ruitschade autoverzekering

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting
  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

ruitschade auto: een ster in ruitschade

Ruitschade aan de auto is de meest voorkomende schade waar autobezitters mee te maken krijgen. Een barstje in de ruit door steenslag, een scheur in het voorraam. De kosten voor ruitschade aan jouw auto kunnen flink oplopen. Heb je een WA-plus of allrisk-verzekering afgesloten bij HEMA? Dan is schade aan autoruiten goed en simpel verzekerd.

wanneer is ruitschade auto gedekt?

Je bent verzekerd voor ruitschade aan de auto als je een WA beperkt casco (WA plus) of een WA volledig casco (allrisk) autoverzekering hebt afgesloten. Wel moet je bij het claimen van schade in sommige gevallen rekening houden met het eigen risico. Voor het herstellen van glasschade aan jouw auto werken wij samen met Autotaalglas. Voor het repareren van ruitschade bij Autotaalglas betaal je geen eigen risico. Laat je de reparatie uitvoeren door een ander bedrijf, dan betaal je 135.- zelf. Voor ruitvervanging geldt bij Autotaalglas een eigen risico van 135.-. Voor ruitvervanging bij een ander bedrijf bedraagt het eigen risico 300.-. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan is schade aan autoruiten niet gedekt via je autoverzekering.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

  • online afsluiten en beheren
  • begrijpelijke voorwaarden
  • ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

glasschade auto & no-claimkorting

Schade is al vervelend genoeg. Daarom heeft glasschade aan je auto bij HEMA geen gevolgen voor je no-claimbescherming. Heb je deze aanvullende dekking bij je autoverzekering afgesloten, dan behoud je de korting die je hebt opgebouwd. We vinden het belangrijk dat je veilig en zorgeloos onderweg bent. Je kunt ruitschade aan je auto dus gerust claimen, zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt.

eenvoudig online schade melden

Heb je ruitschade aan je auto en wil je deze laten repareren? Meld jouw schade dan eenvoudig online via onze website. Voor het snel afhandelen van glasschade raden we je aan dit zo snel mogelijk aan ons door te geven. Ga naar je online polismap en selecteer de optie ‘schade melden’. We stellen je een aantal vragen over jouw schade. Op basis van jouw antwoorden krijgen we een goed beeld van wat er gebeurd is, om welke schade het gaat en hoe we je zo goed mogelijk kunnen helpen bij de reparatie van de ruitschade. We kijken meteen welke schade bij ons gedekt is en helpen je bij het maken van een afspraak bij een schadespecialist. Zo ben jij voor je het weet weer stralend onderweg.

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

direct jouw auto verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Een autoverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

no-claimbeschermer: schade zonder schade

Schadevrij rijden wordt beloond. Zéker als je een autoverzekering bij HEMA hebt. Met onze no-claimbeschermer kun één keer per jaar schade aan jouw auto of de auto van een ander claimen, zónder gevolgen.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf.

meest gestelde vragen

Een keer per jaar, bij de hoofdvervaldatum van jouw polis wordt het aantal schadevrije jaren aangepast op jouw polis. Heb je schadevrij gereden dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting stijgt en dat je dus minder premie gaat betalen. Heb je wel schade gemaakt dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting daalt en dat je dus meer premie moet betalen. Heb je de aanvullende no-claimbeschermer afgesloten dan behoud je bij 1 schade per verzekeringsjaar je korting en blijft jouw no-claim-kortingspercentage ongewijzigd.

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

Een ruitschade heeft geen gevolgen voor je no-claim percentage.

Is je ruit beschadigd en laat je dit repareren bij Autotaalglas dan betaal je geen eigen risico. Laat je de ruit ergens anders repareren dan betaal je een eigen risico van 135.-. Voor ruitvervanging geldt bij Autotaalglas een eigen risico van 135.-. Laat je de ruit ergens anders vervangen dan is het eigen risico 300.-

Een ruitschade heeft geen gevolgen voor je no-claim percentage.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.