no claim beschermer autoverzekering

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

no-claimbeschermer: behoud je korting na schade

Schadevrij rijden wordt beloond. Zeker als je een autoverzekering bij HEMA hebt. Want hoe langer je geen schade claimt, hoe hoger de korting op jouw autoverzekering is. Dit noemen we no-claim. Je no-claimkorting kan oplopen tot wel 80 procent! Tel daar de scherpe premie bij op en je snapt dat dit je maandelijks veel geld scheelt. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Daarom kun je voor een klein bedrag per maand een no-claimbeschermer afsluiten. Deze aanvullende dekking biedt je de kans jaarlijks één schade te claimen, zónder dat je premie verhoogd wordt.

zo bescherm je jouw no-claimkorting

Je bent zuinig op je auto. Maar hoe voorzichtig en geconcentreerd je ook achter het stuur zit, een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb je een paaltje over het hoofd gezien of raak je betrokken bij een botsing? Dankzij de no-claimbeschermer kun je één keer per jaar schade aan jouw auto of schade veroorzaakt aan de auto van een ander claimen, zonder dat je opgebouwde no-claimkorting als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je behoudt hetzelfde kortingspercentage en blijft dus dezelfde maandpremie betalen. Want schade alleen is al vervelend genoeg.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

  • online afsluiten en beheren
  • begrijpelijke voorwaarden
  • ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 schade melden
  • inclusief vervangend vervoer
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies voor no-claimbeschermer

autoschade: wel claimen of niet claimen?

Autoschade is vervelend en vaak kostbaar. Afhankelijk van de schade is het verstandig rustig te bekijken of je de autoschade claimt of uit eigen zak betaalt. Wat voor jou – en jouw autoverzekering – de beste optie is, hangt af van de situatie. Soms is het zelfs slim een (kleine) schade zelf te betalen. Zo behoud je de schadevrije jaren en jouw premiekorting. En rijd je later in het verzekeringsjaar nog eens schade, dan heb je met een no-claimbeschermer altijd nog een stok achter de deur. Heb je een autoverzekering met no-claimbeschermer en claim je je schade bij ons? Dan nemen wij de kosten voor onze rekening, maar ga je wel omlaag in schadevrije jaren.

no-claim garantie: voordelen en nadelen

Wanneer je schade claimt bij je verzekeraar, verlies je schadevrije jaren. Met de no-claimbeschermer van HEMA bescherm je eenmalig je opgebouwde korting, maar ga je wel achteruit in schadevrije jaren. Het grote voordeel van een autoverzekering met no-claimbeschermer is dat je bij één schade dezelfde premie houdt. Let op dat je bij het overstappen naar een andere verzekeraar minder no-claimkorting krijgt.

no-claimbeschermer en schadevrije jaren

Helaas, elke schade heeft een kostenplaatje. Je no-claimbeschermer voorkomt dat je maandpremie verhoogd wordt, wel verlagen we bij een geclaimde schade je schadevrije jaren. Het aantal treden dat je naar beneden gaat, is gelijk aan de treden die je zou verliezen zonder no-claim garantie. Dit heeft geen effect op de premie van je autoverzekering, behalve op het moment dat je verandert van verzekeraar. Stap je over? Dan is je premie hoger doordat je minder jaren schadevrij hebt gereden.

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

elektrische auto verzekeren

Ben je in het bezit van een elektrische auto? Super! Net als jij doet en denkt HEMA duurzaam. Elektrische auto’s kun je in veel gevallen goed en simpel verzekeren met onze autoverzekering

een ster in ruitschade

Ruitschade, helaas kun je er vaak zelf niets aan doen. Heb je een ster of barst in je autoruit? Met een WA-plus of een allrisk-autoverzekering van HEMA is ruitschade gewoon goed verzekerd.

meest gestelde vragen

Als je een no-claim beschermer hebt afgesloten bij jouw autoverzekering, dan kun je één keer per jaar een schade claimen. Jouw schadevrije jaren worden wel aangepast.

Een keer per jaar, bij de hoofdvervaldatum van jouw polis wordt het aantal schadevrije jaren aangepast op jouw polis. Heb je schadevrij gereden dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting stijgt en dat je dus minder premie gaat betalen. Heb je wel schade gemaakt dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting daalt en dat je dus meer premie moet betalen. Heb je de aanvullende no-claimbeschermer afgesloten dan behoud je bij 1 schade per verzekeringsjaar je korting en blijft jouw no-claim-kortingspercentage ongewijzigd.

Wanneer je zonder schuld bij een aanrijding betrokken raakt en jouw schade kan volledig worden verhaald bij de tegenpartij, zal dit geen gevolgen hebben voor jouw no-claim.

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest.

Voorbeeld: jouw autoverzekering is op 24-02-2020 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2019 tot 24-02-2021 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2021 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen. Je kunt ook binnen 24 maanden nadat wij de schade aan jou hebben vergoed, het schadebedrag in één keer aan ons terugbetalen. Als je dat doet, krijg je het aantal treden op de bonus-malusladder waarop je zonder schade recht hebt. Had je zonder deze schade minder premie betaald, dan betalen wij het verschil aan je terug.

Een ruitschade heeft geen gevolgen voor je no-claim percentage.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.