fietsverzekering basis

tijdelijk met gratis regenpak

 • tot 15% stapelkorting
 • geen eigen risico
 • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
bereken je premie

jouw fiets, gewoon goed verzekerd tegen diefstal

Wist je dat in Nederland elke dag meer dan 1.300 fietsen gestolen worden? Grote kans dat je dit zelf al een keertje hebt meegemaakt. Balen want dat betekent lopen. En een financiële tegenvaller. De fietsverzekering Basis van HEMA is een verzekering tegen diefstal - voor élke je fiets. Voor een scherpe premie kun je jouw fiets gewoon goed verzekeren. Of het nu een splinternieuwe e-bike of een betrouwbare tweedehands fiets is, wij houden je op het zadel.

een complete dekking voor een prima prijs

Wil je zeker weten dat jouw fiets goed verzekerd is? Kies dan voor de voordelige fietsverzekering Basis van HEMA. Al vanaf een paar euro 2.50 per maand profiteer je van een ruime basisdekking en een uitgebreide verzekering tegen diefstal. Is jouw fiets gestolen? Geen zorgen. Wij vergoeden na het afsluiten van jouw verzekering drie jaar lang de volledige aankoopwaarde van jouw nieuwe fiets . Je betaalt geen eigen risico en ook accessoires worden vergoed (tot een bedrag van maximaal 150.-).

waarom de fietsverzekering Basis van HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking, scherpe premie ✓ Geen eigen risico ✓ Aankoopwaardegarantie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking fietsverzekering Basis

Met de fietsverzekering Basis is jouw stalen ros verzekerd tegen diefstal. Ook accessoires zijn tot een maximaal bedrag 150.- verzekerd. In Nederland én in het buitenland. Dus ook als jouw fiets gestolen wordt op vakantie kun je rekenen op jouw verzekering. Wil je ook schade door een ongeval of schade die je zelf (per ongeluk) veroorzaakt verzekeren? Sluit dan de fietsverzekering Extra af. Let op: je bent verzekerd tegen diefstal als jouw fiets met een ART categorie 2-slot afgesloten is. Bij een elektronisch slot geldt dat het slot ook een E+ toevoeging moet hebben.

onze klanten geven ons een

8
 • wat is wel gedekt

  • schade door diefstal
  • accessoires tot 150.-
  • werelddekking
 • wat is niet gedekt

  • schade door een ongeval
  • schade door slijtage, krassen of slecht onderhoud
  • schade die ontstaat tijdens wedstrijden of races
  • schade als je jouw fiets verhuurt
  • schade als je jouw fiets zakelijk gebruikt (géén woon-werkverkeer)
  • schade als je onder invloed bent van drugs, alcohol of medicijnen
  • schade door diefstal van afneembare fietscomputers en navigatie

aanvullende dekkingen voor jou en je fiets

Met de fietsverzekering Basis verzeker je jouw fiets goed en eenvoudig tegen schade door diefstal. Om met een nog veiliger gevoel kun je bij HEMA verschillende aanvullende dekkingen afsluiten bij een fiets verzekeren. Zo is niet alleen jouw fiets, maar zijn ook jijzelf en jouw passagiers goed verzekerd bij schade, pech of een ongeval.

wat moet je doen als jouw fiets gestolen is?

We gaan er natuurlijk van uit dat je er alles aan doet om diefstal van je fiets te voorkomen. Stond jouw fiets op slot met een goedgekeurd slot en is de tweewieler toch gestolen? Doe dan direct aangifte bij de politie. In je online polismap voeg je het proces-verbaal toe. Daarnaast stuur je per aangetekende post de sleutels die overeenkomen met het sleutelnummer dat je hebt opgegeven bij het afsluiten van de fietsverzekering en de rekening van jouw fiets en accessoires. Heb je het bonnetje niet meer, stuur dan jouw betalingsbewijs op. Heb je een digitaal slot? Dan willen we de logfile van je ontvangen.

welke fietsen kun je verzekeren bij HEMA?

Bij HEMA is het mogelijk vrijwel alle fietsen te verzekeren. Gewone fietsen, mountainbikes (MTB & ATB), racefietsen, e-bikes, maar ook bakfietsen, ligfietsen, tandems, vouwfietsen en kinderfietsen. De fietsverzekering Basis is alleen bedoeld voor fietsen die alleen privé gebruikt worden. Welke fiets je precies verzekert staat in jouw online polismap. Jouw verzekering start op de datum die op de polis staat. Vanaf dat moment zijn jij en jouw fiets gedekt voor schade door diefstal. Verandert er iets in jouw situatie? In je online polismap kun je jouw fietsverzekering eenvoudig aanpassen. De fietsverzekering van HEMA is dagelijks opzegbaar.

meest gestelde vragen

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en/of diefstal afhankelijk van de gekozen dekking.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst onze veelgestelde vragen (FAQ’s), grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap. direct antwoord op jouw vraag