Even voorstellen: onze klantenservice

Onze klantenservice staat dagelijks voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Zij stellen zich graag even voor.

Iedere dag stroomt de mailbox van de HEMA customer service vol met de meest uiteenlopende vragen over onze schadeverzekeringen. Van “Ben ik verzekerd voor mijn reis naar Turkije?” tot “Ik ben mijn wachtwoord vergeten, kunt u mij helpen inloggen?”. Wij doen ons best om iedere mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Gemiddeld 2100 e-mails per week

Werken bij de HEMA customer service betekent inleven in de klant, maar ook elkaar feedback geven. Bij ons wekelijkse overleg nemen we daarom verstuurde mails onder de loep. “Wat doen we goed en wat kan beter?” en vooral “Hoe doen we dit?”. Zo houden we elkaar scherp en de mails van goede kwaliteit.

Veelzijdig team

Ons team bestaat uit 10 enthousiaste werknemers. Is het erg druk? Dan worden er extra hulpkrachten ingeschakeld. Om ervoor te zorgen dat we de klant snel antwoord geven, probeert ieder minimaal 40 mails per dag te beantwoorden. Hoe meer, hoe beter, maar de kwaliteit staat voorop. Om de kwaliteit hoog te houden, heeft iedereen in ons team een expertise. Zo zijn er collega’s die alles weten over de reisverzekering, maar ook schadevrije jaren experts. Er is dus altijd een hulplijn in de buurt.

300 e-mails per dag

Omdat iedereen goed verzekerd wil zijn, is het logisch dat er bij ons veel vragen binnenkomen. Op een gemiddelde werkdag ontvangen wij ongeveer 300 mails, in het weekend iets minder. Eén mailtje kan er al voor zorgen dat u gerustgesteld bent of precies weet waarvoor u verzekerd bent. Wij letten erop dat onze mails duidelijk en gemakkelijk zijn en dus in begrijpelijke taal zijn geschreven. Ook proberen we de mails zo volledig mogelijk te beantwoorden, zodat u niet met vragen blijft zitten. Is de vraag lastig? Dan kijken we in de voorwaarden of vragen een collega om mee te denken.

internetverzekeraar

We zijn een internetverzekeraar. Dat betekent dat u alles zelf kunt regelen in uw online polismap, ideaal! Hier vindt u een overzicht van al uw verzekeringen, kunt u zelf een verzekering toevoegen of wijzigen en vindt u uw groene kaart. Natuurlijk helpen wij u graag als u er zelf niet uitkomt. Omdat we vragen over schade beter (én sneller) telefonisch kunnen beantwoorden, zijn we voor schade altijd telefonisch bereikbaar.