ongevallen opzittendenverzekering

Jij én jouw passagiers, gewoon goed verzekerd

  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
  • tot 15% stapelkorting
  • geen eigen risico
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

waarom een ongevallen opzittendenverzekering?

Op de fiets ben je kwetsbaar in het verkeer. Net als de persoon die bij je achterop zit. De gevolgen van een ongeval kunnen groot en ingrijpend zijn. Daarom kun je bij HEMA niet alleen jouw fiets, maar ook de mensen die op jouw fiets zitten verzekeren. Met de aanvullende dekking ongevallen opzittendenverzekering zijn jij én jouw passagier gewoon goed verzekerd voor de gevolgen van een ongeval op of met de fiets.

verzekerd voor schade door een ongeval

De ongevallen opzittendenverzekering is een aanvullende dekking die je kunt afsluiten bij jouw fietsverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die ontstaat door een ongeval. Wij keren een bedrag uit als jij of mensen op jouw fiets blijvend invalide raken of overlijden door een ongeval met jouw verzekerde fiets. Met een ongeval bedoelen we een onverwachte gebeurtenis van buitenaf. Bijvoorbeeld als je wordt aangereden door een auto, zonder dat jij hier schuld aan hebt. Raak je betrokken bij een ongeval? Dan schakelen wij een onafhankelijk specialist in om de schade te bepalen.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

welke schades zijn gedekt

Als jij of iemand achterop jouw fiets iets overkomt, is het belangrijk dat je een financieel vangnet hebt. De aanvullende dekking ongevallen opzittendenverzekering keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Jij en jouw passagier zijn met deze dekking gewoon goed verzekerd. Bij overlijden keren we een schadebedrag uit aan nabestaanden of erfgenamen. We betalen maximaal 7.500.-. In geval van blijvende invaliditeit geldt een maximaal verzekerd bedrag van 30.000.-. We spreken van blijvende invaliditeit wanneer je door een ongeval een deel van jouw lichaam verliest of een lichaamsdeel (deels) niet meer kunt gebruiken. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies in welke situaties je kunt rekenen op deze aanvullende dekking bij schade door een ongeval

aanvullende dekkingen voor jou en je fiets

Met een fietsverzekering is jouw fiets gewoon goed verzekerd tegen schade. En dat is fijn want een ongeluk zit in een klein hoekje. Om je met een nog veiliger gevoel jouw weg in het verkeer te laten vinden, kun je bij HEMA verschillende aanvullende dekkingen afsluiten bij jouw fietsverzekering. Voor een stukje extra zekerheid op het moment dat je dit nodig hebt.

wat moet je doen als je een ongeval krijgt?

Raken jij en je passagier betrokken bij een ongeval? Meld de schade dan zo snel mogelijk via jouw online polismap. Voor het vaststellen van de schade of het letsel na een ongeluk maken wij mogelijk gebruik van een onafhankelijke specialist. Bij een overlijden is het belangrijk dat we hier direct van op de hoogte worden gebracht. Jij of de persoon die de uitkering van de ongevallenverzekering opzittenden ontvangt, moet hier melding van maken. De maximale vergoeding van het verzekerde bedrag voor alle personen bij blijvende invaliditeit samen bedraagt 30.000.-. Voor overlijden geldt een maximum vergoeding van 7.500.-.

ongevallen opzittendenverzekering afsluiten

Wil je een ongevallen opzittendenverzekering afsluiten? Dat is heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen bij het afsluiten van je fietsverzekering is de aanvullende verzekering ‘Ongevallen opzittenden’ selecteren en toevoegen aan jouw verzekeringspolis. Heb je al een fietsverzekering bij HEMA en wil je je verzekeren voor opzittendenverzekering of een andere aanvullende dekking toevoegen? Pas dan je bestaande verzekering aan. Dit doe je heel gemakkelijk en snel zelf via jouw online polismap. Log in, selecteer de verzekering die je wilt aanpassen en voeg de aanvullende dekking toe aan jouw fietsverzekering.

meest gestelde vragen

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden