overstappen autoverzekering

 • scherpe premie, ruime dekking
 • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
 • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

overstappen autoverzekering: zo geregeld

Overstappen van autoverzekering? Dat is bij HEMA Verzekeringen zó geregeld. Met onze handige overstaphulp kun jij eenvoudig overstappen op onze voordelige autoverzekering. Profiteer van een ruime dekking, duidelijke voorwaarden en een scherpe premie en stap direct over.

waarom overstappen van autoverzekering?

Overstappen van autoverzekering kan verschillende redenen hebben. Heb je een nieuwe auto gekocht? Ben je verhuisd? Of is de autoverzekering van HEMA een stuk voordeliger dan de verzekering voor je auto die je nu hebt? Dat zou zomaar kunnen. Niet voor niets riep de Consumentenbond onze WA autoverzekering in 2019 uit tot beste verzekering van Nederland. En daar zijn we best wel een beetje trots op want dit betekent dat wij onze zaakjes voor jou goed voor elkaar hebben.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

 • online afsluiten en beheren
 • begrijpelijke voorwaarden
 • ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kan ik meteen overstappen?

Of je direct kunt overstappen van autoverzekering hangt van een paar zaken af. Zo kan jouw huidige verzekeraar een opzegtermijn hanteren. Dit houdt in dat je pas kunt overstappen nadat deze termijn is afgelopen. Soms kan overstappen na een maand, in andere gevallen pas na een jaar nadat je de autoverzekering hebt afgesloten. In de verzekeringsvoorwaarden lees je meer over tussentijds overstappen. HEMA doet hier niet moeilijk over. Je kunt jouw verzekering bij ons dagelijks afsluiten en opzeggen.

Er is trouwens een aantal uitzonderingen. Je mag jouw autoverzekering wel opzeggen als jouw auto total-loss is of als je de auto hebt verkocht. Daarnaast mag je in het geval van premieverhoging of een aanpassing van de verzekeringsvoorwaarden door de verzekeraar van autoverzekering overstappen. Jouw verzekeraar moet je hier minimaal een maand van tevoren van op de hoogte stellen.

eenvoudig van autoverzekering overstappen

Overstappen van autoverzekering is bij HEMA zo geregeld. Je kunt bij ons namelijk gebruik maken van de handige en gratis overstaphulp. In een paar stappen sluit je een autoverzekering af bij HEMA en zeg je eenvousig je huidige verzekering op. Zo werkt het:

 1. Kies de autoverzekering die bij je past op onze website
 2. Vul de ingangsdatum van de verzekering in. Weet je niet wanneer jouw huidige verzekering eindigt? Kies dan voor de optie ‘overstaphulp’.
 3. Wij stellen direct een handige opzegbrief voor je op, zodat jij van autoverzekering kunt overstappen. Deze brief stuur je op naar je huidige verzekeraar. Heb je bericht ontvangen? In de online polismap kun je de ingangsdatum van jouw nieuwe verzekering invoeren.
 4. That’s it! Jij en jouw auto zijn gewoon goed verzekerd. Helemaal op jouw maat. We wensen je veel veilige kilometers toe.

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

elektrische auto verzekeren

Ben je in het bezit van een elektrische auto? Super! Net als jij doet en denkt HEMA duurzaam. Elektrische auto’s kun je in veel gevallen goed en simpel verzekeren met onze autoverzekering.

no-claimbeschermer: schade zonder schade

Schadevrij rijden wordt beloond. Zéker als je een autoverzekering bij HEMA hebt. Met onze no-claimbeschermer kun één keer per jaar schade aan jouw auto of de auto van een ander claimen, zónder gevolgen.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf.

meest gestelde vragen

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen.

WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.