dekking huurdersbelang

verzeker je goed en simpel, binnen 3 minuten

HEMA dekking huurdersbelang

dekking huurdersbelang: woongenot verzekerd

Heb je een nieuwe keuken aangeschaft voor jouw huurhuis? Kies je voor groen met zonnepanelen? Of investeer je zelf in het vergroten van het wooncomfort van jouw huurappartement? Aanpassingen en investeringen die een huurder zelf doet noemen we huurdersbelang. Als je in een huurhuis woont, ben je hier in veel gevallen niet volledig voor verzekerd. Deze verbeteringen aan jouw woning verzeker je met de dekking huurdersbelang.

wat is huurdersbelang?

Je hebt de term vast wel eens voorbij horen komen, maar wat is huurdersbelang nu precies? Verbeteringen en veranderingen aan jouw huurwoning die je zelf aanbrengt noemen we huurdersbelang. Het opknappen van de badkamer of het plaatsen van een nieuwe keuken, prachtig natuurlijk. Maar vaak biedt de opstalverzekering die de huurbaas heeft afgesloten onvoldoende dekking voor jouw investeringen én de verbeteringen die de bewoner vóór jou heeft gedaan. Met de dekking huurdersbelang kun je je passend verzekeren tegen mogelijke schade, zodat je niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan. Wel geldt hierbij een maximum bedrag.

tot 15% stapelkorting

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting stapelkorting

veelgestelde vragen top 3

  • Je meldt de schade online en laat ons weten wat er precies is gebeurd. Daarna bepalen we de hoogte van de schade samen met jou, en soms is daar een expert bij nodig.

  • Wij verzekeren jouw spullen voor een onbeperkt totaalbedrag. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd goed verzekerd. Wel gelden er in sommige situaties maximaal verzekerde bedragen voor je spullen, meer daarover lees je in onze voorwaarden.

  • Bij de inboedelverzekering Extra van HEMA zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht standaard verzekerd tot maximaal 10.000.-. Je kunt het maximaal verzekerd bedrag met de aanvullende dekking huurders- of eigenaarsbelang uitbreiden tot 35.000.-. Bij de inboedelverzekering Basis zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning niet meeverzekerd.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!