speed pedelec verzekering afsluiten

Goed en gemakkelijk jouw speedbike verzekeren

  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
  • geen eigen risico
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

de complete speed pedelec verzekering

Je ziet ze steeds vaker langs racen: de supersnelle high speed e-bikes. Deze elektrische fietsen, beter bekend als een speed pedelec, halen snelheden tot wel 45 km/uur. Zo ben je razendsnel op de plek van jouw bestemming. Een gezonde oplossing om files te ontwijken onderweg naar je werk of woning of het maken van extra lange fietstochten. Bij HEMA kun je jouw favoriete vervoersmiddel goed en gemakkelijk verzekeren met een complete speed pedelec verzekering.

speedbike verzekering: minimaal WA verzekerd

Een speedbike mag dan wel een fiets zijn, door de hoge snelheden die je kunt halen op speed pedelecs gelden voor deze elektrische fietsen dezelfde regels als voor brommers. Een speed pedelec verzekering valt daarom onder de brommerverzekering. Als je op een speedbike deel wilt nemen aan het verkeer is daarnaast een aantal voorwaarden van kracht. Zo moet je als bestuurder van een speed pedelec minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een (bromfiets)rijbewijs. Voor high-speed e-bikes geldt een helmverplichting, ook moet de elektrische fiets van een kenteken voorzien zijn. Je bent verplicht om een speedbike verzekering af te sluiten waarmee je minimaal WA verzekerd bent.

waarom je speedbike verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

Kies de dekking die bij jou en jouw speedbike past

Elke high-speed e-bike met een kenteken moet minimaal WA verzekerd zijn. WA, of Wettelijke Aansprakelijkheid, verzekert je voor schade die je aan anderen toebrengt. Wil je ook schade aan je eigen speed pedelec verzekeren? Dan kun je bij HEMA kiezen voor een WA + volledig casco-dekking. Met deze speed pedelec verzekering, met uitgebreide dekking en duidelijke voorwaarden, ben je ook verzekerd tegen schade door diefstal of schade aan je eigen speedbike door een ongeluk of aanrijding.

aanvullende dekkingen voor je speedbike

Met de speed pedelec verzekering van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen:

is een speed pedelec verzekering verplicht?

Ja, een speed pedelec verzekering is verplicht. Zoals we al schreven worden speedbikes - door de hoge snelheid die gehaald kan worden - in het verkeer bij wet in dezelfde categorie ingedeeld als brommers, scooters en snorfietsers. Als je met jouw high-speed e-bike aan het verkeer wilt deelnemen, moet je voordat je de openbare weg op gaat de fiets minimaal WA-verzekeren. Bij HEMA kun je eenvoudig een speed pedelec verzekering afsluiten. Dit doe je namelijk direct online, gewoon via deze website. Vul jouw gegevens in, kies de dekking die bij jou en jouw speedbike past en ga goed verzekerd op weg.

premie speed pedelec verzekering berekenen

Ben je benieuwd naar de premie van een speed pedelec verzekering? Hoeveel je maandelijks betaalt voor jouw verzekering hangt af van verschillende zaken. Uiteraard wordt de premie allereerst bepaalt op basis van de dekking die je kiest en de aankoopwaarde of dagwaarde van jouw speedbike. Daarnaast speelt ook wáár je woont een rol bij de kosten van een speed pedelec verzekering. In de drukke stad is de kans op schade door diefstal of een ongeluk nu eenmaal groter. De kosten van een speed pedelec verzekering rekenen we direct voor je uit. Dus geef jouw gegevens op, kies je dekking en ontdek wat jouw maandelijkse kosten zijn.

speed pedelec verzekering vergelijken

Jouw high-speed e-bike, die wil je natuurlijk goed verzekeren. Om de beste speed pedelec verzekering voor jouw snelle elektrische fiets te vinden, kun je bij HEMA snel de verschillende verzekeringen vergelijken. Bepaal voor jezelf hoe uitgebreid jouw verzekering moet zijn, denk na over eventuele aanvullende dekkingen voor nog meer zekerheid en bereken direct de premie van jouw speedbike verzekering. Heb je na een speedbike verzekering vergelijken de ideale verzekering gevonden? Sluit jouw verzekering dan direct online af.

meest gestelde vragen

Elke, brommer en snorfiets moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat als jij iemand aanrijdt de schade van die ander door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed.

Om jouw brommer tegen diefstal te verzekeren, kies je voor de WA + Volledig Casco dekking (allrisk). Let op: diefstal is uitsluitend verzekerd als de brommer op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Je mag iemand anders op jouw bromfiets laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade

Nee. Een opgevoerde scooter of brommer is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter of brommer schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden