caravanverzekering

verzeker je caravan goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • 5 jaar nieuwwaardedekking
  • tot 15% stapelkorting
  • zeer laag eigen risico

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

caravanverzekering voor jouw thuis van huis

Jouw caravan is jouw vrijheid, jouw ontspanning. Misschien zelfs je tweede huis. En daar ben je zuinig op. HEMA heeft een prima caravanverzekering met een uitgebreide dekking. En dat, uiteraard, voor een verrassend scherpe premie. Jouw caravan is het hele jaar door verzekerd in Nederland, België en Luxemburg en tot 100 kilometer vanaf de Nederlandse grens in Duitsland. Je bent maximaal zes maanden per jaar verzekerd in de rest van Europa. Hier horen ook de Azoren en Canarische Eilanden bij, net als de landen aan de Middellandse Zee.

standaard vijf jaar nieuwwaardedekking

Fijn, altijd je eigen huis bij je. Maar anders dan bij een vaste woning, kan jouw caravan zwaar beschadigd raken door een aanrijding. Als reparatie niet meer de moeite waard is of na diefstal, vergoedt HEMA de nieuwwaarde. Voorwaarde is wel dat jouw caravan niet ouder is dan 5 jaar. Bij het mobiele leven horen ook accessoires. Denk aan een fietsenrek of zelfs een satellietschotel. Natuurlijk kun je bij HEMA ook deze spullen van je caravan verzekeren. Dat doe je met onze aanvullende dekkingen. Het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Bij de caravanverzekering betaal je per gebeurtenis slechts 50.- eigen risico.

waarom je caravan verzekeren bij HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Standaard vijf jaar nieuwwaardedekking ✓ Zeer laag eigen risico ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking, scherpe premie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking en eigen risico HEMA caravanverzekering

De basisdekking van de caravanverzekering van HEMA is een prima keuze voor een scherpe premie. Ben je op zoek naar een betaalbare verzekering voor een caravan? Dan zit je goed bij HEMA. Zo ben je met de HEMA caravanverzekering standaard gedekt voor schade aan en diefstal van jouw caravan. Kosten van reparatie van schades die gedekt zijn onder de dekking caravanverzekering worden vergoed en bij diefstal of total-loss krijg je een vergoeding op basis van de nieuwwaarde (alleen bij caravans jonger dan 60 maanden). Het eigen risico per schade of gebeurtenis bedraagt 50.-. In onze duidelijke voorwaarden lees je meer over onze dekking en welke schades we vergoeden.

aanvullende dekkingen voor je caravan

Bij HEMA betaal je nooit te veel. De basisdekking is een uitstekende keuze, voor een prima premie. Kies je liever voor nog meer zekerheid? Dan zijn de aanvullende dekkingen de manier om jouw verzekering volledig op maat te maken. Heb je net een nieuwe caravan gekocht? Wil je ook schade aan jouw accessoires, tent of luifel of inboedel extra verzekeren? Of wil je niet verrast worden door hoge schadekosten van een plotselinge hagelbui? Kies bij een caravan verzekeren dan voor een van deze aanvullende dekkingen en maak jouw caravanverzekering helemaal compleet, volledig op maat van jouw caravan én vakantie.

een caravan beveiligen tegen diefstal

De caravanverzekering van HEMA biedt een ruime dekking in geval van diefstal van caravans met een cataloguswaarde van minimaal 12.500.-. Maar, hier is aantal voorwaarden aan verbonden. Voor een caravan beveiligen tegen diefstal moet je onder meer een door het SCM goedgekeurd koppelingsslot en goedgekeurde wielklem op de caravan zetten - en gebruiken. De voorwaarden van de diefstaldekking gelden ook voor caravans met een cataloguswaarde van minder dan 12.500.-. Er is een uitzondering voor deze modellen. Staat jouw caravan in een winterstalling en mag je het koppelingsslot of de wielklem beslist niet gebruiken, dan is het niet noodzakelijk jouw caravan op deze wijze te beveiligen tegen diefstal.

caravanverzekering premie berekenen en vergelijken

Wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet mee te verzekeren. Dat is het uitgangspunt van onze caravanverzekering. Je kunt zelf alles simpel online regelen. Zo kun je flink besparen op je premie. Precies weten hoe scherp jouw premie is? Jouw caravanverzekering premie berekenen doe je gemakkelijk en goed online. Gewoon hier op de site. Ook afsluiten doe je zonder gedoe. Je kunt onze caravanverzekering afsluiten via de website, wanneer je maar wilt.

wat kost een caravanverzekering?

De kosten van een caravanverzekering bepalen we aan de hand van een aantal factoren. De premiekosten zijn onder meer afhankelijk van het type of model van jouw caravan of vouwwagen en jouw persoonlijke gegevens. Denk aan het bouwjaar, de aanschafwaarde, maar ook jouw leeftijd en woonplaats en of jouw caravan een hagelbestendig dak heeft. Daarnaast zijn de caravanverzekering kosten afhankelijk van de aanvullende dekkingen die je kiest. Wil je een oude caravan verzekeren? Dan is het risico op schade groter en dat zie je terug in je maandpremie.

Jouw caravan verzekeren doe je in een paar minuten tijd. Om het je makkelijk te maken zie je bij een caravanverzekering afsluiten direct wat de kosten zijn van de door jou gekozen dekking. En, overtuigd? Vanaf het moment dat jij jouw caravanverzekering aanvraagt kun jij met een gerust hart op vakantie.

meest gestelde vragen

Om diefstal te voorkomen stelt HEMA een aantal eisen aan de beveiliging van jouw caravan. Voor caravans met een oorspronkelijke cataloguswaarde tot €12.500,- is een SCM goedgekeurd koppelingsslot of wielklem verplicht. is de oorspronkelijke cataloguswaarde hoger dan €12.500,- dan is beveiliging door middel van een SCM goedgekeurd koppelingsslot en wielklem verplicht. De bepaling ten aanzien van de wielklem en koppelingsslot vervalt als de caravan wordt achtergelaten in de (winter)stalling en volgens dwingende voorschriften van de exploitant deze diefstalvoorziening(en) niet mag/mogen worden aagebracht.

Bij ernstige materiele schade kun je dag en nacht contact opnemen met onze alarmcentrale EuroCross International op telefoonnummer +31 (0)71- 3641832.

De nieuwwaarde van een caravan geldt niet alleen voor de eerste eigenaar. De standaard nieuwwaarde geldt bij totaal verlies, mits de caravan niet ouder is dan 5 jaar. Aanvullende dekking is mogelijk voor 10 jaar nieuwwaardedekking. De caravan moet wel jonger zijn dan 2 jaar bij het afsluiten van de verzekering.

De caravanverzekering van HEMA geldt gedurende het gehele jaar in de Benelux en 100 km van de Nederlandse grens in Duitsland. En gedurende maximaal zes maanden aaneengesloten in Europa en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Standaard vergoedt HEMA voor caravans die niet ouder zijn dan vijf jaar, de nieuwwaarde. Dat betekent dat als jouw caravan dusdanig beschadigd is dat reparatie niet mogelijk is, dat de vergoeding de gehele nieuwwaarde is. Wil je jouw caravan liever tien jaar voor de nieuwwaarde verzekeren? Dat kan als jouw caravan jonger dan twee jaar is. Sluit hiervoor de aanvullende nieuwwaarde dekking af.

Bekijk de meest gestelde vragem

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.