veelgestelde vragen top 3
Voor alle schades, behalve stormschade, moet je 150.- zelf betalen. Als jouw woning beschadigd is door storm betaal je per schade maximaal 200.- zelf.
We kunnen op verschillende manieren de schade vaststellen:
- Wij bepalen samen met jou hoe groot de schade is.
- Wij vragen aan een deskundige hoe groot de schade is.
- Je vraagt aan een deskundige hoe groot de schade is en wij vragen dat aan een andere deskundige. Deze twee deskundigen benoemen eerst een derde deskundige. Dan verklaart jouw deskundige hoe groot de schade volgens hem is. En onze deskundige doet dat ook. Als jouw deskundige en onze deskundige het eens zijn, is de schade vastgesteld. Als zij het niet eens zijn, moet de derde deskundige zeggen hoe groot de schade is. Deze derde deskundige moet dan eerst vragen wat jouw deskundige vindt en wat onze deskundige vindt. De derde deskundige moet een bedrag noemen dat daartussenin ligt. De deskundigen mogen hulp vragen aan andere deskundigen. Ze mogen dat samen of alleen doen.
Voorbeelden van schades die we niet vergoeden:
- Schade die je met opzet hebt veroorzaakt of die met jouw goedkeuring is ontstaan.
- Schade doordat je jouw woning niet goed hebt onderhouden.
- Schade die over langere tijd ontstaat door de invloed van het weer of vocht, of door slijtage.
- Schade doordat bijvoorbeeld leidingen, sanitair of installaties niet goed zijn aangelegd.
- Schade door grondwater.
- Schade door een fout in glas-in-lood of draadglas.
- Schade die ontstaat tijdens een aardbeving of een vulkanische uitbarsting, of de eerste 24 uur daarna. Behalve als je kunt aantonen dat de schade niets te maken heeft met de aardbeving of de vulkanische uitbarsting. Dan vergoeden we de schade wel.
- Schade door overstroming. Dit is schade door het doorbreken of overlopen van dijken, sluizen, kaden of andere zaken die bedoeld zijn om water tegen te houden.
- kijk in de voorwaarden voor het volledige overzicht.