fietsslot en jouw verzekering

Jouw fiets, goed en gemakkelijk verzekerd

  • tot 15% stapelkorting
  • geen eigen risico
  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

welk slot moet ik hebben voor mijn fiets?

Met de fietsverzekering van HEMA verzeker je jouw fiets tegen diefstal. Natuurlijk zet je jouw fiets altijd goed op slot en doe je er alles aan om dieven geen kans te geven jouw fiets te stelen. Wordt jouw fiets toch gestolen? Dan is het type fietsslot voor je verzekering heel belangrijk. Je bent namelijk alleen verzekerd tegen schade door diefstal als jouw fiets met een goedgekeurd fietsslot is afgesloten. Goedgekeurde fietssloten voor je verzekering zijn een ART categorie 2-slot en een elektronisch slot met de toevoeging E+. Let op: heb je geen goedgekeurd fietsslot voor je verzekering en wordt jouw fiets gestolen? Dan ben je niet verzekerd tegen diefstal en keren wij geen vergoeding uit.

hoe weet ik of mijn fietsslot goedgekeurd is?

Wil je zeker weten dat het fietsslot voor jouw fiets of het fietsslot voor een elektrische fiets voldoet aan de voorwaarden van onze fietsverzekering? Controleer dan of jouw slot het ART-keurmerk heeft. De stichting ART keurt alle sloten op veiligheid, treksterkte en bestendigheid tegen doorknippen en -zagen. Goedgekeurde fietssloten voor de verzekering hebben het ART-keurmerk. Het ART keurt elk type slot; van kettingslot en ringslot tot beugelslot en elektronisch fietsslot. Op de website van de stichting vind je een overzicht van alle goedgekeurde fietssloten. Heb jij een ART 2-categorie slot (of hoger) en staat jouw slot hierbij? Dan geeft jouw fietsslot via de verzekering recht op vergoeding bij schade door diefstal.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

wat is het ART-keurmerk?

De stichting ART maakt werk van het voorkomen van fietsendiefstal. De stichting, die bestuurd wordt door de ANWB, BOVAG, RAI Vereniging en verzekeraars, doet dit door in te zetten op preventie in de vorm van het keuren en kwalificeren van veilige fietssloten. Elk fietsslot dat wordt gekeurd door de stichting ontvangt een ART-keurmerk. Op het moment dat je jouw fiets verzekert, is het belangrijk dat je een goed fietsslot voor de verzekering hebt. Wat voor type fietsslot is aan jou, zolang het slot maar een ART 2-categorie slot is. In dit geval ben je verzekerd tegen schade door diefstal. Lees altijd onze duidelijke voorwaarden door voor meer informatie over de dekking van de fietsverzekering van HEMA bij diefstal.

fietsslot en de verzekering: elektronisch fietsslot

De minimale eis die we aan jouw fietsslot voor de verzekering stellen, is een slot met twee sterren (ART 2). Ook kun je jouw fiets beveiligen met een elektronisch fietsslot. Elektronische fietssloten of e-locks zijn sloten die (deels) geautomatiseerd zijn. Je kunt deze sloten bedienen met bijvoorbeeld een app, pas, cijfercode of een digitale sleutel. Wil je dat jouw fiets goed verzekerd is tegen diefstal? Dan heb je een elektronisch fietsslot met de toevoeging E+ nodig. Zorg ervoor dat je altijd twee identieke (elektronische) sleutels van jouw fietsslot hebt en dat je het sleutelnummer goed hebt ingevuld in jouw online polismap.

een fiets stallen in een afgesloten ruimte

Voor sommige fietsen zijn aanvullende voorwaarden van kracht naast het fietsslot en de verzekering. Heb je een racefiets of een mountainbike? Dan moet je net iets meer doen om te voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt. Je moet de racefiets of MTB/ATB in een afgesloten ruimte zetten. Wordt jouw fiets gestolen, terwijl je jouw fiets veilig achter slot en grendel hebt gezet? Dan is schade door diefstal gedekt, maar alleen als er sporen zijn van inbraak. Zijn er geen sporen van inbraak, dan vergoeden we schade niet. Een racefiets of MTB moet je buiten een afgesloten ruimte met een ART categorie 2-slot aan het frame vastmaken aan een boom, lantaarnpaal, fietsenrek of een ander in de grond verankerd onderwerp.

meest gestelde vragen

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden