actie: gratis 4 fotobloks t.w.v 50.-

veelgestelde
vragen
inboedelverzekering

roze grachtenpand

meer over de inboedelverzekering

  • Het eigen risico van de inboedelverzekering houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-. Behalve bij schade door diefstal van sieraden, audiovisuele- en computerapparatuur en bijzondere bezittingen, dan is het eigen risico 225.-.

  • Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. Lees meer over het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering.

  • Er zit een verschil in de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Met de inboedelverzekering is schade aan jouw eigen bezittingen in je eigen huis gedekt. Met de aansprakelijkheidsverzekering dek je schade die jij zelf toebrengt aan andermans bezittingen. Lees meer over het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

  • Huur je een appartement of heb je een koophuis? De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van je woonsituatie. Je maandpremie wordt daarnaast berekend aan de hand van enkele factoren, zoals postcodegebied en gezinssituatie.

  • Je meldt de schade online en laat ons weten wat er precies is gebeurd. Daarna bepalen we de hoogte van de schade samen met jou, en soms is daar een expert bij nodig.

  • Al je spullen bij elkaar zijn tot een onbeperkt bedrag verzekerd, met uitzondering van enkele bezittingen. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd. Wel gelden er in sommige situaties maximaal verzekerde bedragen voor je spullen, meer daarover lees je in onze voorwaarden.

  • Bij de inboedelverzekering van HEMA zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht standaard verzekerd tot maximaal 5.000.-. Lees hier meer over huurdersbelang.