WA casco auto­verzekering

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

WA casco: de meest uitgebreide dekking

Met een WA casco autoverzekering ben je verzekerd van de meest uitgebreide dekking tegen schade. De casco verzekering, beter bekend als een allrisk-verzekering of WA volledig casco, is de ruimste en meest complete verzekering voor jouw auto. Alle schade aan jouw auto wordt vergoed. En ook schade bij anderen is gedekt. Zelfs als je die schade zelf veroorzaakt.

WA casco: altijd allrisk verzekerd

Kies je voor de casco verzekering van HEMA, dan zit jij niet met je handen in het haar bij schade. Natuurlijk, schade is altijd vervelend, maar je hoeft niet dubbel te balen. Je bent namelijk gewoon goed en volledig gedekt bij schade aan jouw auto – én aan de auto van anderen. Daarnaast ben je met WA casco ook verzekerd als je schade hebt door bijvoorbeeld brand, (poging tot) diefstal, storm, ruitbreuk of een botsing met dieren.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

  • online afsluiten en beheren
  • begrijpelijke voorwaarden
  • ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

wat is casco verzekering?

De term casco heb je vast weleens gehoord als het over het verzekeren van je auto gaat. Maar, wat is casco verzekering nu eigenlijk precies? Het woord casco slaat op jouw auto. Casco is de beschrijving van het object dat verzekerd is. Een casco verzekering betekent ook dat bij schade een vergoeding wordt uitgekeerd. Ook als je deze schade zelf veroorzaakt hebt. WA casco wordt vooral als autoverzekering afgesloten voor nieuwe of jonge auto’s. Logisch want hoe nieuwer de auto, hoe zuiniger je hier natuurlijk op bent.

wat is WA casco en voor welke auto’s?

Wat is WA casco en voor wie is deze allrisk-verzekering de beste oplossing? Heb je een nieuwe auto of een auto die jonger is dan 5 jaar? Dan is het slim om jouw auto WA casco te verzekeren. Krijg je met schade te maken, dan zijn de kosten voor rekening van de verzekering. Na het melden van de schade berekent de verzekeraar de schadekosten. Je krijgt een bedrag uitgekeerd waarmee je jouw auto kunt laten maken. Is jouw auto total-loss? Dan keert de verzekering vaak de dagwaarde van de auto uit.

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

direct jouw auto verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Een autoverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

no-claimbeschermer: schade zonder schade

Schadevrij rijden wordt beloond. Zéker als je een autoverzekering bij HEMA hebt. Met onze no-claimbeschermer kun één keer per jaar schade aan jouw auto of de auto van een ander claimen, zónder gevolgen.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf.

meest gestelde vragen

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller. Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro.

WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Dit type autoverzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding.

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden