actie: gratis 4 fotobloks t.w.v 50.-

glas­verzekering
HEMA

raam met kapotte ruit

glasverzekering: heldere dekking, simpel verzekerd

Niets is zo breekbaar als glas. Ruiten, ramen en vensters in jouw huis kunnen op allerlei manieren sneuvelen. Een flinke ster, een grote barst; glasschade loopt al snel in de papieren. Met een aanvullende glasverzekering verzeker je schade aan de ramen en ruiten van jouw woning. Bij HEMA kun je bijna alles wat fout kan gaan met glas goed en simpel verzekeren.

HEMA glasverzekering

Rinkeldekinkel, dat was de ruit! Gelukkig heeft niemand er iets aan overgehouden. Omdat jouw woning veel ramen telt, is een woonverzekering met goede glasdekking eigenlijk onmisbaar. Wil je ook andere risico’s op glasschade dekken? Sluit dan een aanvullende glasverzekering af bij je woonverzekering. Of het nu een stevige herfststorm of gewoon een ongelukje is, deze aanvullende dekking raapt de scherven voor je bijeen want HEMA is een ster in ruitschade.

glasverzekering dekking

De glasverzekering vergoedt schade aan glas in ramen en deuren, in windschermen, in balkon- en terreinafscheidingen en kunststof koepels en vensters. We betalen de glasschade door het glas zo snel mogelijk te vervangen of door je een bedrag uit te keren voor nieuw glas en de reparatiekosten.

Onder de glasverzekering dekking valt:

  • schade aan glas in ramen en deuren
  • schade aan glas in kunststof koepels en vensters
  • schade aan glas in windschermen
  • schade aan glas in balkons
  • schade aan glas in een terreinafscheiding (hekwerk of schutting)

Niet verzekerd:
We vergoeden geen schade aan glas-in-lood en draadglas, als dat komt door een fout in het glas.

glasverzekering eigen risico

Met onze glasverzekering ben je verzekerd van een zeer ruime dekking. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook houden we bij de glasverzekering het eigen risico zo laag mogelijk. Voor een schade betaal je maximaal 100.- zelf.

glasverzekering huurwoning

Huur je een woning? Dan heeft jouw huisbaas vaak al een glasverzekering voor het pand afgesloten. Check dit altijd even in je huurcontract. Ben je zelf verantwoordelijk voor schade aan een ruit of raam in jouw huurhuis? Dan valt dit vaak niet onder de verzekering van de verhuurder. Dit betekent dat je zelf opdraait voor de kosten. Voor schade die je mogelijk zelf veroorzaakt kun je een glasverzekering voor jouw huurwoning afsluiten.

glasverzekering opstal en VvE

Naast de glasverzekering kun je bij HEMA voor nog meer zekerheid kiezen in en rondom jouw woning. Woon je in een appartement en is opstal verzekerd via de Vereniging van Eigenaren (VvE)? Uit onderzoek blijkt dat veel appartementencomplexen onderverzekerd zijn. Ook zijn in veel gevallen niet alle schades gedekt. Met de appartement-plus-dekking voorkom je dat jouw woning onderverzekerd is. En dat is wel zo prettig. Voor jou én je portemonnee!

verschil inboedelverzekering en glasschade

De glasverzekering is bedoeld voor ramen die licht doorlaten. Het glas van je spiegels of van een aquarium valt hier dus niet onder. Hier sluit je een inboedelverzekering voor af. Met deze verzekering zijn al jouw waardevolle spullen in huis verzekerd voor schade. Schade is al vervelend genoeg, daarom maken we het je bij HEMA Verzekeringen graag zo makkelijk mogelijk. Heb je glas aanvullend verzekerd? En staat dat op de polis in jouw online polismap? Dan gaat het altijd om glas dat bedoeld is om licht door te laten.

top 3 meest gestelde vragen

  • We vergoeden de volgende schades: schade aan glas in ramen en deuren, schade aan glas in kunststof koepels en vensters, schade aan glas in windschermen, schade aan glas in balkons en schade aan glas in een terreinafscheiding, bijvoorbeeld een hekwerk of schutting.

  • We vergoeden geen schade aan glas-in-lood en draadglas als de schade is ontstaan door een fout in het glas.

  • We kunnen de schade op twee manieren betalen. We laten het glas zo snel mogelijk vervangen door hetzelfde soort glas van dezelfde kwaliteit of je ontvangt van ons een vergoeding voor nieuw glas en de reparatiekosten.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!