actie: gratis 4 fotobloks t.w.v 50.-

zonnepanelen verzekerd

huis met zonnepanelen

zonnepanelen verzekerd

Wek jij met zonnepanelen zelf duurzame energie op? Super! HEMA houdt van duurzaam. Daarom moedigen we elke stap voor een betere wereld van harte aan. Ook je zonnepanelen kun je gewoon goed en simpel verzekeren bij HEMA. Met een opstalverzekering zijn zonnepanelen verzekerd tegen schade. Blijf stralen!

zonnepanelen verzekeren tegen schade

Steeds meer huiseigenaren kiezen er bewust voor zelf op milieuvriendelijke wijze energie op te wekken met zonnepanelen. Een goede groene keuze en op termijn levert je dit – naast een goed gevoel – ook extra inkomsten op. Zonnepanelen zijn kostbaar, dus deze blikvangers wil je natuurlijk goed verzekeren. Met de opstalverzekering van HEMA zijn zonnepanelen verzekerd tegen schade. Je hoeft dus geen aparte verzekering voor zonnepanelen af te sluiten.

moet je zonnepanelen verzekeren?

Zonnepanelen worden aan of op jouw woning bevestigd. Dit betekent dat de panelen, zoals verzekeraars dat zeggen, aard- en nagelvast zitten en automatisch binnen de dekking van de opstalverzekering vallen. Schaf jij zonnepanelen aan en heb je al een opstalverzekering of woonverzekering bij HEMA? Dan is het belangrijk dat je het plaatsen van het zonnesysteem aan ons doorgeeft. Binnen deze verzekeringen zijn zonnepanelen verzekerd voor veel schades. Wil je zonnepanelen verzekeren? Dan horen we dat graag van je!

succes en zonnepanelen verzekerd bij HEMA

Bij HEMA staat duurzaamheid voorop. In alles wat we doen. We vinden het belangrijk dat onze producten en diensten een positieve bijdrage leveren aan het dagelijks leven. Stap voor stap verduurzamen wij ons assortiment en onze manier van werken. Binnen alle geledingen van de organisatie - van productontwikkeling tot onze winkels - bekijken we hoe we de impact op het milieu zoveel mogelijk kunnen beperken. Zo zijn bijvoorbeeld onze rompers gemaakt van biologisch katoen en doen we plastic in de ban. Help jij, net als wij, Moeder Natuur een handje? Dan kun je op ons rekenen. HEMA Verzekeringen, succes en zonnepanelen verzekerd!

top 3 veelgestelde vragen

wat is verzekerd bij waterschade en lekkage?

Bij schade door water of stoom vergoeden we de waterschade aan jouw woning. Soms betalen we ook andere kosten. Dat doen we als de schade of lekkage veroorzaakt is door water of stoom, bijvoorbeeld door kapotte leidingen.

zijn zonnepanelen verzekerd bij stormschade?

Stormschade is standaard verzekerd binnen de opstalverzekering. We vergoeden schade aan jouw woning door storm, dus ook schade aan zonnepanelen.

is brandschade verzekerd?

Schade aan jouw woning of zonnepanelen door brand is in veel situaties gewoon goed verzekerd. Is er opzet in het spel? Dan keert de opstalverzekering geen vergoeding uit voor ontstane schade.

verdere veelgestelde vragen

 • Deze schades vergoeden we niet:

  • Schade die je met opzet hebt veroorzaakt of die met jouw goedkeuring is ontstaan
  • Schade doordat je jouw woning niet goed hebt onderhouden
  • chade die over langere tijd ontstaat door de invloed van het weer of vocht, of door slijtage
  • Schade doordat bijvoorbeeld leidingen, sanitair of installaties niet goed zijn aangelegd
  • Schade door grondwater
  • Schade door een fout in glas-in-lood of draadglas
  • Schade die ontstaat tijdens een aardbeving of een vulkanische uitbarsting, of de eerste 24 uur daarna. Behalve als je kunt aantonen dat de schade niets te maken heeft met de aardbeving of de vulkanische uitbarsting. Dan vergoeden we de schade wel. 
  • Schade door overstroming. Dit is schade door het doorbreken of overlopen van dijken, sluizen, kaden of andere zaken die bedoeld zijn om water tegen te houden.
 • Voor alle schades, behalve stormschade, moet je maximaal 100.- zelf betalen. Als jouw woning beschadigd is door storm betaal je per schade maximaal 250.- zelf.

 • We kunnen op verschillende manieren de schade vaststellen:

  • Wij bepalen samen met jou hoe groot de schade is.
  • Wij vragen aan een deskundige hoe groot de schade is
  • Je vraagt aan een deskundige hoe groot de schade is en wij vragen dat aan een andere deskundige. Deze twee deskundigen benoemen eerst een derde deskundige. Dan verklaart jouw deskundige hoe groot de schade volgens hem is. En onze deskundige doet dat ook. Als jouw deskundige en onze deskundige het eens zijn, is de schade vastgesteld. Als zij het niet eens zijn, moet de derde deskundige zeggen hoe groot de schade is. Deze derde deskundige moet dan eerst vragen wat jouw deskundige vindt en wat onze deskundige vindt. De derde deskundige moet een bedrag noemen dat daartussenin ligt. De deskundigen mogen hulp vragen aan andere deskundigen. Ze mogen dat samen of alleen doen.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!