dierenverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen dierenverzekering

Weet je de geboortedatum van jouw kat niet? De dierenarts kan je vertellen wat ongeveer de leeftijd van jouw kat is. Kies hierbij een passende geboortedatum, zodat de schatting van jouw dierenarts en de gekozen datum overeenkomen. HEMA kan dan rekenen met deze leeftijd.

Lees verder

Bij katten is er geen maximum gewicht. Honden mogen bij aanvang van de verzekering niet zwaarder zijn dan 55 kilogram (volgroeid gewicht).

Lees verder

Er geldt geen contractduur. Je kunt op elk gewenst moment je verzekering opzeggen via jouw online polismap.

Lees verder

Heb je de aanvullende dekking fysiotherapie en preventieve zorg afgesloten voor jouw hond of kat dan is preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen of naar keuze preventief bloedonderzoek verzekerd tot € 75,- per dier per jaar.

Lees verder

De dierenverzekering van HEMA is alleen voor particulieren. In de voorwaarden staat vermeld dat de hond of kat als gezelschapsdier gehouden dient te worden. Fokkers kunnen dus geen dierenverzekering afsluiten bij HEMA.

Lees verder

Sterilisatie en castratie zijn niet meeverzekerd bij de dierenverzekering van HEMA.

Lees verder

Wanneer jouw hond of kat overlijdt, dan kun je de dierenverzekering zelf stop zetten in jouw online polismap. Daarvoor ga je naar verzekerdbijHEMA.nl en klik je op 'inloggen verzekeringen' rechts bovenin en vervolgens kies je voor 'inloggen mijn polismap'. Bij de betreffende verzekering klik je op 'inzien & wijzigen' en dan op het linkje onder de kop 'opzeggen' onderaan de pagina.

Lees verder

De eigen bijdrage betaal je per ingediende verzameling nota's. Spaar ze dus allemaal op, tot uiterlijk een jaar na de eerste nota en dien ze allemaal gezamenlijk in. Zo betaal je de eigen bijdrage maar 1 keer.

Lees verder

Je betaalt de eigen bijdrage van € 45,- per ingediend declaratieformulier. De nota's mag je tot een jaar nadat de behandeling heeft plaatsgevonden opsparen en gezamenlijk indienen, zodat je de eigen bijdrage maar een keer per jaar hoeft te betalen. Je bepaalt zelf hoe vaak je een declaratie indient, maar onze tip is dus 1 keer per jaar.

Lees verder

De dierenverzekering van HEMA kent een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat gebeurtenissen die zich voordoen in de eerste 30 dagen na afsluiten van de verzekering niet zijn gedekt. Deze wachttermijn geldt niet voor de eventueel afgesloten aanvullende dekking fysiotherapie en preventieve zorg.

Lees verder

Het gewicht bij aanvang van de verzekering is bepalend voor acceptatie. Als de hond tijdens de looptijd van de verzekering zwaarder wordt dan blijft hij gewoon verzekerd. Let op: het moet hier wel gaan om een logische stijging (een stijging van 15kg naar 50kg is niet realistisch).

Lees verder

Pups of kittens zijn niet automatisch meeverzekerd op de dierenverzekering van hun moeder. Je dient hiervoor per pup of kitten een nieuwe verzekering af te sluiten.

Lees verder

De Shar Pei, de (old) Engelse en Franse bulldog kan HEMA helaas niet verzekeren. Ook een verzekering voor honden zwaarder dan 55 kilo (volwassen gewicht) kunnen we niet accepteren.

Lees verder

Je kunt jouw hond of kat verzekeren tot en met de leeftijd van 5 jaar.

Lees verder

Het is niet mogelijk om de dierenverzekering op een later moment uit te breiden met aanvullende dekkingen. Wel is het mogelijk om eventueel aanvullende dekkingen stop te zetten. Je kunt wijzigingen heel makkelijk zelf doorvoeren in jouw online polismap onder de knop 'inzien & wijzigen'.

Lees verder

Op de pagina schade melden kun je onder het kopje 'dierenverzekering' het declaratieformulier downloaden. Je kunt het declaratieformulier en de nota's inscannen en sturen naar schadeteam@verzekerdbijHEMA.nl. Je krijgt na acceptatie van jouw claim zo snel mogelijk het bedrag op je rekening gestort. Alleen gespecificeerde nota's die herkenbaar zijn als een nota van de dierenarts worden in behandeling genomen. Als je alleen een kassabon meekrijgt, vraag dan om een gespecificeerde nota. Kassabonnen hebben geen specificatie en kunnen helaas niet door ons in behandeling genomen worden. Per ingediende verzamelnota geldt een eigen risico en daarnaast een eigen bijdrage van € 45,-. Nota's mag je tot een jaar na de behandeling opsparen en gezamenlijk indienen. Op die manier betaal je maar eenmalig de eigen bijdrage.

Lees verder

Een keizersnede valt niet onder de dekking en wordt dus niet vergoed.

Lees verder

De premie hangt af van de leeftijd van het huisdier. Hoe jonger het huisdier, des te lager de premie. Meer weten over de exacte prijs? Bereken je premie.

Lees verder

Op de pagina schade melden kun je onder het kopje 'dierenverzekering' het declaratieformulier downloaden. Deze vul je volledig in en stuur je samen met de originele nota's naar: HEMA Verzekeringen, postbus 52070 3007 LB Rotterdam. Vergeet niet om voor jezelf een kopie te maken. Je kunt het declaratieformulier en de nota's ook inscannen en sturen naar schadeteam@verzekerdbijHEMA.nl. Je krijgt na acceptatie van jouw claim zo snel mogelijk het bedrag op je rekening gestort. Alleen gespecificeerde nota's die herkenbaar zijn als een nota van de dierenarts worden in behandeling genomen. Als je alleen een kassabon meekrijgt, vraag dan om een gespecificeerde nota. Kassabonnen hebben geen specificatie en kunnen helaas niet door ons in behandeling genomen worden. Per ingediende verzamelnota geldt een eigen risico en daarnaast een eigen bijdrage van € 45,-. Nota's mag je tot een jaar na de behandeling opsparen en gezamenlijk indienen. Op die manier betaal je maar eenmalig de eigen bijdrage.

Lees verder

De premie van de dierenverzekering kan verschillen tussen rashonden en niet rashonden. Bij rashonden hangt de premie af van het type hond. Meer weten over de exacte prijs? Bereken je premie.

Lees verder

Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van klant X. Deze klant heeft al 3 jaar een dierenverzekering, bestaande uit een basisdekking en extra dekking voor tandheelkunde. Gisteren heeft klant X ingelogd in zijn online polismap en heeft daar zijn declaratie ingediend. De declaratie bestaat uit:

  • Nota 1 is een tandheelkundige behandeling van 1200.- van het huisdier van klant X, waarvan de behandeling één maand geleden heeft plaatsgevonden.
  • Nota 2 is een medische behandeling van het huisdier na een ongeval. De behandeling heeft 3500.- gekost en is 6 maanden geleden gebeurd.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat op de nota’s van klant X alleen onderdelen staan die volgens onze bijzondere voorwaarden van de dierenverzekering worden vergoed. De vergoeding die klant X ontvangt is:

Stap 1: Vastellen vergoeding basisdekking Nota 1: Verzekerde medische kosten: 3500.- Klant X betaalt 15% aan eigen risico voor de basisdekking: 3500.- * 15% = 525.- Resterend verzekerd bedrag (max. 3000.- per verzekeringsjaar): 2975,- Na aftrek 15% aan eigen risico

Stap 2: Vaststellen vergoeding tandheelkunde Nota 2: Verzekerde medische kosten: 1200.- Klant X betaalt 50% aan eigen risico: 1200.- * 50% = 600.- Resterend verzekerd bedrag (max. 500.- per verzekeringsjaar): 500.- Na aftrek 50% aan eigen risico

Stap 3: Vaststellen verzekerd bedrag Totaal verzekerde medische kosten minus eigen risico: 2975.- + 500.- = 3475.- Verzekerd bedrag dierenverzekering (max. 3000.- per verzekeringsjaar): 2975.- + 500.- = 3000.-

Stap 4: Vastellen vergoeding Declaratiekosten: 45.- Klant X ontvangt de volgende vergoeding: 2955.-

Let op! Elke keer dat je een declaratie indient, betaal je hiervoor 45.-. Het is dus verstandig om jouw nota’s op te sparen. Let hierbij wel op dat de behandeldatum op de nota op het moment van indienen van een declaratie niet langer dan 12 maanden terug is.

Lees verder

De premie is voor katten afhankelijk van de leeftijd. De premie voor honden is afhankelijk van de leeftijd en het volgroeide gewicht. De gewichtscategorie waarmee de hond of kat de verzekering instapt, is voor de verdere duur van de verzekering bepalend voor de premie. Je kunt de premie voor een dierenverzekering heel makkelijk en snel online berekenen op onze site.

Lees verder

HEMA heeft de stapelkorting. Hoe meer schadeverzekeringen je hebt bij HEMA hoe hoger de korting. De korting kan oplopen tot 15%.

Lees verder

Nee, dit hoeft niet. De polis is doorlopend en heeft geen vervaldatum. Hoe jonger jouw dier is als je de dierenverzekering afsluit, des te voordeliger is en blijft de verzekering.

Lees verder