dekking huurdersbelang inboedelverzekering

verzeker je inboedel goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • garantie tegen onderverzekering
  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 schade melden

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

dekking huurdersbelang: woongenot verzekerd

Heb je een nieuwe keuken aangeschaft voor jouw huurhuis? Kies je voor groen met zonnepanelen? Of investeer je zelf in het vergroten van het wooncomfort van jouw huurappartement? Aanpassingen en investeringen die een huurder zelf doet noemen we huurdersbelang. Als je in een huurhuis woont, ben je hier in veel gevallen niet volledig voor verzekerd. Deze verbeteringen aan jouw woning verzeker je met de dekking huurdersbelang.

wat is huurdersbelang?

Je hebt de term vast wel eens voorbij horen komen, maar wat is huurdersbelang nu precies? Verbeteringen en veranderingen aan jouw huurwoning die je zelf aanbrengt noemen we huurdersbelang. Het opknappen van de badkamer of het plaatsen van een nieuwe keuken, prachtig natuurlijk. Maar vaak biedt de opstalverzekering die de huurbaas heeft afgesloten onvoldoende dekking voor jouw investeringen én de verbeteringen die de bewoner vóór jou heeft gedaan. Met de dekking huurdersbelang kun je je passend verzekeren tegen mogelijke schade, zodat je niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan. Wel geldt hierbij een maximum bedrag.

bereken je premie

veelgestelde vragen top 3

Bij HEMA snappen we dat je van al je spullen en jouw huis houdt. Je geniet van alledaagse momenten met alledaagse producten. Het is altijd lastig om de totale waarde in te schatten. Daarom verzekeren wij jouw spullen met de inboedelverzekering en je huis met de opstalverzekering voor een onbeperkt totaalbedrag. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd. Wel gelden er voor bepaalde spullen maximale verzekerde bedragen, daarover lees je meer in de voorwaarden.

Je meldt de schade online en laat ons weten wat er precies is gebeurd. Daarna bepalen we de hoogte van de schade samen met jou, en soms is daar een expert bij nodig.

Bij de inboedelverzekering Extra van HEMA zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht standaard verzekerd tot maximaal 10.000.-. Je kunt het maximaal verzekerd bedrag met de aanvullende dekking huurders- of eigenaarsbelang uitbreiden tot 35.000.-. Bij de inboedelverzekering Basis zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning niet meeverzekerd.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden