racefietsverzekering afsluiten

Goed en gemakkelijk jouw racefiets verzekeren

  • geen eigen risico
  • tot 15% stapelkorting
  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

de sportieve racefietsverzekering van HEMA

Ben jij fan van fietsen? HEMA ook! Daarom kun je bij ons natuurlijk ook jouw racefiets verzekeren. Of je nu ’s ochtends vroeg sportief begint aan een nieuwe dag of aan het einde van de middag even je hoofd leeg wilt maken: met onze racefietsverzekering zit jij altijd ontspannen op de fiets.

jouw racefiets verzekeren: complete dekking

Een racefiets is vaak een dure aankoop. Zeker als je het Tour-virus helemaal te pakken hebt, wil je graag jouw ritjes maken op een wielrenfiets die helemaal is afgestemd op jouw fietsbenen. Heb je net een nieuwe of tweedehands racefiets op de kop getikt, omdat je graag sportief bezig wilt zijn in de natuur? Daar worden wij – net als jij – alleen maar blij van. Daarom kun je bij HEMA kiezen uit twee fietsverzekeringen: de Basis-dekking en de uitgebreide Extra-dekking. Dat betekent dat je de racefietsverzekering vindt die bij jou en jouw fiets past.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jouw racefiets past

Wil je jouw tweedehands racefiets verzekeren tegen schade door diefstal? Of heb je eindelijk die hypermoderne fietsmachine gekocht waar je altijd al van droomde? Hoe ontspannen of ambitieus jij ook op je fiets zit, onze racefietsverzekering fietst in hetzelfde tempo met je mee. Met HEMA ben je (wereldwijd) verzekerd van een complete dekking bij schade door diefstal.

aanvullende dekkingen wielrenfiets verzekeren

Met de racefietsverzekering ben je standaard gewoon goed verzekerd tegen schade. Maar, als ambitieuze amateur of echte kilometervreter begrijpen we dat je misschien net wat prettiger wilt schakelen. Een lekke band, een kapotte ketting of erger nog een flinke schuiver. Je wilt er als wielrenner niet aan denken, toch zit een ongeluk op dunne bandjes in een klein hoekje. HEMA biedt verschillende aanvullende dekkingen bij een wielrenfiets verzekeren, zodat jij bij schade kunt vertrouwen op een goede dekking en passende vergoeding.

kun je een racefiets verzekeren zonder slot?

Ja, je kunt een racefiets racefiets verzekeren zonder slot, maar alleen als jouw fiets achter slot en grendel staat in een afgesloten ruimte. Schade door diefstal wordt in dit geval vergoed als er sporen van inbraak zijn. Je bent niet verzekerd als je een racefietsverzekering afsluit en jouw racefiets buiten een afgesloten ruimte niet op slot zet met een goedgekeurd slot. Een goedgekeurd slot bij een racefiets verzekeren moet een ART categorie 2-slot zijn. En het frame van jouw fiets moet met dit slot zijn vastgemaakt aan een boom, lantaarnpaal, fietsenrek of een ander in de grond verankerd voorwerp. Wil je meer weten over de dekking van onze fietsverzekering? In onze duidelijke voorwaarden lees je hier alles over terug.

voorwaarden van een racefietspolis

Voor een wielrenfiets verzekeren gelden extra voorwaarden ten opzichte van een normale fiets verzekeren of een e-bike verzekeren. Zo is jouw racefiets niet verzekerd als schade ontstaat als je meedoet aan een wedstrijd of race. Ook voor schade aan de racefiets die ontstaat door slecht onderhoud of slijtage van fietsonderdelen is geen dekking. Accessoires zijn wel standaard meeverzekerd, maar bij de racefietspolis is het belangrijk om te weten dat schade door diefstal van fietscomputers of navigatiesystemen niet gedekt wordt door de racefietsverzekering. Zorg er dus altijd voor dat je je fiets goed op slot zet en jouw waardevolle spullen veilig opbergt.

een racefietsverzekering vergelijken

Heb je een nieuwe racefiets of tweedehands fiets gekocht en wil je deze wielrenfiets goed verzekeren? Met een racefietsverzekering sta je ontspannen aan de start van jouw groepsrit. Welke verzekering bij je past, dat hangt helemaal af van jouw wensen. Zet voor jezelf op een rij waarvoor je verzekerd wilt zijn. Vervolgens kun je de verschillende dekkingen van onze racefietsverzekering vergelijken en de fietsverzekering afsluiten waar jij het beste gevoel bij hebt. Veel fijne, sportieve en veilige kilometers gewenst!

meest gestelde vragen

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp