WA autoverzekering

verzeker je goed en simpel, binnen 3 minuten

HEMA auto verzekering
HEMA WA-autoverzekering 5 sterren Moneyview juni 2021

WA verzekering: verplicht, maar voordelig

Sommige verzekeringen moet je hebben, of je ze nu nodig vindt of niet. Zo ben je als automobilist wettelijk verplicht een verzekering te nemen tegen schade die je bij anderen veroorzaakt. Met de WA verzekering van HEMA hoef je je daarover geen zorgen meer te maken. Schade aan anderen is tot maar liefst 6.100.000.- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt vergoed tot 2.500.000.-.

goed gedekt bij schade aan anderen

Met de auto kun je veel schade veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk en een medeweggebruiker verwonden. Wanneer deze persoon blijvend invalide raakt en daardoor arbeidsongeschikt wordt, dan dekt een WA verzekering deze schade. Ook schade aan andere voertuigen is hiermee gedekt. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen auto? Kies dan voor een WA plus- of allrisk-autoverzekering.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

wanneer kies ik voor een WA autoverzekering?

Ben je in het bezit van een oudere auto? Dan is een WA autoverzekering in veel gevallen voldoende. Auto’s ouder dan acht jaar zijn vaak WA verzekerd, omdat deze voertuigen over het algemeen geen hoge waarde meer hebben. Schade aan de auto, door eigen schuld, is niet verzekerd met een WA verzekering en komt altijd voor rekening van de eigenaar. Bij HEMA stel je zelf de autoverzekering samen die bij je past. Lees meer over de drie verschillende dekkingen voor een auto.

WA verzekering: wat is verzekerd?

Met een WA verzekering is schade die jij veroorzaakt aan anderen verzekerd. We noemen hieronder enkele voorbeelden waarmee je met de WA autoverzekering van HEMA voorkomt dat je zelf onverwachts en ongewild voor hoge kosten komt te staan.

kies de WA autoverzekering
 • wat is wel gedekt

  • schade bij anderen, veroorzaakt door jouw auto
  • schade bij anderen, veroorzaakt met een aan de auto aangekoppelde aanhanger
  • schade bij anderen door afvallende lading van jouw auto
  • schade door jouw auto aan andere motorrijtuigen die van jou zijn
 • wat is niet gedekt

  • schade door mensen die zonder jouw toestemming je auto gebruiken
  • schade aan de bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakt
  • schade aan jouw auto of aanhanger
  • schade aan lading of bagage
  • schade door lading veroorzaakt tijdens het inladen of uitladen

geen eigen risico en direct online afsluiten

Kies je voor onze WA verzekering? Dan betaal je geen eigen risico. Een WA autoverzekering afsluiten bij HEMA is eenvoudig. Dat doe je namelijk simpel en snel online. Gewoon via onze site. Vanaf het moment dat de auto op jouw naam wordt overgeschreven moet het voertuig verzekerd zijn. Een verzekering moet je dus van tevoren of ter plekke regelen. Wil je dat nu meteen doen? Bereken dan je voordelige premie, activeer je account en jouw auto is direct verzekerd!

aanvullende dekkingen autoverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker onderweg. Met de ruime dekking van onze autoverzekering kun je met een gerust gevoel de weg op. Wil je nog meer zekerheid? Kies dan voor één van onze aanvullende dekkingen en stap zorgeloos achter het stuur.

tot 15% stapelkorting

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting stapelkorting

meest gestelde vragen

 • WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.

 • Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw autoverzekering. Onder 'bekijk jouw schadevrije jaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

 • Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

 • HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen.

 • Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!