motorverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen motorverzekering

Als de schade voor 100% verhaald is dan val je niet terug op de bonus-malusladder. Je krijgt dan een extra schadevrij jaar en bonus-malustrede. Ben je wel teruggevallen op de bonus-malustrede? Dan was op het moment van de toekenning van schadevrije jaren nog niet bekend dat de schade voor 100% verhaald kon worden. Wij zullen alsnog je schadevrije jaren en bonus-malustrede aanpassen. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Lees verder

Op het moment dat je een schade meldt kun je nota's toevoegen. Wil je achteraf nog extra nota's toevoegen? Dan moet je deze apart per e-mail versturen aan schadeteam@verzekerdbijhema.nl onder vermelding van het schadedossiernummer.

Lees verder

Wanneer de schade door HEMA wordt vergoed, dan zal je no-claim korting worden verminderd. Heb je de aanvullende no-claimbescherming afgesloten? Dan heeft één schade per verzekeringsjaar geen gevolg voor je no-claimkorting.

Lees verder

De WA + Volledig Casco verzekering wordt ook wel de All-Risk verzekering genoemd. Het dekt alle schades aan anderen en vrijwel alle schades aan je eigen motor.

Lees verder

Als je motor op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw motor te verzekeren. Ook als je de motor niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw brommer voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Voor meer informatie kijk op www.rdw.nl.

Lees verder

No-claim betekent geen schadeclaim. Als je geen schade claimt dan bouw je in de loop der jaren een korting op. Deze korting op de premie wordt no-claimkorting genoemd. Je kunt jouw no-claimkorting beschermen met de aanvullende no-claimbescherming. Dan behoud je bij 1 schade in 1 verzekeringsjaar gewoon jouw no-claimkorting en blijft deze het eerstvolgende verzekeringsjaar ongewijzigd.

Lees verder

Als je in het afgelopen jaar geen schade hebt gemeld, dan krijg je een schadevrij jaar en bonus-malustrede erbij. Je premie wordt dan lager. Voorbeeld: je hebt 8 schadevrije jaren en ingedeeld in trede 15 op de bonus-malusschaal. Als je geen schade hebt gemeld worden je schadevrije jaren aangepast naar 9 en de bonus-malustrede naar 16.

Lees verder

Een ruitschade heeft geen gevolgen voor je no-claim percentage.

Lees verder

Je hebt recht op vervangend vervoer of we betalen de kosten hiervoor:

  • Als jouw motor gestolen is
  • Gedurende de reparatieduur. Dit als jouw motor door een gebeurtenis van buitenaf, zo beschadigd is dat je er niet meer mee kunt rijden. En de motor ook niet binnen 48 uur is te repareren.

In Nederland vergoeden we maximaal 10 dagen bij een van buiten komende gebeurtenis. Of 30 dagen bij diefstal. Buiten Nederland vergoeden we altijd maximaal 30 dagen. Dit geldt zowel bij diefstal als bij een andere van buiten komende gebeurtenis. Is de motor onbeschadigd teruggevonden? Dan vergoeden wij bij diefstal tot maximaal een dag, na de dag waarop de motor onbeschadigd is teruggevonden.

Lees verder

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw auto-, brommer-, of motorverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrijejaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

Lees verder

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest. Voorbeeld: jouw autoverzekering is op 24-02-2014 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2014 tot 24-02-2015 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2015 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen.

Lees verder

Een ruitschade heeft geen gevolgen voor je no-claim percentage.

Lees verder

Als u het onderdeel aankoopprijsgarantie heeft, vergoeden we u op basis van de aankoopprijs. Voor het onderdeel aankoopprijsgarantie gelden de volgende afspraken:

  • U moet de originele aankoopnota laten zien.
  • De aankoopprijs is niet hoger dan € 25.000,-.
  • Uw motor is minder dan 3 jaar oud.
Lees verder

Een alarm kan wel worden verplicht. Standaard geldt de eis dat de motor bij het parkeren of stallen buitenshuis afgesloten dient te zijn met het normale stuurslot en daarnaast met een ART klasse 4 slot dat geschikt is om de motor aan een vast object te bevestigen. Dit geldt alleen indien de motor Beperkt of Volledig Casco is verzekerd. Voor informatie over ART sloten, zie www.stichtingart.nl.

Lees verder

Voor spoedeisdende hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de alarmcentrale op +31 (0)71- 3641832. Bij HEMA kun je voor alle schadeverzekeringen online je schade melden. Alleen voor de dierenverzekering hebben we een declaratieformulier. Klik op 'schade melden' om te starten met jouw schademelding.

Lees verder

Nee, pas als je langer dan 9 maanden verzekerd bent geweest, dan worden jouw schadevrije jaren naar boven afgerond. Behalve natuurlijk als je schade hebt gemeld.

Lees verder

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest. Voorbeeld: jouw autoverzekering is op 24-02-2014 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2014 tot 24-02-2015 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2015 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen.

Lees verder

Volledig Casco is inclusief verzekering tegen diefstal. Diefstal is uitsluitend verzekerd als de motor op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 4 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Lees verder

Wanneer je zonder schuld bij een aanrijding betrokken raakt en jouw schade kan volledig worden verhaald bij de tegenpartij, zal dit geen gevolgen hebben voor jouw no-claim.

Lees verder

Als je een motorverzekering hebt gehad bij HEMA en deze is beëindigd, dan passen wij in sommige gevallen jouw schadevrije jaren aan. Dit doen wij bijvoorbeeld als je in het afgelopen jaar schade hebt gehad.

Lees verder

Een bonus-malus verklaring is een waardepapier waarop staat vermeld hoeveel jaren je schadevrij hebt gereden. Deze verklaring wordt door verzekeringsmaatschappijen afgegeven zodra een motorrijtuigverzekering wordt beëindigd. Een dergelijke verklaring wordt maar 1 keer afgegeven. Bij het afsluiten van een nieuwe motorrijtuigverzekering kan deze verklaring worden ingeleverd waardoor extra no-claimkorting kan worden verkregen.

Lees verder

WA + Beperkt Casco, ook wel WA plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen motor zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Het verzekert dus niet de schade aan jouw eigen motor bij een aanrijding met een andere auto of motor.

Lees verder

Je vindt je nieuwe premie op de factuur nadat je bonus-malustrede is aangepast. Zodra je bent ingelogd klik je op 'factuuroverzicht'. Vervolgens kun je de specificatie van de factuur inzien. Zo zie je meteen je nieuwe premie.

Lees verder

Een keer per jaar, bij de hoofdvervaldatum van jouw polis wordt het aantal schadevrije jaren aangepast op jouw polis. Heb je schadevrij gereden dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting stijgt en dat je dus minder premie gaat betalen. Heb je wel schade gemaakt dan kan het zijn dat jouw no-claimkorting daalt en dat je dus meer premie moet betalen. Heb je de aanvullende no-claimbeschermer afgesloten dan behoud je bij 1 schade per verzekeringsjaar je korting en blijft jouw no-claim-kortingspercentage ongewijzigd.

Lees verder

Je hoeft geen nummers of codes van sleutels of het slot aan ons door te geven. Bij diefstal moeten de originele sleutels opgestuurd worden. Zo kunnen we ook controleren of je een ART-goedgekeurd slot had van de juiste categorie.

Lees verder

Je bouwt tijdens elk jaar dat je schadevrij rijdt een schadevrij jaar op. Je kunt jouw aantal schadevrije jaren opvragen bij Roy-data, het centrale systeem van verzekeraars waar deze gegevens digitaal zijn opgeslagen. Op het moment dat je overstapt naar de auto- of de motorverzekering van HEMA, zullen wij dit voor je opvragen. Je hoeft niets te doen en je opgebouwde schadevrije jaren nemen wij dan automatisch mee in jouw nieuwe verzekering.

Lees verder

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Deze groene kaart wordt door alle verzekeringsmaatschappijen in Europa hetzelfde opgemaakt. Zo kan een agent in Duitsland zonder de Nederlandse taal te kennen toch achterhalen waar jouw voertuig verzekerd is. Je kunt jouw groene kaart bekijken in jouw online polismap. Daar kun je hem ook downloaden en printen. Hij is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem geprint hebt.

Lees verder

Zodra je betaling is verwerkt, worden jouw schadevrije jaren en bonus-malustrede aangepast. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Lees verder

Je kunt je verzekering dagelijks zelf wijzigen via jouw online polismap op verzekerdbijHEMA.nl. Klik hiervoor rechts bovenin op 'inloggen verzekeren' en kies vervolgens voor 'inloggen mijn polismap'. Je kunt wijzigingen doorvoeren onder de knop 'inzien & wijzigen'.

Lees verder

Waarschijnlijk zit je in de hoogste trede op de bonus-malusschaal. Hierbij ontvang je al de hoogst mogelijke korting, namelijk 75%. Wanneer je in de hoogste trede zit en geen schade meldt, ontvang je wel een extra schadevrij jaar.

Lees verder

Een ongeval of overlijden moet je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 jaar aan ons doorgeven. Voor spoedeisende hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de alarmcentrale op +31 (0)71- 3641832. Bij HEMA kun je voor alle schadeverzekeringen online je schade melden. Alleen voor de dierenverzekering hebben we een declaratieformulier. Klik op "schade melden" om te starten met jouw schademelding.

Lees verder

Voor spoedeisende hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de alarmcentrale op +31 (0)71- 3641832. Voor alle overige schades kun je online je schade melden. Ga naar je online polismap, log in en klik dan op “schade melden”.

Lees verder

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest. Voorbeeld: jouw brommerverzekering is op 24-02-2014 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2014 tot 24-02-2015 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2015 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen.

Lees verder

Als je jouw auto al bij HEMA verzekerd hebt en je wilt ook je motor bij HEMA verzekeren dan nemen we de bonus-malustrede over van de auto. Schadevrije jaren worden wel apart per voertuig opgebouwd.

Lees verder