inboedelverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen inboedel­verzekering

Het eigen risico van de HEMA woonverzekering houden we graag zo laag mogelijk. Per schadegeval is deze 100.-.

In een aantal gevallen geldt een uitzondering:

  • het eigen risico bij stormschade is altijd 225.-.
  • bij schade door diefstal van sieraden, bijzondere bezittingen en audiovisuele- en computerapparatuur is het eigen risico tevens 225.-.
Lees verder

Schade is al vervelend genoeg. Daarom krijg je bij HEMA een garantie tegen onderverzekering. Jouw huis en waardevolle spullen, goed en simpel verzekeren. Nu én in de toekomst.

Lees verder

Bij HEMA snappen we dat je van al je spullen en jouw huis houdt. Je geniet van alledaagse momenten met alledaagse producten. Het is altijd lastig om de totale waarde in te schatten. Daarom verzekeren wij jouw spullen met de inboedelverzekering en je huis met de opstalverzekering voor een onbeperkt totaalbedrag. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd. Wel gelden er voor bepaalde spullen maximale verzekerde bedragen, daarover lees je meer in de voorwaarden.

Lees verder

De inboedelverzekering geldt voor je spullen in je woning, je tuin, je schuur of auto. Je electronica kun je wel extra verzekeren buiten de deur. Dat kan met de aanvullende dekking mobiele elektronica. Met deze extra dekking zijn jouw telefoon en laptop verzekerd tegen schade die ontstaat door verschillende ongelukjes, ook buiten de deur. Voor je het weet ben je weer online.

Lees verder

Wanneer je een opstalverzekering hebt zijn zonnepanelen automatisch meeverzekerd. HEMA houdt van duurzaam. We vinden het belangrijk om zelf én met onze producten een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks leven. Van de wereld van nu, voor de wereld van de toekomst. Dat doen we niet alleen, maar met z’n allen. Daarom moedigen we elk duurzaam initiatief van harte aan en helpen we je graag jouw steentje bij te dragen.

Lees verder

Er zit een verschil in de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Met de inboedelverzekering is schade aan jouw eigen bezittingen in je eigen huis gedekt. Met de aansprakelijkheidsverzekering dek je schade die jij zelf toebrengt aan andermans bezittingen.

Lees verder

Het eigen risico van de inboedelverzekering houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-. Behalve bij schade door diefstal van sieraden, audiovisuele- en computerapparatuur en bijzondere bezittingen, dan is het eigen risico 225.-.

Lees verder

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. Lees meer over het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering.

Lees verder

We vergoeden geen schade aan glas-in-lood en draadglas als de schade is ontstaan door een fout in het glas. Schade aan glas-in-lood en draadglas als dat komt door een fout in het glas wordt niet vergoed. Ruitbreuk tijdens de bouw en aan- of verbouw van jouw woning en lekkage van dubbel glas (condensvorming) zonder dat sprake is van ruitbreuk is niet gedekt via de glasverzekering. Dit geldt ook voor ruitbreuk van uithangborden, tuinoverkappingen, zonnepanelen, zonnecollectoren en kunstobjecten. Hier keren wij geen vergoeding voor uit.

Lees verder

Huur je een appartement of heb je een koophuis? De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van je woonsituatie. Je maandpremie wordt daarnaast berekend aan de hand van enkele factoren, zoals postcodegebied en gezinssituatie.

Lees verder

Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel aan te raden als je kostbare spullen in je huis hebt. Mocht er schade ontstaan aan jouw spullen of kostbaarheden door brand, diefstal of water dan ontvang je via deze verzekering een vergoeding.

Lees verder

We vergoeden de volgende schades: schade aan glas in ramen en deuren, schade aan glas in kunststof koepels en vensters. Schade aan glas in windschermen, schade aan glas in balkons en schade aan glas in een terreinafscheiding, bijvoorbeeld een hekwerk of schutting, vergoeden wij tot maximaal 500.-.

Lees verder

Bij de inboedelverzekering Extra van HEMA zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht standaard verzekerd tot maximaal 10.000.-. Je kunt het maximaal verzekerd bedrag met de aanvullende dekking huurders- of eigenaarsbelang uitbreiden tot 35.000.-. Bij de inboedelverzekering Basis zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning niet meeverzekerd.

Lees verder

Jouw kostbare bezittingen, daar ben je natuurlijk zuinig op. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in jouw huis goed verzekerd tegen bijna alle ongelukjes en schades door bijvoorbeeld brand, water en diefstal. Wij handelen de schade voor je af, zodat jij weer gewoon lekker kunt genieten van thuis. Een inboedelverzekering dekt alles wat verhuisbaar is. Dat betekent: als je het op kunt pakken, is het verzekerd.

Lees verder

Je meldt de schade online en laat ons weten wat er precies is gebeurd. Daarna bepalen we de hoogte van de schade samen met jou, en soms is daar een expert bij nodig.

Lees verder