fietsverzekering Extra

Jouw fiets in een flits verzekerd tegen diefstal en schade

 • tot 15% stapelkorting
 • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
 • geen eigen risico

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

de casco verzekering voor je fiets

Met de fietsverzekering Extra van HEMA verzeker je jouw fiets tegen vrijwel alle risico’s op schade. Is jouw fiets gestolen of heb je schade aan je fiets doordat iemand geprobeerd heeft jouw fiets te stelen? Deze uitgebreide casco verzekering voor je fiets én accessoires vergoedt de eerste drie jaar de volledige aankoopwaarde van je fiets. Ook schade als gevolg van een ongeval, omvallen of schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt is in veel gevallen gedekt.

overal ter wereld verzekerd van fijn fietsen

Of je jouw fiets nu dagelijks gebruikt om naar je werk of school te gaan, je conditie op peil te houden of onvergetelijke tochten door de mooiste landschappen te maken; zonder fiets ben je niets. De fietsverzekering Extra is de complete fietsverzekering voor schade. Wáár ook ter wereld. Want met deze verzekering ben je wereldwijd gewoon goed verzekerd tegen diefstal van of schade aan je fiets. Al vanaf een paar euro per maand profiteer je, of je nu een nieuwe of tweedehands fiets rijdt, van de ruime basisdekking van de fietsverzekering Extra.

Waarom de fietsverzekering Extra van HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • Geen eigen risico
 • 3 jaar aankoopwaardegarantie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking fietsverzekering Extra

Kun jij niet zonder je fiets? Met de fietsverzekering Extra zijn jouw geliefde tweewieler en accessoires gewoon goed verzekerd. Je bent gedekt tegen schade door diefstal, schade door een ongeval en schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt of schade die ontstaat doordat jouw fiets is omgevallen. De Extra-verzekering heeft een werelddekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland op jouw verzekering kunt rekenen. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies in welke situatie je recht hebt op een vergoeding en hoe we het schadebedrag bepalen.

 • wat is wel gedekt

  • schade door diefstal
  • schade door een ongeluk
  • accessoires tot 150.-
  • werelddekking
 • wat is niet gedekt

  • schade door slijtage, krassen of slecht onderhoud
  • schade die ontstaat tijdens wedstrijden of races
  • schade als je jouw fiets verhuurt
  • schade als je jouw fiets zakelijk gebruikt (géén woon-werkverkeer)
  • schade als je onder invloed bent van drugs, alcohol of medicijnen
  • schade door diefstal van afneembare fietscomputers en navigatie

aanvullende dekkingen voor jou en je fiets

De fietsverzekering Extra van HEMA is jouw complete verzekering tegen diefstal en schade aan jouw fiets. Wil je niet alleen risico’s op financiële schade uitsluiten, maar ook zorgeloos door het verkeer sturen? Dat begrijpen we. Daarom kun je je ook voor andere risico’s verzekeren door een aanvullende dekking af te sluiten. Bij HEMA kun je jouw fietsverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering, ongevallen opzittendenverzekering en de thuisbrengservice bij pech.

Welke fietsen verzekeren we?

Wat voor fiets je ook hebt, bij HEMA kun je bijna elke fiets compleet en voordelig verzekeren. Van e-bikes en racefietsen tot stadsfietsen en mountainbikes en van bakfietsen en vouwfietsen tot kinderfietsen. Zolang je hem maar alleen voor privé gebruikt. Hoe jij ook op twee wielen door het leven gaat, met de fietsverzekering Extra heb je altijd wind mee. De Extra-verzekering is alleen bedoeld voor mensen die een fiets privé gebruiken. Schade aan ‘fietsen van de zaak’, zoals fietsen die gebruikt worden voor bezorging, personeelsfietsen en fietsen om van klant naar klant te gaan is niet gedekt.

Wat vergoeden wij bij diefstal van jouw fiets?

Als jouw fiets gestolen is dan heb je al genoeg aan je hoofd. Daarom profiteer je bij HEMA van ruime en duidelijke voorwaarden op het moment dat je op je verzekering rekent. Maak je melding van diefstal, dan bepalen we de waarde van jouw fiets op basis van de aankoopprijs. De eerste drie jaar heb je bij HEMA een aankoopgarantie. Dit betekent dat we de gehele aanschafwaarde van jouw fiets vergoeden bij diefstal. Na de eerste drie jaar treedt een afschrijvingsregeling in werking. Dit geldt ook voor tweedehands fietsen. En, overtuigd? Bereken dan direct online de premie en sluit jouw fietsverzekering vandaag nog af.

meest gestelde vragen

Een ongeval of overlijden moet je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 jaar aan ons doorgeven. Voor spoedeisende hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de alarmcentrale op +31 (0)71- 3641832. Bij HEMA kun je voor alle schadeverzekeringen online je schade melden. Alleen voor de dierenverzekering hebben we een declaratieformulier. Klik op "schade melden" om te starten met jouw schademelding.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden