ongevallenverzekering

jouw ongevallenverzekering in een handomdraai geregeld

 • 24/7 online schade melden
 • uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval
 • tandheelkundige hulp tot 1.000,- meeverzekerd
direct je gezin verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

ongevallenverzekering: een geluk bij een ongeval

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je hoopt natuurlijk dat het je niet overkomt, maar krijg jij of krijgt iemand in jouw gezin te maken met een ongeval dan is een ongevallenverzekering van HEMA een veilig idee. Houd jij of een gezinslid blijvend letsel over als gevolg van een ongeval, dan keren wij een vooraf vastgesteld bedrag uit. Ook in geval van overlijden.

wereldwijd verzekerd bij ongevallen

Een ongeval kan je overal overkomen: thuis, in de auto, op vakantie. Met de ongevallenverzekering van HEMA ben je waar ook ter wereld verzekerd. Ben jij of is iemand in jouw gezin slachtoffer van een ongeval, dan keren wij een vooraf vastgesteld bedrag uit. Welk bedrag dit precies is, hangt af van het opgelopen letsel. Hier lees je alles over in onze duidelijke voorwaarden. Veroorzaak je per ongeval schade aan andere personen en ben je daarvoor volgens de wet aansprakelijk? In dat soort gevallen dekt een aansprakelijkheidsverzekering de schade.

waarom de ongevallenverzekering van HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden
 • Tandheelkundige hulp tot 1000.- meeverzekerd
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij nood
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking ongevallenverzekering en eigen risico

De ongevallenverzekering van HEMA. De verzekering die je hopelijk nooit nodig hebt, maar als het noodlot toeslaat ben je blij dat je kunt vertrouwen op een goede dekking. Wel zo’n veilig gevoel. Deze verzekering bij een ongeval keert een vooraf vastgesteld bedrag uit als je een ongeval krijgt en je daardoor een deel van het lichaam verliest of nooit meer kunt gebruiken. Dit noemen we ‘blijvend invalide’. Onder de dekking ongevallenverzekering valt ook een vooraf vastgesteld bedrag bij overlijden. In de polisvoorwaarden van de ongevallenverzekering lees je precies wanneer (en op welke) vergoeding je recht hebt. Voor de ongevallendekking geldt geen eigen risico.

verzekering bij een ongeval: tandheelkundige kosten

Is er sprake van schade aan het gebit als gevolg van een ongeval? Dan is het goed om te weten dat binnen de standaarddekking van deze verzekering bij een ongeval schade aan je gebit door toedoen van een ongeval automatisch is meeverzekerd. In dat geval keren wij voor medische of tandheelkundige kosten een maximale vergoeding van 1000.- uit. Deze vergoeding geldt per verzekerde tot 75 jaar. We vergoeden alleen kosten die een tandarts of tandspecialist in rekening brengt voor de behandeling als gevolg van het ongeval. De vergoeding van de ongevallenverzekering bestaat alleen uit kosten die niet via een andere verzekering geclaimd kunnen worden, zoals de zorgverzekering.

jouw ongevallenverzekering vergelijken

Goed verzekerd voor een scherpe premie, dat is écht HEMA. Wij bieden al een ongevallenverzekering voor minder dan 5.- per maand. Wil je weten wat jouw voordelige, persoonlijke premie is? Bereken het snel en makkelijk, gewoon hier op de site. Afhankelijk van jouw behoeften kun je direct de kosten van een ongevallenverzekering vergelijken op basis van de door jou gekozen dekking. Heb je al een schadeverzekering bij HEMA? Dan berekenen wij meteen de premiekorting waar je recht op hebt met stapelkorting. Alle gezinsleden die vermeld zijn op de verzekeringspolis zijn verzekerd, ook pleeg- en stiefkinderen. De ongevallendekking geldt ook voor kinderen die voor hun studie of school ergens anders in Nederland wonen.

ongevallenverzekering boven 70 jaar

De ongevallenverzekering van HEMA wordt afgesloten voor onbepaalde tijd. De dekking eindigt in een aantal situaties automatisch:

 • Op de laatste dag van het jaar waarin de verzekerde 75 jaar is geworden.
 • Op de laatste dag van het jaar waarin een verzekerd kind 28 jaar is geworden.
 • Door het overlijden van de verzekerde.

eenvoudig een ongevallenverzekering afsluiten

Wij houden van gemak en eenvoud. De voorwaarden van onze ongevallenverzekering zijn duidelijk en makkelijk leesbaar. Ook een ongevallenverzekering afsluiten is eenvoudig. Deze kun je namelijk moeiteloos afsluiten via de website, wanneer je maar wilt. Je bent dan direct verzekerd. Daarnaast kun je thuiswonende kinderen of kinderen tot 28 jaar, die voor hun studie buiten de deur wonen, direct meeverzekeren. Een gerustellend gevoel.

heb ik een ongevallen inzittendenverzekering nodig?

De ongevallenverzekering van HEMA geldt voor jou en alle verzekerde gezinsleden. Wil je je ook verzekeren voor de financiële gevolgen voor passagiers als gevolg van een verkeersongeval met jouw auto? Hiervoor sluit je een inzittendenverzekering af. Deze verzekering vergoedt (deels) de kosten van letselschade of invaliditeit bij een ongeval. Een inzittendenverzekering is een aanvullende dekking bij je autoverzekering. Deze verzekering geldt zowel voor jou, als bestuurder, als jouw passagiers. Ongeacht of een ongeval wel of niet jouw schuld is, dekt deze verzekering de financiële gevolgen.

meest gestelde vragen

De ongevallenverzekering van HEMA keert een vooraf vastgesteld bedrag uit wanneer jij of één van je gezinsleden (als zij meeverzekerd zijn) blijvend invalide wordt of overlijdt na een ongeval. Met de ongevallenverzekering ben je niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld verzekerd.

Ja, de ongevallenverzekering van HEMA geldt in alle landen ter wereld.

De dekking van de ongevallenverzekering loopt tot op de laatste dag van het jaar waarin je 75 wordt óf wanneer je overlijdt. Je partner is meeverzekerd tot op de laatste dag van het jaar waarin hij of zij 75 jaar wordt. Inwonende kinderen en kinderen die elders wonen vanwege hun studie zijn meeverzekerd tot op de laatste dag van het jaar waarin zij 28 worden. Je kunt je gezinssamenstelling zelf wijzigen in jouw online polismap. De verzekering eindigt niet vanzelf.

Een ongeval of overlijden moet je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 jaar aan ons doorgeven. Voor spoedeisende hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de alarmcentrale op +31 (0)71- 3641832. Bij HEMA kun je voor alle schadeverzekeringen online je schade melden. Alleen voor de dierenverzekering hebben we een declaratieformulier. Klik op "schade melden" om te starten met jouw schademelding.

Als je overlijdt en je bent precies 75 jaar of jonger, dan betalen wij € 10.000,-. Als je blijvend invalide wordt en je bent precies 75 jaar of jonger dan betalen we maximaal € 50.000,-. Het hangt er vanaf welk onderdeel van jouw lichaam je verliest of niet meer kunt gebruiken. Bij aantasting van jouw gebit na een ongeval keren wij voor medische of tandheelkundige kosten maximaal € 1000,- uit.

bekijk veelgestelde vragen ongevallenverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp