autorechts­bijstand verzekering

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
 • tot 15% stapelkorting
 • scherpe premie, ruime dekking
direct je auto verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

autorechtsbijstand vergoedt de weg naar de rechter

Conflicten ga je liever uit de weg, maar als je in je recht staat wil je natuurlijk je gelijk halen. Ook in het verkeer of rond de reparatie van je auto kan een situatie ontstaan, die niet in goed overleg op blijkt te lossen. Net als bij een geschil op de werkvloer of in de privésfeer, kun je ook in deze gevallen juridische hulp inschakelen. De kosten van juridische bijstand lopen over het algemeen snel op. Speciaal voor dit soort situaties kun je bij HEMA verzekeringen een dekking voor autorechtsbijstand afsluiten.

autorechtsbijstandverzekering: sta in je recht

Door je autoverzekering aan te vullen met de autorechtsbijstandverzekering, ben je verzekerd voor conflicten die met je auto en het verkeer te maken hebben. Je kunt rekenen op professionele juridische of andere deskundige hulp, de kosten die je maakt worden via de autorechtsbijstand vergoed. Raak je betrokken bij een ongeval met één of meerdere auto’s? Dan kan de zaak voor de rechter komen, om te bepalen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Juridisch advies en rechtshulp bij het bewijzen van jouw onschuld of het bepalen van de verantwoordelijke voor het auto-ongeluk of verkeersconflict worden vergoed, net als expertisekosten, gerechtskosten, advocaatkosten en mogelijke proceskosten van de tegenpartij.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

 • online afsluiten en beheren
 • begrijpelijke voorwaarden
 • ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 schade melden
 • inclusief vervangend vervoer
 • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

het aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Heb je als een gevolg van een ongeluk te maken met materiële- of letselschade? Dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen. De juridische ondersteuning die je bij een zaak krijgt, valt onder de vergoeding van de autorechtsbijstand. Als de tegenpartij als schuldige wordt aangewezen, kun je de opgelopen schade verhalen. De schadesom wordt door een specialist berekend. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de ontstane schade, maar ook naar een verlies van inkomen en medische ondersteuning als gevolg van het conflict

ga voor autorechtsbijstand

onze klanten geven ons een

79
 • wat is wel gedekt

  • het conflict begon toen jij met jouw auto aan het verkeer deelnam
  • het conflict begon toen jouw auto geparkeerd stond
  • het conflict begon toen jij of iemand anders de auto aan het onderhouden was
  • het conflict begon toen jij de auto inruilde
  • het conflict gaat over het eigendom van de auto
 • wat is niet gedekt

  • je hebt een conflict met iemand die jouw auto gebruikt en jou daarvoor betaalt
  • je hebt een tweedehands auto gekocht en je hebt een conflict met de verkoper
  • als jij je niet houdt aan de voorwaarden van de verzekering
  • als het conflict jouw eigen schuld was (en je wist wat je deed)
  • je krijgt voor de rechter het verwijt opzettelijk een misdrijf te hebben gepleegd
  • de bestuurder van jouw auto was niet in staat om te rijden
  • als je een conflict hebt over belastingen
  • iemand eist geld van je omdat je schade hebt veroorzaakt
  • iemand anders moet de kosten van de juridische hulp betalen, volgens de wet of een contract

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

direct jouw auto verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Een autoverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

een ster in ruitschade

Ruitschade, helaas kun je er vaak zelf niets aan doen. Heb je een ster of barst in je autoruit? Met een WA-plus of een allrisk-autoverzekering van HEMA is ruitschade gewoon goed verzekerd.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf

aanvullende dekkingen autoverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker onderweg. Met de ruime dekking van onze autoverzekering kun je met een gerust gevoel de weg op. Wil je nog meer zekerheid? Kies dan voor één van onze aanvullende dekkingen en stap zorgeloos achter het stuur.

meest gestelde vragen

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen.

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.