opstalverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen opstal­verzekering

Voorbeelden van schades die we niet vergoeden:

  • Schade die je met opzet hebt veroorzaakt of die met jouw goedkeuring is ontstaan.
  • Schade doordat je jouw woning niet goed hebt onderhouden.
  • Schade die over langere tijd ontstaat door de invloed van het weer of vocht, of door slijtage.
  • Schade doordat bijvoorbeeld leidingen, sanitair of installaties niet goed zijn aangelegd.
  • Schade door grondwater.
  • Schade door een fout in glas-in-lood of draadglas.
  • Schade die ontstaat tijdens een aardbeving of een vulkanische uitbarsting, of de eerste 24 uur daarna. Behalve als je kunt aantonen dat de schade niets te maken heeft met de aardbeving of de vulkanische uitbarsting. Dan vergoeden we de schade wel.
  • Schade door overstroming. Dit is schade door het doorbreken of overlopen van dijken, sluizen, kaden of andere zaken die bedoeld zijn om water tegen te houden.
  • kijk in de voorwaarden voor het volledige overzicht.

Lees verder

Bescherm jouw thuis tegen schade met een opstalverzekering. Ben je benieuwd wat jouw opstalverzekering kosten per maand zijn? Dat vertellen we je graag.

Lees verder

Heb je een koopappartement? Dan is de opstalverzekering in veel gevallen al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Check dit nog wel even goed in de contracten voordat je achterover leunt. Bij een huurappartement of huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk voor de opstalverzekering.

Let op: heb je verbeteringen aan je appartement aangebracht en wil je er zeker van zijn dat je gewoon goed, simpel én uitgebreid verzekerd bent bij schade? Sluit dan een aanvullende verzekering voor je appartement af.

Lees verder

Als je een garage en/of schuur op een ander adres hebt dan jouw woonadres, dan valt deze niet onder de dekking van de woonverzekering. Een garage of schuur op een ander adres kun je bij HEMA ook niet los verzekeren.

Lees verder

Bij HEMA houden we van duurzaamheid. Daarom zijn zonnepanelen bij ons standaard gedekt binnen de opstalverzekering. Lees hier meer over dekking zonnepanelen bij opstalverzekering.

Lees verder

HEMA helpt je direct uit de brand met een goede, uitgebreide verzekering tegen brandschade aan jouw spullen of woning. Jouw waardevolle bezit verzeker je goed en simpel met onze woonverzekering.

Lees verder

We kunnen de schade op twee manieren betalen. Je laat het glas vervangen door een door ons geselecteerd herstelbedrijf. Het glas wordt dan zo snel mogelijk vervangen door glas van dezelfde soort en kwaliteit. Of je krijgt van ons geld voor nieuw glas van dezelfde soort en kwaliteit en geld voor de kosten voor het plaatsen van het glas.

Lees verder

Een opstalverzekering is verplicht, ook voor koopappartementen. Vaak hoef je geen eigen opstalverzekering af te sluiten. Het hele appartementencomplex moet via één opstalverzekering zijn afgesloten, dat loopt vaak via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Maak jij jouw appartement nog mooier? Met de appartement plus dekking zijn alle verbeteringen aan jouw woning goed en simpel verzekerd.

Lees verder

Voor alle schades, behalve stormschade, moet je 150.- zelf betalen. Als jouw woning beschadigd is door storm betaal je per schade maximaal 200.- zelf.

Lees verder

Met de woonverzekering van HEMA kun je geen bungalows of vakantiewoningen verzekeren.

Lees verder

We gaan ervan uit dat onze klanten netjes omgaan met hun woning en deze ook goed onderhouden. Wij hebben geen richtlijn voor hoe vaak je jouw schoorsteen moet laten vegen, maar als bij schade blijkt dat deze veroorzaakt kan zijn door achterstallig onderhoud aan je schoorsteen, dan is jouw schade niet verzekerd.

Lees verder

Wat de kosten van jouw opstalverzekering zijn, hangt af van een aantal factoren. We leggen je graag uit hoe we jouw premie berekenen.

Lees verder

Je bent met de opstalverzekering all-risk verzekerd. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-. Behalve als je woning beschadigd raakt door een storm, dan heb je een eigen risico van 225.-.

Lees verder

Een enorme onweersbui of een razende storm; jouw woning krijgt flink wat te verduren. Schade aan je huis door noodweer merk je vaak in één oogopslag op. Maar weet je ook wat er onder de grond gebeurt? In veel gevallen kan de opstalverzekering redding bieden. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle waterschade standaard gedekt is via deze verzekering. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door en kom niet voor vervelende verrassingen te staan.

Lees verder

We kunnen op verschillende manieren de schade vaststellen:

  • Wij bepalen samen met jou hoe groot de schade is.
  • Wij vragen aan een deskundige hoe groot de schade is.
  • Je vraagt aan een deskundige hoe groot de schade is en wij vragen dat aan een andere deskundige. Deze twee deskundigen benoemen eerst een derde deskundige. Dan verklaart jouw deskundige hoe groot de schade volgens hem is. En onze deskundige doet dat ook. Als jouw deskundige en onze deskundige het eens zijn, is de schade vastgesteld. Als zij het niet eens zijn, moet de derde deskundige zeggen hoe groot de schade is. Deze derde deskundige moet dan eerst vragen wat jouw deskundige vindt en wat onze deskundige vindt. De derde deskundige moet een bedrag noemen dat daartussenin ligt. De deskundigen mogen hulp vragen aan andere deskundigen. Ze mogen dat samen of alleen doen.

Lees verder

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. Lees meer over het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering.

Lees verder

Iedere herfst is er wel een grote storm in het land waarbij bomen omvallen of dakpannen door de lucht slingeren. De kracht van moeder natuur lijkt steeds sterker te worden. En die akelige weersomstandigheden kunnen zomaar schade aan jouw woning veroorzaken. Zónder dat jij daar iets aan kunt doen. Met een opstalverzekering is jouw huis verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of water. Onder opstal verstaan we alle onderdelen aan en in een huis die ‘aard- en nagelvast’ zitten. Denk aan je keuken, het dak, maar ook waterleidingen, schuttingen en inbouwkasten.

Lees verder

Bij HEMA houden we van duurzaamheid. Daarom zijn zonnepanelen bij ons standaard gedekt binnen de opstalverzekering.

Lees verder

Woon je in een appartement? Dan wil je dat jouw thuis goed verzekerd is. Voorkom onderverzekering met een aanvullende verzekering voor jouw appartement.

Lees verder