schadevrije jaren autoverzekering

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

schadevrije jaren: korting op jouw premie

Iedereen die een autoverzekering heeft bouwt schadevrije jaren op. Dit zijn verzekeringsjaren waarin je geen schade hebt geclaimd. Elk jaar dat je geen schade claimt, levert je 1 schadevrij jaar op. Hoe meer jaren zonder schade je opbouwt, hoe hoger je premiekorting. De korting bij HEMA kan oplopen tot wel 80 procent!

zo berekenen wij jouw premiekorting

Bij het afsluiten van een autoverzekering vragen wij je om jouw schadevrije jaren door te geven. Het is belangrijk dat je het juiste aantal jaren opgeeft want hiermee berekenen wij de korting op de premie van jouw autoverzekering. Hoe meer jaren waarin je geen schade hebt geclaimd, hoe hoger jouw premiekorting. Heb je meerdere voertuigen op je naam staan? Je bouwt per voertuig apart schadevrije jaren op.

autoverzekering schadevrije jaren in roy-data

Het aantal schadevrije jaren wordt in Nederland centraal bijgehouden in de database van Roy-data. Deze centrale database is toegankelijk voor alle verzekeraars. Wordt een verzekering beëindigd, dan worden de jaren in de centrale database gezet door de verzekeraar. Zo kun jij jouw opgebouwde jaren meenemen naar een nieuwe verzekeraar, zodat je blijft profiteren van een autoverzekering met schadevrije jaren voor een aantrekkelijke premiekorting. Rijd je in een leaseauto of heb je een auto van de zaak? Dan bouw je geen jaren op voor je eigen verzekering. Ook als je in het buitenland hebt gereden tellen deze jaren niet mee voor jouw positie op de bonus-malusladder.

bonus-malusladder

Het aantal schadevrije jaren bepaalt jouw positie op de bonus-malusladder. Deze tabel koppelt jouw positie aan een kortingspercentage. Deze informatie gebruiken wij voor het berekenen van de premie van jouw autoverzekering, inclusief de korting die je hebt opgebouwd. Veilig en schadevrij rijden wordt beloond want hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe hoger de premiekorting. Heb je een schade geclaimd? Dan raak je een aantal treden op de bonus-malusladder kwijt en ga je meer premie betalen. Je kunt jouw schadevrije jaren zelf inzien in jouw polismap op onze website. Ook vind je hier terug waar je bent ingedeeld binnen de bonus-malusladder.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

  • online afsluiten en beheren
  • begrijpelijke voorwaarden
  • ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

no-claimbeschermer

Omdat een ongelukje zo gebeurd is, kiezen mensen vaak voor een no-claimbeschermer. Een no-claimbeschermer is een aanvullende dekking op jouw autoverzekering en zorgt ervoor dat je jouw premiekorting behoudt op het moment dat je een schadeclaim indient. Het claimen van één schade in een jaar betekent dus dat je jouw positie op de bonus-malus ladder behoudt. Je valt wel terug in schadevrije jaren. Claim je meerder schades in één jaar, dan heeft dit wel gevolgen voor je positie op de bonus-malus ladder. Let op: stap je over naar een andere verzekeraar, dan vervalt de no-claimbeschermer. De nieuwe verzekeraar baseert de premiekorting op het werkelijke aantal schadevrije jaren welke in Roy-data staan.

meest gestelde vragen

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw autoverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrije jaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

Je bouwt tijdens elk jaar dat je schadevrij rijdt een schadevrij jaar op. Je kunt jouw aantal schadevrije jaren opvragen bij Roy-data, het centrale systeem van verzekeraars waar deze gegevens digitaal zijn opgeslagen. Op het moment dat je overstapt naar de auto- of de motorverzekering van HEMA, zullen wij dit voor je opvragen. Je hoeft niets te doen en je opgebouwde schadevrije jaren nemen wij dan automatisch mee in jouw nieuwe verzekering.

Schadevrije jaren opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een motorverzekering.

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest.

Voorbeeld: jouw autoverzekering is op 24-02-2020 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2019 tot 24-02-2021 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2021 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen. Je kunt ook binnen 24 maanden nadat wij de schade aan jou hebben vergoed, het schadebedrag in één keer aan ons terugbetalen. Als je dat doet, krijg je het aantal treden op de bonus-malusladder waarop je zonder schade recht hebt. Had je zonder deze schade minder premie betaald, dan betalen wij het verschil aan je terug.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.