WA verzekering motor

verzeker je motor goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • dagelijks opzegbaar
  • tot 15% stapelkorting
  • no-claim korting tot 75%

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

WA motorverzekering: verplicht, maar voordelig

Sommige verzekeringen moet je hebben. Of je ze nu nodig vindt of niet. Zo ben je als eigenaar van een motor wettelijk verplicht een verzekering af te sluiten voor schade aan anderen met de motor waar je zelf aansprakelijk voor bent: een WA motorverzekering. Met de WA verzekering motor van HEMA hoef je je geen zorgen te maken. Schade aan andere personen is tot maar liefst 6.070.000.- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt vergoed, tot 2.500.000.-.

hoge boete bij geen wa verzekering voor een motor

In Nederland ben je wettelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten als je wilt toeren op jouw motor. Vanaf het moment dat de motor op jouw naam staat, moet je WA verzekering voor een motor in orde zijn. Eerder mag je de openbare weg niet op. Doe je dat toch, dan ben je strafbaar. Dit kan naast een boete grote financiële gevolgen hebben als je schade veroorzaakt met de motor. En dat terwijl je bij HEMA voor een scherpe premie gewoon goed verzekerd bent. Veilig voor jou én je portemonnee dus! Is jouw motor ouder dan tien jaar? Dan is deze dekking vaak een passende optie.

waarom je motor verzekeren bij HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Zelf jouw dekking samenstellen ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking, scherpe premie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking HEMA WA verzekering

Met een WA verzekering ben je gedekt voor schade die je met jouw motor veroorzaakt aan anderen. Deze verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid is verplicht in Nederland. Heb je schade aan jouw motor na een ongeval en kan je niet meer verder rijden? Het vervoer van jouw motor is ook gedekt met de WA verzekering motor van HEMA. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat jij zelf weer veilig thuiskomt. We staan zowel in Nederland als in het buitenland voor je klaar. Bij de WA motorverzekering is geen eigen risico van toepassing. Wil je precies weten voor welke schades je verzekerd bent? In onze duidelijke voorwaarden lees je meer over de dekking van deze verzekering voor je motor.

WA verzekering motor vergelijken

Kun je niet wachten om de omgeving te ontdekken – of de files te omzeilen op weg naar werk? Logisch. Maar, zeker op een motor ben je extra kwetsbaar in het verkeer. Dan wil je kunnen vertrouwen op een goede verzekering. De WA verzekering motor van HEMA doet wat ‘ie moet doen: schade verzekeren die je aan anderen toebrengt, voor een scherpe premie. En hoewel lage kosten verleidelijk zijn, wil je misschien ook schade aan je eigen motor verzekeren. Een WA verzekering motor vergelijken met de andere, meer uitgebreide motorverzekeringen kan verstandig zijn. Zo weet je zeker dat je de motorverzekering kiest die bij jou en jouw motor past – en bij HEMA nog verrassend voordelig ook.

direct WA verzekering motor afsluiten

We begrijpen heel goed dat je het liefst meteen op je motor stapt. Daarom maken we een WA verzekering voor een motor afsluiten zo eenvoudig mogelijk. Dat doe je namelijk gemakkelijk en snel online, gewoon via onze website. In een paar stappen zijn jij en jouw motor gewoon goed verzekerd en kun je met een gerust gevoel opstappen. Het enige wat we van je nodig hebben is het type motor en het kenteken en je persoonlijke gegevens. We berekenen direct de premie voor jouw WA motorverzekering. En, ben je overtuigd? Sluit jouw motorverzekering dan meteen af.

aanvullende dekkingen voor je motor

Met de WA verzekering motor van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

meest gestelde vragen

Een motorverzekering werkt net als een autoverzekering met een bonus-malusschaal. Dat betekent dat je extra korting opbouwt als je een jaar schadevrij hebt gereden met de motor.

Een alarm kan wel worden verplicht. Standaard geldt de eis dat de motor bij het parkeren of stallen buitenshuis afgesloten dient te zijn met het normale stuurslot en daarnaast met een ART klasse 4 slot dat geschikt is om de motor aan een vast object te bevestigen. Dit geldt alleen indien de motor Beperkt of Volledig Casco is verzekerd. Voor informatie over ART sloten, zie www.stichtingart.nl.

Met de WA plus motorverzekering is naast wettelijke aansprakelijkheid ook schade aan jouw eigen motor door diefstal, inbraak, brand- en stormschade verzekerd. Wil je ook verzekerd zijn voor schade die je zelf veroorzaakt? Sluit dan een all-riskverzekering voor je motor af.

Elke motor moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat als jij iemand aanrijdt de schade van die ander door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed.

Als je motor op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw motor te verzekeren. Ook als je de motor niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw brommer voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Voor meer informatie kijk op www.rdw.nl.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden