HEMA autoverzekering een goede keuze

  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

welke autoverzekering past bij mij?

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Voor het verzekeren van een auto kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA, beperkt casco en allrisk. Maar, hoe weet je nu welke autoverzekering bij jou en jouw auto past? Wij helpen je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor het verzekeren van jouw auto.

autoverzekering kiezen: waar let je op?

Een autoverzekering kiezen, hoe gaat dat nu precies in z’n werk? Welke dekkingen zijn er? Hoe zit het ook alweer met de keuze tussen WA, beperkt casco of allrisk? En hoe weet ik welke autoverzekering geschikt is voor mij? Wij zetten de verschillende autoverzekeringen voor je op een rij.

WA

Alle auto’s in Nederland moeten WA-verzekerd zijn. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Zo ben je als automobilist dus wettelijk verplicht een verzekering te nemen tegen schade die je bij anderen veroorzaakt. WA

Allrisk (volledig casco)

Is je auto 5 jaar of jonger? Dan is de allrisk-dekking de meest gekozen dekking. Deze dekking wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Deze dekking vergoedt naast de verplichte WA-dekking ook de schade aan je eigen auto. Ook als de schuld bij jou ligt. Je auto is daarnaast ook verzekerd voor vandalisme of diefstal. Je betaalt meer premie, maar omdat jouw auto nog jong en dus relatief veel waard is, kan een reparatie behoorlijk in de kosten lopen. Allrisk (volledig casco)

Allrisk (volledig casco)

Is je auto 5 jaar of jonger? Dan is de allrisk-dekking de meest gekozen dekking. Deze dekking wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Deze dekking vergoedt naast de verplichte WA-dekking ook de schade aan je eigen auto. Ook als de schuld bij jou ligt. Je auto is daarnaast ook verzekerd voor vandalisme of diefstal. Je betaalt meer premie, maar omdat jouw auto nog jong en dus relatief veel waard is, kan een reparatie behoorlijk in de kosten lopen. Allrisk (volledig casco)

je eigen keuze

Welke autoverzekering en welke dekking je kiest hangt dus onder meer af van de waarde en de leeftijd van je auto. En van hoe afhankelijk je bent van je auto. Kun je best zonder? Of heb je voldoende budget voor het kopen van een vervangend vervoermiddel? Het kan ook zijn dat je bij het wegvallen van je auto echt een probleem hebt. Dan is wat meer zekerheid misschien geen gek idee. Verzekeren van je auto voor swchade aan anderen (WA) is wettelijk verplicht, maar verder kun je zelf de dekking bepalen.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

  • online afsluiten en beheren
  • begrijpelijke voorwaarden
  • ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

onze klanten geven ons een

79

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

direct jouw auto verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Een autoverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

een ster in ruitschade

Ruitschade, helaas kun je er vaak zelf niets aan doen. Heb je een ster of barst in je autoruit? Met een WA-plus of een allrisk-autoverzekering van HEMA is ruitschade gewoon goed verzekerd.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf.

aanvullende dekkingen autoverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker onderweg. Met de ruime dekking van onze autoverzekering kun je met een gerust gevoel de weg op. Wil je nog meer zekerheid? Kies dan voor één van onze aanvullende dekkingen en stap zorgeloos achter het stuur.

meest gestelde vragen

WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.

De WA + Volledig Casco verzekering wordt ook wel de All-Risk verzekering genoemd. Het dekt alle schades aan anderen en vrijwel alle schades aan je eigen motor.

Als je auto op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw auto te verzekeren. Ook als je de auto niet gebruikt en deze in de garage staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw auto voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Voor meer informatie kijk op RDW.

Je kunt je autoverzekering bij HEMA vandaag nog in laten gaan. Sluit je voor 21.00 uur af dan gaat de verzekering vandaag nog in. Als je jouw verzekering na 21.00 uur activeert, dan is jouw auto pas vanaf morgen verzekerd. Let op dat je in dat geval de datum van morgen invult als ingangsdatum.

Ja, standaard is de premie gebaseerd op 20.000 km/jaar. Als je meer rijdt dien je dit aan te geven. De premie wordt hierop aangepast. Je kunt het aantal kilometers aanpassen in jouw online polismap onder het kopje 'polisgegevens'. Klik vervolgens op 'inzien & wijzigen'.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden