kattenverzekering

verzeker je kat goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • tot 15% stapelkorting
 • uitgebreide dekking
 • scherpe premie voor jonge rasdieren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

kattenverzekering: wél voor de poes

Je wilt je kat de beste zorg geven. Dat spreekt voor zich. Maar een bezoekje aan de dierenarts kan soms flink in de papieren lopen. Om je huisdier de goede zorg te garanderen is er de kattenverzekering van HEMA. Daarmee doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw huiskamertijger elk van z’n negen levens behoudt.

kijk de kat vooral niet uit de boom

Een kattenverzekering is niet alleen eenvoudig af te sluiten, maar bovendien ook betaalbaar. Voor een scherpe maandpremie dekt de dierenverzekering van HEMA medische kosten tot 3000.- per verzekeringsjaar. Wel zo’n fijne gedachte, zeker wanneer jouw poes of kater ’s nachts nog weleens op avontuur gaat. In de buitenlucht lopen katten immers flink wat meer risico. Zo kunnen ze zomaar in aanraking komen met andere dieren, die net op dat moment hun territorium afbakenen, of zelfs betrokken raken bij een ongeluk.

waarom je huisdier verzekeren bij HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking ✓ Scherpe premie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket ✓ Dagelijks opzegbaar

dekking HEMA kattenverzekering dekking

Je wilt jouw kat alle zorg en aandacht geven. De HEMA kattenverzekering vergoedt medische kosten tot een maximaal bedrag van 3000.- per verzekeringsjaar. De basisdekking van de verzekering voor jouw kat dekt onder meer kosten van consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto’s, echografie en alle geregistreerde medicijnen zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies terug voor welke medische kosten en zorg onze kattenverzekering een vergoeding biedt.

 • wel verzekerd

  • kosten van onderzoek, behandeling en verpleging bij ongeval
  • consulten dierenarts (tot maximaal 50.-)
  • narcose, röntgenfoto’s, medicijnen geregistreerd in de Diergeneesmiddelenwet
  • medisch noodzakelijke kosten bij ziekte
  • scherpe premie
 • niet verzekerd

  • telefonische consulten en thuisbezoek dierenarts
  • experimentele behandelingen
  • alternatieve geneeswijzen
  • niet-geregistreerde geneesmiddelen
  • transplantaties (uitgezonderd bloedtransfusies)
  • braces en protheses
  • cosmetische ingrepen
  • revalidatie langer dan 3 maanden na een ongeval
  • (vervolg)behandelingen voor aandoeningen/ziektes na een ongeval
  • second opinion (behalve op verzoek van HEMA)

aanvullende dekkingen voor jouw kat

Wij weten hoeveel je kat voor je betekent. De basisdekking van een kattenverzekering beschermt je trouwe knuffelaar voor de meeste kwaaltjes, maar om helemaal niets aan het toeval over te laten heeft HEMA verschillende aanvullende dekkingen. Daarmee kun je jouw kat verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie, gebitsbehandelingen, chemo- en radiotherapie en crematie. Ook is het mogelijk een doorlopende reisverzekering af te sluiten voor een poes.

een kat verzekeren doe je direct online

Speciaal voor onverwachte bezoekjes aan de dierenarts is er de kattenverzekering. Voor een vast bedrag per maand is jouw huisdier verzekerd van de zorg die het beestje verdient. De basisdekking van HEMA verzekert katten standaard voor onder meer consulten en behandelingen bij een dierenarts, maar ook narcose, röntgenfoto’s en medicijnen zijn bijvoorbeeld gedekt. Liever het zekere voor het onzekere nemen? De aanvullende dekkingen van de dierenverzekering sluiten veel risico’s op extra kosten uit.

kattenverzekering kosten en eigen risico

Wat kost een kattenverzekering? De kosten van de verzekering van een kat zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de maandpremie die je betaalt onder meer afhankelijk van het ras, de leeftijd en het gewicht van de poes. Goed om te weten is dat voor HEMA elk beestje even bijzonder is. Daarom hebben we een scherpe premie voor rasdieren. Het eigen risico van een dierenverzekering is 15% van de verzekerde medische kosten. Daarnaast betaal je per declaratie een eigen bijdrage van 45.-. Ben je benieuwd naar de maandpremie voor een kat verzekeren? Bereken dan online direct jouw premie voor de huisdierenverzekering voor een kat.

kattenverzekering vergelijken: kies jouw dekking

Ben je op zoek naar een goede verzekering voor jouw kat? Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je een goed beeld hebt van de medische kosten en zorg die je wilt verzekeren met de kattenverzekering. De basisdekking van de dierenverzekering voor een kat vergoedt verschillende zorgkosten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je ook andere medische kosten wilt verzekeren. Daarom kun je bij HEMA kiezen voor aanvullende dekkingen voor bijvoorbeeld fysio- en gedragstherapie, tandheelkunde en oncologie. Bij het berekenen van jouw premie kun je in één overzicht eenvoudig de kosten van een kattenverzekering vergelijken.

direct een kattenverzekering afsluiten

En, heb je de kattenverzekering gevonden die bij jou en jouw poezebeest past? Dan kun je direct een verzekering voor jouw kat afsluiten. Gewoon online, via deze site. Geef de gegevens van jouw huisdier op, stel de dekking van de huisdierverzekering voor jouw kat samen en vraag jouw verzekering aan. Je bepaalt bij HEMA zelf wat je verzekert; zo weet je zeker dat je jouw kat alle zorg en aandacht kunt bieden die het beestje nodig heeft.

meest gestelde vragen

De dierenverzekering van HEMA is alleen voor particulieren. In de voorwaarden staat vermeld dat de hond of kat als gezelschapsdier gehouden dient te worden. Fokkers kunnen dus geen dierenverzekering afsluiten bij HEMA.

Pups of kittens zijn niet automatisch meeverzekerd op de dierenverzekering van hun moeder. Je dient hiervoor per pup of kitten een nieuwe verzekering af te sluiten.

Bij katten is er geen maximum gewicht. Honden mogen bij aanvang van de verzekering niet zwaarder zijn dan 55 kilogram (volgroeid gewicht).

Je kunt jouw hond of kat verzekeren tot en met de leeftijd van 5 jaar.

HEMA heeft de stapelkorting. Hoe meer schadeverzekeringen je hebt bij HEMA hoe hoger de korting. De korting kan oplopen tot 15%.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp