overstappen naar HEMA verzekeringen

 • tot 15% stapelkorting
 • dagelijks opzegbaar
 • uitgebreide dekking

gemakkelijk overstappen?

Met onze gratis overstaphulp zorgen we ervoor dat je gemakkelijk en zonder problemen kan overstappen naar HEMA verzekeringen.

de overstaphulp van HEMA

Met onze overstaphulp wordt je oude verzekering opgezegd en kun je gemakkelijk over naar HEMA verzekeringen.

Dit regelen we voor je:

 • Soepele overgang naar nieuwe verzekering
 • Opstellen opzegbrief voor oude verzekeraar
 • Goedkope verzekering die dagelijks opzegbaar is

overstappen naar een HEMA zorgverzekering

Overstappen naar een zorgverzekering van HEMA? Alle informatie vind je hier.

direct overstappen? zo werkt het

 • informatie verzamelen

  Verzamel de informatie van jouw huidige verzekeraar, zoals je polisnummer, naam van je verzekeraar, naam van de verzekering en de opzegtermijn van je verzekering.

 • nieuwe HEMA verzekering aanvragen

  Bereken je premie via deze website en vraag je HEMA verzekering aan. Houd bij het invullen van de ingangsdatum rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Stel je vraagt op 1 maart je HEMA verzekering aan en de opzegtermijn bij je oude verzekering is één maand. Vul dan 1 april als ingangsdatum bij je HEMA verzekering in.

 • overstaphulp in Mijn polismap selecteren

  Nadat je je verzekering hebt aangevraagd, krijg je online toegang tot "mijn polismap". In deze polismap selecteer je overstaphulp. Om in te loggen op mijn polismap ga je naar verzekerdbijhema.nl/inloggen.

 • opzegbrief maken en versturen

  In mijn polismap vul je onder overstaphulp de gevraagde gegevens in. Klik dan op print opzegbrief of e-mail opzegbrief om de opzegbrief te maken. Onderteken de brief en stuur hem vervolgens per post of via e-mail naar je huidige verzekeringsmaatschappij.

 • bevestiging van opzegging controleren

  Controleer of je de bevestiging van de opzegging van je huidige verzekeringsmaatschappij krijgt, dit kan twee tot drie weken duren.

 • ingangsdatum eventueel aanpassen

  Wijkt de einddatum bij je huidige verzekeraar af van de ingangsdatum die je bij HEMA verzekeringen hebt ingevuld? Ga naar mijn polismap en pas de ingangsdatum van je HEMA verzekering gemakkelijk aan.

meest gestelde vragen

Je kunt de ingangsdatum van de verzekering zelf bepalen. De eerste mogelijkheid om de verzekering in te laten gaan is de dag nadat je de verzekering afsluit. Een auto- motor- of scooter-/brommerverzekering kan dezelfde dag nog ingaan, mits je deze voor 21.00 uur activeert.

Nee je bent dan niet direct verzekerd. Bij het aanvragen van een verzekering kun je aangeven wanneer je wilt dat de verzekering ingaat. De eerst mogelijke ingangsdatum is de dag na het afsluiten van de verzekering. Bij voertuigen (auto, motor, brommer) geldt wel dat de verzekering direct in kan gaan. Na het aanvragen ontvang je een activeringsmail. Klik hierin op de link om jouw verzekering te activeren. Als je niet activeert ben je niet verzekerd.

Een verzekering van HEMA is niet aan een termijn of looptijd gebonden. Jouw verzekering is doorlopend en heeft geen vervaldatum. Je kunt dan ook op elk gewenst moment je verzekering zelf opzeggen via jouw online polismap.

Als je verzekering nog niet is ingegaan ga je naar jouw online polismap en klik je bij de betreffende verzekering op 'ingangsdatum wijzigen'. Is je verzekering al wel ingegaan, dan klik je op 'inzien & wijzigen' en vervolgens onderaan de pagina op 'opzeggen'. Vervolgens kun je een nieuwe verzekering met de juiste ingangsdatum afsluiten. Je krijgt in dit geval wel een factuur over de verstreken termijn (beëindigingsdatum minus ingangsdatum), omdat je in die tijd wel door ons verzekerd was.

Je kunt je gegevens direct zelf wijzigen in jouw online polismap. Ga naar verzekeringen.hema.nl en kies voor 'inloggen verzekeringen' rechts bovenin en vervolgens op 'inloggen mijn polismap'. Nadat je bent ingelogd klik je op 'persoonsgegevens' in het linkermenu en vervolgens op 'wijzigen'. Wijzigingen zijn direct actief nadat je op 'bevestigen' hebt geklikt. Hetzelfde geldt voor het wijzigen van jouw inloggegevens.