouw schademelding.

Lees verder

Bij een aansprakelijkheidsverzekering geldt een eigen risico van €100.- per gebeurtenis.

Lees verder

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren dekt de schade die jij, een gezinslid of jouw huisdier per ongeluk toebrengt aan iemand anders of zijn bezittingen. Denk daarbij aan materiele schade, smartengeld maar ook aan oplopende ziektekosten. Dit schadebedrag kan heel hoog oplopen. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Lees verder