Het selfserviceconcept van verzekeringen.hema.nl

De verzekeringen van HEMA beheer je eenvoudig en overzichtelijk zelf online. We zijn een internetverzekeraar en daarbij hanteren we een zogenaamd selfserviceconcept. Wat dit precies inhoudt en hoe het werkt, leggen we je graag uit.

verzekeringen.hema.nl is een online verzekeraar, dit houdt in dat je alles zelf gemakkelijk kunt regelen in je online polismap. In deze polismap is een overzicht te vinden van al je afgesloten verzekeringen bij HEMA. De voordelen hiervan zijn:

  • Je kunt zelf een verzekering toevoegen of een afgesloten verzekering wijzigen.
  • Wil je schade melden? Dan kan je dit gemakkelijk online doorgeven. (Let op: dit is met uitzondering op de dierenverzekering, hiervoor stuur je het declaratieformulier via de post.)
  • HEMA biedt de mogelijkheid om dagelijks je schadeverzekeringen op te zeggen.
  • Je kunt eenvoudig je adresgegevens of bankrekeningnummer aanpassen.
  • Je ziet overzichtelijk en snel hoeveel schadevrije jaren je hebt.
  • Online je factuur in kunnen zien.

Inloggen voor schadeverzekeringen

Om alles zelf te kunnen regelen moet je allereerst inloggen in je online polismap. Je inlognaam is je e-mailadres. Let daarbij wel op dat dit het e-mailadres is die je hebt ingevuld tijdens het afsluiten van je verzekering. Het voordeel van inloggen met je e-mailadres is dat je geen aparte gebruikersnaam hoeft te onthouden om in te kunnen loggen. Via verzekerdbijhema.nl/inloggen log je in via de rode button. De browser onthoudt je e-mailadres, zodat het inloggen in het vervolg nog sneller gaat.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je je wachtwoord kwijt bent, deze kan je makkelijk opnieuw aanvragen. Hier heb je alleen maar je geboortedatum en je e-mailadres of telefoonnummer voor nodig. Er wordt dan een nieuw wachtwoord naar je e-mail of mobiele nummer gestuurd. Dit tijdelijke wachtwoord bestaat uit acht tekens. Het is belangrijk dat je dit tijdelijke wachtwoord precies overneemt, het is namelijk hoofdletter en kleine letter gevoelig. Als je ervoor kiest om het rechtstreeks uit de e-mail te kopiëren, zorg er dan voor dat je dit doet zonder spaties. Het nieuwe wachtwoord is na ontvangst 24 uur geldig.

Snel schade melden

Bij verzekeringen.hema.nl kun je volledig online je schade melden. Dat is het voordeel aan een online verzekeraar. Hoe doe ik dat precies?

  • Via je online polismap geef je de schade door. We stellen je vragen om erachter te komen wat er precies gebeurd is en wat voor een schade er precies geleden is.
  • Onze online schadehulp bekijkt de situatie en zoekt uit of de schade gedekt is bij ons. Is de schade beperkt of de aansprakelijkheid duidelijk? Dan kun je meteen een afspraak maken om bijvoorbeeld de schade te laten taxeren of te herstellen.
  • Na het indienen van je schade wordt er gekeken naar de consequenties van jouw schademelding. We geven een weergave van hoeveel eigen risico je bij deze claim betaalt en of je hierna een hogere premie moet gaan betalen.
  • Is alle informatie compleet? Dan krijg je zo snel mogelijk de schade vergoed en kunnen we jouw schadeclaim sluiten.