caravanverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen caravanverzekering

Hagelschade is niet standaard meeverzekerd bij de caravanverzekering van HEMA. Je kunt hagelschade wel meeverzekeren met de aanvullende dekking hagelschade. En heeft jouw caravan een hagelbestendig dak? Dan krijg je korting op de premie.

Lees verder

De nieuwwaarde van een caravan geldt niet alleen voor de eerste eigenaar. De standaard nieuwwaarde geldt bij totaal verlies, mits de caravan niet ouder is dan 5 jaar. Aanvullende dekking is mogelijk voor 10 jaar nieuwwaardedekking. De caravan moet wel jonger zijn dan 2 jaar bij het afsluiten van de verzekering.

Lees verder

Als je in het afgelopen jaar geen schade hebt gemeld, dan krijg je een schadevrij jaar en bonus-malustrede erbij. Je premie wordt dan lager.

Voorbeeld: je hebt 8 schadevrije jaren en ingedeeld in trede 15 op de bonus-malusschaal. Als je geen schade hebt gemeld worden je schadevrije jaren aangepast naar 9 en de bonus-malustrede naar 16.

Lees verder

Wanneer je zonder schuld bij een aanrijding betrokken raakt en jouw schade kan worden verhaald, zal dit geen gevolgen hebben voor jouw no-claim.

Lees verder

Een bonus-malus verklaring is een waardepapier waarop staat vermeld hoeveel jaren je schadevrij hebt gereden. Deze verklaring wordt door verzekeringsmaatschappijen afgegeven zodra een motorrijtuigverzekering wordt beëindigd. Een dergelijke verklaring wordt maar 1 keer afgegeven. Bij het afsluiten van een nieuwe motorrijtuigverzekering kan deze verklaring worden ingeleverd waardoor extra no-claimkorting kan worden verkregen.

Lees verder

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest.

Voorbeeld: jouw autoverzekering is op 24-02-2020 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2019 tot 24-02-2021 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2021 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen. Je kunt ook binnen 24 maanden nadat wij de schade aan jou hebben vergoed, het schadebedrag in één keer aan ons terugbetalen. Als je dat doet, krijg je het aantal treden op de bonus-malusladder waarop je zonder schade recht hebt. Had je zonder deze schade minder premie betaald, dan betalen wij het verschil aan je terug.

Lees verder

De caravanverzekering van HEMA geldt gedurende het gehele jaar in de Benelux en 100 km van de Nederlandse grens in Duitsland. En gedurende maximaal zes maanden aaneengesloten in Europa en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Lees verder

De WA+Volledig Casco verzekering wordt ook wel de All-Risk verzekering genoemd. Het dekt alle schades aan anderen en vrijwel alle schades aan je eigen auto.

Lees verder

Je bouwt tijdens elk jaar dat je schadevrij rijdt een schadevrij jaar op. Je kunt jouw aantal schadevrije jaren opvragen bij Roy-data, het centrale systeem van verzekeraars waar deze gegevens digitaal zijn opgeslagen. Op het moment dat je overstapt naar de auto- of de motorverzekering van HEMA, zullen wij dit voor je opvragen. Je hoeft niets te doen en je opgebouwde schadevrije jaren nemen wij dan automatisch mee in jouw nieuwe verzekering.

Lees verder

Bij ernstige materiele schade kun je dag en nacht contact opnemen met onze alarmcentrale EuroCross International op telefoonnummer +31 (0)71- 3641832.

Lees verder

Zodra je betaling is verwerkt, worden jouw schadevrije jaren en bonus-malustrede aangepast. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Lees verder

Een toercaravan met een vaste standplaats die als woning wordt gebruikt, wordt als stacaravan beschouwd en kun je niet bij HEMA verzekeren. HEMA verzekert alleen caravans voor recreatief gebruik.

Lees verder

Schadevrije jaren opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een motorverzekering.

Lees verder

Met de caravanverzekering van HEMA ben je verzekerd wanneer je met jouw caravan een klapband krijgt. Alleen wanneer er sprake is van onvoldoende onderhoud of onvoldoende zorg dan valt de schade niet onder de dekking. Zorg er dus altijd voor dat je jouw caravan goed onderhoudt.

Lees verder

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw auto-, brommer-, of motorverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrijejaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

Lees verder

We sturen geen groene kaart toe. Als de personenauto die de caravan trekt ook bij HEMA verzekerd is, kun je de groene kaart zelf downloaden en printen in jouw online polismap. De groene kaart is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem geprint hebt. Het is de taak van de desbetreffende autoverzekeraar van het trekkende voertuig om ook een groene kaart voor de caravan af te geven.

Lees verder

Om diefstal te voorkomen stelt HEMA een aantal eisen aan de beveiliging van jouw caravan. Voor caravans met een oorspronkelijke cataloguswaarde tot €12.500,- is een SCM goedgekeurd koppelingsslot of wielklem verplicht. is de oorspronkelijke cataloguswaarde hoger dan €12.500,- dan is beveiliging door middel van een SCM goedgekeurd koppelingsslot en wielklem verplicht. De bepaling ten aanzien van de wielklem en koppelingsslot vervalt als de caravan wordt achtergelaten in de (winter)stalling en volgens dwingende voorschriften van de exploitant deze diefstalvoorziening(en) niet mag/mogen worden aagebracht.

Lees verder

Accessoires als een reservewiel, caravanmover, fietsenrek, satellietschotels, zonnepanelen etc., kun je meeverzekeren met de aanvullende dekking accessoires. Met deze dekking zijn deze zaken goed verzekerd tot een bedrag van €5000.-.

Lees verder

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Deze groene kaart wordt door alle verzekeringsmaatschappijen in Europa hetzelfde opgemaakt. Zo kan een agent in Duitsland zonder de Nederlandse taal te kennen toch achterhalen waar jouw voertuig verzekerd is. Je kunt jouw groene kaart bekijken in jouw online polismap. Daar kun je hem ook downloaden en printen. Hij is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem geprint hebt.

Lees verder

Een ruitschade heeft geen gevolgen voor je no-claim percentage.

Lees verder

Je vindt je nieuwe premie op de factuur nadat je bonus-malustrede is aangepast. Zodra je bent ingelogd klik je op 'factuuroverzicht'. Vervolgens kun je de specificatie van de factuur inzien. Zo zie je meteen je nieuwe premie.

Lees verder

Als jouw caravan niet ouder is dan 5 jaar, dan krijg je de volledige nieuwwaarde vergoed. Je kunt kiezen voor een aanvullende dekking waarmee jouw caravan 10 jaar voor de nieuwwaarde verzekerd is. Er gelden wel beveiligingseisen voor de caravan.

Lees verder

Wanneer de schade door HEMA wordt vergoed, dan zal je no-claim korting worden verminderd. Heb je de aanvullende no-claimbescherming afgesloten? Dan heeft één schade per verzekeringsjaar geen gevolg voor je no-claimkorting.

Lees verder

Het eigen risico bij de caravanverzekering bedraagt € 50,- per gebeurtenis.

Lees verder

No-claim betekent geen schadeclaim. Als je geen schade claimt dan bouw je in de loop der jaren een korting op. Deze korting op de premie wordt no-claimkorting genoemd. Je kunt jouw no-claimkorting beschermen met de aanvullende no-claimbescherming. Dan behoud je bij 1 schade in 1 verzekeringsjaar gewoon jouw no-claimkorting en blijft deze het eerstvolgende verzekeringsjaar ongewijzigd.

Lees verder

Als de schade voor 100% verhaald is dan val je niet terug op de bonus-malusladder. Je krijgt dan een extra schadevrij jaar en bonus-malustrede. Ben je wel teruggevallen op de bonus-malustrede? Dan was op het moment van de toekenning van schadevrije jaren nog niet bekend dat de schade voor 100% verhaald kon worden. Wij zullen alsnog je schadevrije jaren en bonus-malustrede aanpassen. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Lees verder

Bij HEMA kun je jouw vouwwagen helaas niet verzekeren onder de caravanverzekering.

Lees verder

Standaard vergoedt HEMA voor caravans die niet ouder zijn dan vijf jaar, de nieuwwaarde. Dat betekent dat als jouw caravan dusdanig beschadigd is dat reparatie niet mogelijk is, dat de vergoeding de gehele nieuwwaarde is. Wil je jouw caravan liever tien jaar voor de nieuwwaarde verzekeren? Dat kan als jouw caravan jonger dan twee jaar is. Sluit hiervoor de aanvullende nieuwwaarde dekking af.

Lees verder

Een keer per jaar, bij de hoofdvervaldatum van jouw polis wordt het aantal schadevrije jaren aangepast op jouw polis. Heb je schadevrij gereden dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting stijgt en dat je dus minder premie gaat betalen. Heb je wel schade gemaakt dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting daalt en dat je dus meer premie moet betalen. Heb je de aanvullende no-claimbeschermer afgesloten dan behoud je bij 1 schade per verzekeringsjaar je korting en blijft jouw no-claim-kortingspercentage ongewijzigd.

Lees verder

Waarschijnlijk zit je in de hoogste trede op de bonus-malusschaal. Hierbij ontvang je al de hoogst mogelijke korting, namelijk 75%. Wanneer je in de hoogste trede zit en geen schade meldt, ontvang je wel een extra schadevrij jaar.

Lees verder