dierenverzekering eigen bijdrage

  • uitgebreide dekking
  • scherpe premie voor jonge rasdieren
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

eigen bijdrage dierenverzekering: zo werkt het

Wat de reden van het bezoek aan de dierenarts of specialist ook is; kies je voor de HEMA dierenverzekering, dan weet je zeker dat jij en jouw huisdier goed gedekt zijn. In veel gevallen vergoeden wij grotendeels de gemaakte kosten voor medische behandelingen. En omdat goede medische zorg al duur genoeg is houden we het eigen risico en de eigen bijdrage dierenverzekering zo laag mogelijk.

welk bedrag betaal je zelf?

Voor iedere declaratie van medische kosten voor jouw huisdier moet je een bedrag zelf betalen. Dit bedrag bestaat uit het eigen risico en eigen bijdrage dierenverzekering. De eigen bijdrage is het bedrag dat je zelf betaalt voor de verwerking van jouw declaratie. Elke keer dat je een declaratie indient betaal je hier 45.- zelf voor. Het eigen risico is een percentage van de verzekerde medische kosten. Voor de basisverzekering is dit 15 procent, net als voor de aanvullende dekkingen reis en fysio- en gedragstherapie. Het eigen risico voor de extra dekkingen tandheelkunde en oncologie is 50% van de verzekerde medische kosten.

Voor de basisverzekering geldt een maximale vergoeding per verzekeringsjaar van 3000.-. De maximale vergoeding geldt voor vergoedingen voor de basisdekking en alle extra dekkingen van de dierenverzekering samen. Ook zijn aanvullende dekkingen verzekerd tot een maximaal bedrag. Deze bedragen vind je terug in de verzekeringsvoorwaarden.

waarom je huisdier verzekeren bij HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking ✓ Scherpe premie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket ✓ Dagelijks opzegbaar

dekking HEMA dierenverzekering

Je wilt jouw hond of kat alle zorg en aandacht geven. Met de dierenverzekering van HEMA is jouw huisdier gewoon goed verzekerd. De dekking van de huisdierenverzekering vergoedt in veel gevallen onder meer medische kosten, bijvoorbeeld na een ongeval of bij ziekte van jouw hond of kat. Een geruststellend gevoel. Wel betaal je een deel van de kosten per declaratie dus zelf. De eigen bijdrage dierenverzekering wordt verrekend na aftrek van het eigen risico. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies welke zorg voor jouw huisdier verzekerd is en welke vergoedingen de huisdierenverzekering biedt.

aanvullende dekkingen voor je huisdier

Wil je het zekere voor het onzekere nemen als het om jouw huisdier gaat? Dan kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen bij de dierenverzekering. Zo verzeker je jouw hond of kat voor net dat beetje extra en kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt onder meer kiezen voor de aanvullende dekkingen doorlopende reis, fysiotherapie, gedragstherapie, tandarts, chemotherapie en radiotherapie. Voor elke declaratie moet je zelf een bedrag betalen. Dit bedrag bestaat uit een eigen risico en een eigen bijdrage dierenverzekering van 45.- per declaratie. Let op: je kunt een aanvullende verzekering alleen afsluiten bij het ingaan van de huisdierverzekering.

wat is de hoogte van de eigen bijdrage?

De hoogte van de eigen bijdrage dierenverzekering is 45.- per declaratie. Dit bedrag betaal je altijd zelf. Tip: spaar je declaraties op en dien deze één keer per jaar in. Zo betaal je dit bedrag maar één keer. Er geldt geen maximaal aantal rekeningen dat je in één keer kunt declareren. Je kunt nota’s indienen tot maximaal één jaar na de behandeldatum. Om een declaratie in te dienen kun je een declaratieformulier downloaden, invullen en samen met de nota’s mailen of opsturen. Je vindt het declaratieformulier op de pagina schade melden, onder het kopje ‘dierenverzekering’.

hoe kan ik een declaratie indienen?

Om declaraties voor de dierenverzekering in te dienen heb je een ingevuld declaratieformulier samen met de originele rekeningen en een patiëntenkaart nodig. Via een patiëntenkaart wordt er door je dierenarts bijgehouden wat er gebeurd is met je hond of kat. Diagnoses, klachten en behandelingen worden aangegeven op de patiëntenkaart. De patiëntenkaart kun je opvragen bij de dierenarts. Het declaratieformulier, originele nota’s en de patiëntenkaart kun je uploaden tijdens het online schade melden of naar ons mailen. De eigen bijdrage dierenverzekering wordt in rekening gebracht nadat het eigen risico is ingehouden op de verzekerde medische kosten.

meest gestelde vragen

De eigen bijdrage betaal je per ingediende verzameling nota's. Spaar ze dus allemaal op, tot uiterlijk een jaar na de eerste nota en dien ze allemaal gezamenlijk in. Zo betaal je de eigen bijdrage maar 1 keer.

Heb je de aanvullende dekking fysiotherapie en preventieve zorg afgesloten voor jouw hond of kat dan is preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen of naar keuze preventief bloedonderzoek verzekerd tot € 75,- per dier per jaar.

De premie hangt af van de leeftijd van het huisdier. Hoe jonger het huisdier, des te lager de premie. Meer weten over de exacte prijs? Bereken je premie.

Je betaalt de eigen bijdrage van € 45,- per ingediend declaratieformulier. De nota's mag je tot een jaar nadat de behandeling heeft plaatsgevonden opsparen en gezamenlijk indienen, zodat je de eigen bijdrage maar een keer per jaar hoeft te betalen. Je bepaalt zelf hoe vaak je een declaratie indient, maar onze tip is dus 1 keer per jaar.

Sterilisatie en castratie zijn niet meeverzekerd bij de dierenverzekering van HEMA.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp