veelgestelde
vragen
opstal­verzekering

blauwe grachtenpand

meer over de opstalverzekering

  • Een enorme onweersbui of een razende storm; jouw woning krijgt flink wat te verduren. Schade aan je huis door noodweer merk je vaak in één oogopslag op. Maar weet je ook wat er onder de grond gebeurt? In veel gevallen kan de opstalverzekering redding bieden. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle waterschade standaard gedekt is via deze verzekering. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door en kom niet voor vervelende verrassingen te staan.

  • Je bent met de opstalverzekering all-risk verzekerd. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-. Behalve als je woning beschadigd raakt door een storm, dan heb je een eigen risico van 225.-.

  • Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. Lees meer over het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering.

  • Bij HEMA houden we van duurzaamheid. Daarom zijn zonnepanelen bij ons standaard gedekt binnen de opstalverzekering.

  • Wat de kosten van jouw opstalverzekering zijn, hangt af van een aantal factoren. We leggen je graag uit hoe we kosten van jouw opstalverzekering berekenen.

  • Als je een garage en/of schuur op een ander adres hebt dan jouw woonadres, dan valt deze niet onder de dekking van de woonverzekering. Een garage of schuur op een ander adres kun je bij HEMA ook niet los verzekeren.

  • We gaan ervan uit dat onze klanten netjes omgaan met hun woning en deze ook goed onderhouden. Wij hebben geen richtlijn voor hoe vaak je jouw schoorsteen moet laten vegen, maar als bij schade blijkt dat deze veroorzaakt kan zijn door achterstallig onderhoud aan je schoorsteen, dan is jouw schade niet verzekerd.

  • Met de woonverzekering van HEMA kun je geen bungalows of vakantiewoningen verzekeren.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!