glas­verzekering

verzeker je inboedel goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • garantie tegen onderverzekering
 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

glasverzekering: heldere dekking, simpel verzekerd

Niets is zo breekbaar als glas. Ruiten, ramen en vensters in jouw huis kunnen op allerlei manieren sneuvelen. Een flinke ster, een grote barst; glasschade loopt al snel in de papieren. Met een aanvullende glasverzekering verzeker je schade aan de ramen en ruiten van jouw woning. Bij HEMA kun je bijna alles wat fout kan gaan met glas goed en simpel verzekeren.

HEMA glasverzekering

Rinkeldekinkel, dat was de ruit! Gelukkig heeft niemand er iets aan overgehouden. Omdat jouw woning veel ramen telt, is een woonverzekering met goede glasdekking eigenlijk onmisbaar. Sluit dan een aanvullende glasverzekering af bij je woonverzekering. Of het nu een stevige herfststorm of gewoon een ongelukje is, deze aanvullende dekking raapt de scherven voor je bijeen want HEMA is een ster in ruitschade.

bereken je premie

glasverzekering eigen risico

Met onze glasverzekering ben je verzekerd van een zeer ruime dekking. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Voor de glasverzekering geldt bovendien geen eigen risico.

glasverzekering dekking

De glasverzekering vergoedt schade aan glas in ramen en deuren, in windschermen, in balkon- en terreinafscheidingen en kunststof koepels en vensters. We betalen de glasschade door het glas zo snel mogelijk te vervangen of door je een bedrag uit te keren voor nieuw glas en de reparatiekosten.

bereken je premie

 • wat is wel gedekt

  • schade aan glas in ramen en deuren
  • schade aan glas in kunststof koepels en vensters
  • het vervangen van gebroken glas dat gebrandschilderd, versierd, geëtst of gebogen (tot maximaal 500.-)
  • het vervangen van gebroken glas-in-lood (tot maximaal 500.-)
  • de versieringen, beschilderingen, opschriften en folie op het glas (tot maximaal 500.-)
  • glas in balkon, terreinafscheiding en kassen van maximaal 6 m2 (tot maximaal 500.-)
 • wat is niet gedekt

  • we vergoeden geen schade aan glas-in-lood en draadglas als dat komt door een fout in het glas
  • ruitbreuk tijdens de bouw en aan- of verbouw van jouw woning
  • lekkage van dubbel glas (condensvorming) zonder dat sprake is van ruitbreuk
  • ruitbreuk van uithangborden, tuinoverkappingen, zonnepanelen, zonnecollectoren en kunstobjecten

meer over onze glasverzekering

glasschade melden

Een kapotte ruit of gesneuveld raam wil je met spoed laten repareren. Daarom kun je glasschade snel aan ons melden. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

glasverzekering huurwoning

Huur je een woning? Dan heeft jouw huisbaas vaak al een glasverzekering voor het pand afgesloten. Check dit altijd goed in je huurcontract. Ben je volgens het contract zelf verantwoordelijk voor schade aan een ruit of raam in jouw huurhuis? Sluit dan als aanvulling op je inboedelverzekering een glasverzekering af.

verschil inboedelverzekering en glasschade

De glasverzekering is bedoeld voor ramen die licht doorlaten. Het glas van je spiegels of van een aquarium valt hier dus niet onder. Hier sluit je een inboedelverzekering voor af. Met deze verzekering zijn al jouw waardevolle spullen in huis verzekerd voor schade. Schade is al vervelend genoeg, daarom maken we het je bij HEMA Verzekeringen graag zo makkelijk mogelijk. Heb je glas aanvullend verzekerd? En staat dat op de polis in jouw online polismap? Dan gaat het altijd om glas dat bedoeld is om licht door te laten.

top 3 meest gestelde vragen

We kunnen de schade op twee manieren betalen. Je laat het glas vervangen door een door ons geselecteerd herstelbedrijf. Het glas wordt dan zo snel mogelijk vervangen door glas van dezelfde soort en kwaliteit. Of je krijgt van ons geld voor nieuw glas van dezelfde soort en kwaliteit en geld voor de kosten voor het plaatsen van het glas.

We vergoeden de volgende schades: schade aan glas in ramen en deuren, schade aan glas in kunststof koepels en vensters. Schade aan glas in windschermen, schade aan glas in balkons en schade aan glas in een terreinafscheiding, bijvoorbeeld een hekwerk of schutting, vergoeden wij tot maximaal 500.-.

We vergoeden geen schade aan glas-in-lood en draadglas als de schade is ontstaan door een fout in het glas. Schade aan glas-in-lood en draadglas als dat komt door een fout in het glas wordt niet vergoed. Ruitbreuk tijdens de bouw en aan- of verbouw van jouw woning en lekkage van dubbel glas (condensvorming) zonder dat sprake is van ruitbreuk is niet gedekt via de glasverzekering. Dit geldt ook voor ruitbreuk van uithangborden, tuinoverkappingen, zonnepanelen, zonnecollectoren en kunstobjecten. Hier keren wij geen vergoeding voor uit.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden