HEMA autoverzekering een goede keuze

 • scherpe premie, ruime dekking
 • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
 • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

auto direct verzekeren: nu online afsluiten

Wil je jouw auto direct verzekeren? Bij HEMA heb je dit binnen een paar minuten voor elkaar. Het afsluiten van een autoverzekering is namelijk zó geregeld. Dat doe je eenvoudig online, op élk moment!

direct een auto verzekeren

Heb je een nieuwe auto gekocht? Of kom je online een tweedehands buitenkansje tegen? Vanaf het moment dat een auto is overgeschreven op jouw naam, ben jij verplicht om een autoverzekering af te sluiten. In Nederland geldt dat je een auto minimaal WA moet verzekeren. Bij HEMA kun je op elke dag van de week direct een auto verzekeren. Oók in het weekend want wij zijn altijd online. Dus bezoek onze website, houd je gegevens bij de hand en laat jouw auto direct verzekeren!

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

 • online afsluiten en beheren
 • begrijpelijke voorwaarden
 • ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

autoverzekering direct afsluiten: zo werkt het

Wil je jouw autoverzekering direct afsluiten? Dat kan! We vertellen je graag welke informatie we van je nodig hebben. Zo kan jij jouw auto direct verzekeren. Op basis van jouw gegevens berekenen we de premie van jouw autoverzekering.

Voor het afsluiten van een autoverzekering willen we graag weten:

 • Wat het kenteken van de auto is
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd
 • Hoeveel kilometer je jaarlijks gemiddeld maakt met de auto
 • Wie de hoofdbestuurder van de auto is
 • De meldcode van je auto (deze vind je in het kentekenbewijs)

auto direct verzekeren: vier snelle stappen

Een autoverzekering online afsluiten bij HEMA is een koud kunstje. Als je alle gegevens hebt ingevuld, is het tijd om de dekking te kiezen die bij jou en jouw auto past. Vervolgens stellen we je nog een aantal vragen, maak je kennis met onze uitgebreide aanvullende dekkingen en kun je de autoverzekering afsluiten. We zetten alle informatie nog een keer voor je op een rij. Klopt alles? Dan kun je jouw auto direct verzekeren. Per mail bevestigen we jouw nieuwe verzekering. Je hoeft alleen nog even op de link te klikken om de autoverzekering te activeren.

is mijn autoverzekering direct geldig?

Of jouw autoverzekering direct geldig is hangt af van het moment waarop je de verzekering afsluit. Je kunt jouw auto direct verzekeren bij HEMA, maar dan moet je jouw autoverzekering wel voor 21.00 uur activeren. Doe je dit na 21.00 uur, dan gaat jouw verzekering de volgende dag in. Vergeet in dat geval niet om de ingangsdatum van de verzekering aan te passen naar de dag van morgen.

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

elektrische auto verzekeren

Ben je in het bezit van een elektrische auto? Super! Net als jij doet en denkt HEMA duurzaam. Elektrische auto’s kun je in veel gevallen goed en simpel verzekeren met onze autoverzekering.

no-claimbeschermer: schade zonder schade

Schadevrij rijden wordt beloond. Zéker als je een autoverzekering bij HEMA hebt. Met onze no-claimbeschermer kun één keer per jaar schade aan jouw auto of de auto van een ander claimen, zónder gevolgen.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf.

meest gestelde vragen

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen.

allerleukste auto-accessoires

Met HEMA ga je hele jaar door veilig op weg. Ontdek ons assortiment met handige auto-accessoires voor jou en jouw gezin. Van stoere autostoelen voor de allerkleinsten tot een slimme telefoonhouder zodat je altijd en overal - hands-free - bereikbaar bent. Ontdek het complete assortiment met leuke spulletjes voor jouw auto op

hema.nl

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden