inzittenden­verzekering

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • tot 15% stapelkorting
 • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
 • scherpe premie, ruime dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

inzittendenverzekering voor jou en je passagiers

Met de autoverzekering van HEMA is jouw auto gewoon goed verzekerd. Maar zijn jij en jouw passagiers dat ook? Je staat er liever niet bij stil, maar wat als je betrokken raakt bij een ongeval? Op het moment dat jij of eventuele passagiers na een ongeval blijvend invalide worden of in het ergste geval zelfs overlijden, keert de schadeverzekering inzittenden een vast bedrag uit. Ook schade aan bagage valt onder deze aanvullende dekking. Jezelf, je passagiers en waardevolle spullen verzekeren bij letsel en schade? Een schadeverzekering inzittenden sluit je eenvoudig online af. Zo kun je met een gerust hart iedereen meenemen in de auto.

wat dekt de schadeverzekering inzittenden?

Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor schade door een ongeluk of aanrijding. Je hebt recht op een vergoeding als jij of passagiers in jouw auto gewond raken, overlijden of schade aan hun spullen hebben. De verzekering geldt voor alle personen in de auto, ook jij als bestuurder bent dus verzekerd. Je ontvangt een vergoeding voor schade met de inzittendenverzekering als je op het moment van het ongeval in de auto bent, in- of uitstapt of onderweg aan je auto werkt, bijvoorbeeld in het geval van autopech.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

 • online afsluiten en beheren
 • begrijpelijke voorwaarden
 • ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 schade melden
 • inclusief vervangend vervoer
 • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

wat moet je doen als je een ongeluk krijgt?

Raak je betrokken bij een ongeval? Ga dan zo snel mogelijk naar de dokter en doe er alles aan om goed te herstellen. Ook kunnen we je vragen je te laten onderzoeken door een arts. De kosten van het onderzoek, betalen wij. Ook medische kosten die niet door je zorgverzekering vergoed worden, zijn gedekt. Bij een overlijden is het belangrijk dat we hier direct van op de hoogte worden gebracht. Jij of de persoon die de uitkering van de schadeverzekering inzittenden ontvangt, moet hier melding van maken. De maximale vergoeding van het verzekerde bedrag voor alle personen samen bedraagt 1.000.000,-. Ook schade aan spullen vergoeden we tot een maximumbedrag. Wil je precies weten hoe we dit bedrag berekenen en wat HEMA vergoedt? In de duidelijke verzekeringsvoorwaarden leggen we dit uit.

ga voor inzittendenverzekering

 • wat is wel gedekt

  • je zit in de auto
  • je stapt in of uit de auto
  • je werkt onderweg aan jouw auto of je helpt om de auto te repareren
 • wat is niet gedekt

  • schade door een ongeluk dat je krijgt terwijl je iets strafbaars doet
  • schade door een ongeluk doordat je teveel alcohol hebt gedronken
  • schade door een ongeluk doordat je drugs of medicijnen gebruikt
  • schade aan personen die in de bagageruimte zitten
  • schade aan personen die de auto niet mogen besturen
  • schade aan jouw auto, caravan of aanhanger en accessoires
  • schade aan geld, cheques, creditcards of ander papier dat geld waard is in onze maatschappij

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

direct jouw auto verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Een autoverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

een ster in ruitschade

Ruitschade, helaas kun je er vaak zelf niets aan doen. Heb je een ster of barst in je autoruit? Met een WA-plus of een allrisk-autoverzekering van HEMA is ruitschade gewoon goed verzekerd.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf

meest gestelde vragen

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen.

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.