zonnepanelen verzekerd

verzeker je woning goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • tot 15% stapelkorting
 • 24/7 schade melden
 • garantie tegen onderverzekering

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

zonnepanelen verzekerd

Wek jij met zonnepanelen zelf duurzame energie op? Super! HEMA houdt van duurzaam. Daarom moedigen we elke stap voor een betere wereld van harte aan. Ook je zonnepanelen kun je gewoon goed en simpel verzekeren bij HEMA. Met een opstalverzekering zijn zonnepanelen verzekerd tegen schade. Blijf stralen!

zonnepanelen verzekeren tegen schade

Steeds meer huiseigenaren kiezen er bewust voor zelf op milieuvriendelijke wijze energie op te wekken met zonnepanelen. Een goede groene keuze en op termijn levert je dit – naast een goed gevoel – ook extra inkomsten op. Zonnepanelen zijn kostbaar, dus deze blikvangers wil je natuurlijk goed verzekeren. Met de opstalverzekering van HEMA zijn zonnepanelen verzekerd tegen schade. Je hoeft dus geen aparte verzekering voor zonnepanelen af te sluiten.

moet je zonnepanelen verzekeren?

Zonnepanelen worden aan of op jouw woning bevestigd. Dit betekent dat de panelen, zoals verzekeraars dat zeggen, aard- en nagelvast zitten en automatisch binnen de dekking van de opstalverzekering vallen. Schaf jij zonnepanelen aan en heb je al een opstalverzekering of woonverzekering bij HEMA? Dan is het belangrijk dat je het plaatsen van het zonnesysteem aan ons doorgeeft. Binnen deze verzekeringen zijn zonnepanelen verzekerd voor veel schades. Wil je zonnepanelen verzekeren? Dan horen we dat graag van je!

bereken je premie

succes en zonnepanelen verzekerd bij HEMA

Bij HEMA staat duurzaamheid voorop. In alles wat we doen. We vinden het belangrijk dat onze producten en diensten een positieve bijdrage leveren aan het dagelijks leven. Stap voor stap verduurzamen wij ons assortiment en onze manier van werken. Binnen alle geledingen van de organisatie - van productontwikkeling tot onze winkels - bekijken we hoe we de impact op het milieu zoveel mogelijk kunnen beperken. Zo zijn bijvoorbeeld onze rompers gemaakt van biologisch katoen en doen we plastic in de ban. Help jij, net als wij, Moeder Natuur een handje? Dan kun je op ons rekenen. HEMA Verzekeringen, succes en zonnepanelen verzekerd!

onze klanten geven ons een

79

meer over zonnepanelen verzekeren

dekking opstalverzekering zonnepanelen

Jouw zonnepanelen zijn verzekerd binnen de HEMA opstalverzekering op basis van de dagwaarde. Heb je een huurwoning en heb je zonnepanelen gekocht en geïnstalleerd op of aan jouw huis? Dan kun je zonnepanelen tot 35.000,- verzekeren met de aanvullende dekking huurdersbelang bij de inboedelverzekering.

eigen risico en stormschade zonnepanelen

Voor schade aan zonnepanelen moet je 150.- euro zelf betalen. Dit geldt voor alle schades, behalve voor schade door storm. Bij stormschade aan zonnepanelen betaal je 200.- eigen risico.

brandschade zonnepanelen

Schade en brandschade aan jouw woning is standaard verzekerd in de basisdekking van de opstalverzekering. Je bent verzekerd voor de volgende schades aan jouw huis:

 • schade door brand
 • waterschade
 • stormschade
 • schade door inbraak of diefstal

Kies je voor de uitgebreide extra dekking dan is ook andere schade die plotseling veroorzaakt werd door iets van buitenaf verzekerd. Je bent alleen verzekerd als je niet wist of kon weten dat dit ging gebeuren.

bereken je premie

veelgestelde vragen top 3

Voor alle schades, behalve stormschade, moet je 150.- zelf betalen. Als jouw woning beschadigd is door storm betaal je per schade maximaal 200.- zelf.

We kunnen op verschillende manieren de schade vaststellen:

 • Wij bepalen samen met jou hoe groot de schade is.
 • Wij vragen aan een deskundige hoe groot de schade is.
 • Je vraagt aan een deskundige hoe groot de schade is en wij vragen dat aan een andere deskundige. Deze twee deskundigen benoemen eerst een derde deskundige. Dan verklaart jouw deskundige hoe groot de schade volgens hem is. En onze deskundige doet dat ook. Als jouw deskundige en onze deskundige het eens zijn, is de schade vastgesteld. Als zij het niet eens zijn, moet de derde deskundige zeggen hoe groot de schade is. Deze derde deskundige moet dan eerst vragen wat jouw deskundige vindt en wat onze deskundige vindt. De derde deskundige moet een bedrag noemen dat daartussenin ligt. De deskundigen mogen hulp vragen aan andere deskundigen. Ze mogen dat samen of alleen doen.

Voorbeelden van schades die we niet vergoeden:

 • Schade die je met opzet hebt veroorzaakt of die met jouw goedkeuring is ontstaan.
 • Schade doordat je jouw woning niet goed hebt onderhouden.
 • Schade die over langere tijd ontstaat door de invloed van het weer of vocht, of door slijtage.
 • Schade doordat bijvoorbeeld leidingen, sanitair of installaties niet goed zijn aangelegd.
 • Schade door grondwater.
 • Schade door een fout in glas-in-lood of draadglas.
 • Schade die ontstaat tijdens een aardbeving of een vulkanische uitbarsting, of de eerste 24 uur daarna. Behalve als je kunt aantonen dat de schade niets te maken heeft met de aardbeving of de vulkanische uitbarsting. Dan vergoeden we de schade wel.
 • Schade door overstroming. Dit is schade door het doorbreken of overlopen van dijken, sluizen, kaden of andere zaken die bedoeld zijn om water tegen te houden.
 • kijk in de voorwaarden voor het volledige overzicht.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden