klantenservice schadeverzekeringen

Een ander adres, een nieuwe auto of schade opgelopen? In mijn polismap regel je zelf je verzekeringszaken. En voor vragen kun je terecht bij onze chatbot. Waar en wanneer je dat wilt. Is er een noodsituatie? Bel dan ons alarmnummer voor spoedeisende hulp.

Hallo! Ik ben de chatbot van HEMA schadeverzekeringen. Waar gaat je vraag over?

hieronder staan de meest gestelde vragen over onze verzekering.

Wanneer jouw hond of kat overlijdt, dan kun je de dierenverzekering zelf stop zetten in jouw online polismap. Daarvoor ga je naar verzekerdbijHEMA.nl en klik je op 'inloggen verzekeringen' rechts bovenin en vervolgens kies je voor 'inloggen mijn polismap'. Bij de betreffende verzekering klik je op 'inzien & wijzigen' en dan op het linkje onder de kop 'opzeggen' onderaan de pagina.

Wanneer het inloggen in jouw online polismap niet lukt, check dan eerst goed of je de juiste inloggevens invoert. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Dat betekent dat je hoofdletters dient te gebruiken als je hebt gekozen voor een wachtwoord met hoofdletters. Let goed op dat je als volgt inlogt in jouw online polismap:

  • je gaat naar verzekeringen.hema.nl
  • klik rechts bovenin op 'inloggen verzekeringen'
  • kies voor 'inloggen online polismap'
  • log in met jouw e-mailadres en wachtwoord Weet je jouw wachtwoord niet meer? Klik dan op 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt direct een e-mail met je wachtwoord op het bij ons bekende e-mailadres.

Bij HEMA kun je jouw verzekering dagelijks opzeggen. Dit kun je zelf doen in jouw online polismap. Zodra je bent ingelogd klik je op de knop 'bekijk verzekering' en vervolgens onderaan de pagina op 'opzeggen'. Vervolgens kun je de gewenste einddatum invullen. Door op 'bevestigen' te klikken wordt de verzekering beëindigd op de door jou gekozen datum. Teveel betaalde premie wordt teruggestort op je rekening.

Als de automatische incasso van de premie een keer mislukt, dan is dat geen probleem. Je krijgt van ons een betalingsherinnering zodat je eenvoudig met iDEAL kunt betalen. Is je rekeningnummer geblokkeerd of heb je liever dat het bedrag voortaan van een ander rekeningnummer wordt afgeschreven? Dan kun je jouw rekeningnummer wijzigen in jouw online polismap. Ga hiervoor naar verzekeringen.hema.nl en klik rechts bovenin op 'inloggen verzekeringen' en ga dan naar 'mijn online polismap'. Klik in het linkermenu op 'persoonsgegevens'. Hier kun je jouw rekeningnummer wijzigen.

Wanneer je een verzekering bij HEMA afsluit ontvang je van ons een e-mail om jouw online polismap te activeren. Wanneer je jouw polismap nog niet via deze email hebt geactiveerd kun je niet inloggen. Dit is een veiligheidsmaatregel, zo kan alleen de ontvanger van de activatiemail inloggen. Als het klikken op de link in de activatiemail niet werkt, dan wordt deze waarschijnlijk door jouw emailprogramma afgebroken. Dat kun je zien doordat er maar 1 deel van de link knippert in de e-mail. Wij adviseren je om de link in delen te kopieren en achter elkaar in de adresbalk van jouw internetbrowser te plakken. Daarna kun je jouw polismap activeren.