Online schademelden

Het afsluiten en beheren van verzekeringen bij HEMA is heel eenvoudig: je regelt alles via onze site, onze polissen zijn in gewone mensentaal geschreven, en je kunt je verzekeringen opzeggen wanneer je maar wilt. Ook schade melden hebben we nu gemakkelijk gemaakt. Je schade kun je vanaf nu heel makkelijk online melden. Ga naar verzekeringen.hema.nl en volg de volgende stappen:

Stap 1.

Ga naar ‘inloggen verzekeringen’ rechtsboven in en log in met je e-mailadres en wachtwoord. In de online polismap staat een rode knop ‘Schade melden’, klik op deze knop.

Stap 2.

Hierna kun je stapsgewijs uitleggen om wat voor schade het gaat en wat er precies gebeurd is. Wij stellen vragen en jij hoeft ze alleen maar naar waarheid in te vullen. Let op, de vragen veranderen naarmate je antwoorden hebt ingevuld. Je kunt dus niet vooruit vragen beantwoorden.

Stap 3.

Nadat je alles hebt ingevuld, kijkt onze online schadehulp of jouw schade wel of niet gedekt is op jouw HEMA verzekering. Wanneer het duidelijk is wie er aansprakelijk is of wanneer het om een eenvoudige schade gaat, krijg je dit gelijk te horen. Je kunt dan ook direct een afspraak maken om de schade te laten repareren.

Stap 4.

Als de schademelding bijna rond is, kun je nog beslissen of je de claim wel of niet indient. Het kan namelijk zo zijn dat jij aansprakelijk bent voor de schade, dan laten wij je zien hoeveel eigen risico je betaalt. In sommige gevallen is het juist handiger om je schadeclaim niet in te dienen. Dit kan zo zijn wanneer de schade lager is dan het eigen risico, dan is het verstandiger de schade zelf te betalen.

Stap 5.

Wanneer wij alle benodigde informatie hebben, krijg je je schade vergoed en wordt jouw schadeclaim zo snel mogelijk gesloten. Wanneer we nog meer informatie of documenten nodig hebben, kun je dit scannen of er een foto van maken. Dan kun je de scan of foto uploaden tijdens het schade melden of later in de online polismap alsnog uploaden.

Als er sprake is van een noodgeval, dan kun je bellen naar onze alarmcentrale +31 (0)71 – 364 1832. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar vanuit zowel het binnenland als het buitenland.

Let op:

Nota’s voor de dierenverzekering kun je helaas nog niet online indienen. Je kunt een declaratieformulier downloaden op verzekerdbijhema.nl/schade-melden, invullen en opsturen naar schadeteam@verzekerdbijhema.nl. Spaar je nota’s gedurende 1 jaar na de datum waarop de behandeling heeft plaatsgevonden op zodat je maar één keer je eigen bijdrage hoeft te betalen.