rechtsbijstand-
verzekering:
Familie & Vermogen

verzeker je goed en simpel, binnen 3 minuten

rekenmachine
Beste uit de test decemeber 2021

rechtsbijstandverzekering familie en vermogen

Krijg waar je recht op hebt. Als emoties hoog oplopen, bijvoorbeeld bij conflicten in de familiesfeer over een erfenis of een geschil met de Belastingdienst, kun je met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen rekenen op professionele juridische ondersteuning. Samen werken we aan een passende oplossing.

dit valt onder de dekking familie en vermogen

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen verzeker je onder andere juridische hulp bij conflicten over een erfenis, belastingen en beleggingen. Ook ben je met deze rechtsbijstandverzekering verzekerd voor mediation bij een echtscheiding. Daarvoor geldt wel een wachttijd van 3 jaar.

wachttijd rechtsbijstandverzekering

Voor conflicten die ontstaan rond vermogen ben je in Nederland verzekerd. Familieconflicten zijn verzekerd in de gehele Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland. Let op: voor de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen geldt een wachttijd van drie maanden. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor conflicten die na de eerste drie maanden na het ingaan van de verzekering ontstaan. Voor mediation bij echtscheiding is de wachttijd drie jaar. Wil je precies weten waar je wel en niet voor verzekerd bent? Lees dan altijd eerst onze duidelijke voorwaarden op je gemak door.

waarom kies je de HEMA rechtsbijstandverzekering?

  • vrije keuze uit 4 dekkingen
  • grote en kleine conflicten verzekerd
  • extra kosten tot 50.000.- vergoed
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
  • online afsluiten en beheren

rechtsbijstandverzekering afsluiten

rechtsbijstandverzekering: stel naar keuze samen

Bij HEMA vind je altijd de rechtsbijstandverzekering die bij je past. Naast de rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen kun je ook kiezen voor dekkingen:

wat is jouw gezinssamenstelling?

bereken je premie

meest gestelde vragen dekking Familie & Vermogen

  • Met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen ben je verzekerd voor rechtsbijstand en juridische hulp bij conflicten over belastingen, een conflict met betrekking tot jouw vermogen of conflicten rond een erfenis. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de dekking van deze verzekering. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies waar je voor verzekerd bent. Voor deze dekking geldt een wachttijd van 3 maanden. Dit betekent dat de verzekering ingaat 3 maanden na het afsluiten van de verzekering.

  • De rechtsbijstandverzekering geldt voor de gezinssamenstelling die je hebt opgeven in jouw digitale polismap. Verandert de gezinssamenstelling of klopt de gezinssamenstelling niet? Dan kun je dit eenvoudig aanpassen in jouw online polismap.


    Bestaat jouw gezin uit twee volwassenen met kinderen? Alle personen die bij jou in huis wonen en op hetzelfde adres staan ingeschreven zijn verzekerd. Dit geldt voor jouw partner en kinderen, maar ook ouders, schoonouders of een au-pair die bij je wonen. Heb jij of heeft jouw partner (pleeg- of stief)kinderen, die op een ander adres wonen? Ook zij zijn verzekerd, maar alleen als zij een voltijd dagstudie volgen en geen geregistreerd partnerschap hebben of ongetrouwd zijn.

  • Er is geen dekking voor juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met scheiden of uit elkaar gaan of die te maken hebben met een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap. Behalve voor (echtscheidings) mediation, daarvoor is er binnen Familie & Vermogen dekking. Hiervoor is een wachttijd van 3 jaar na het afsluiten van de verzekering van kracht. De kosten van (echtscheidings)mediation worden vergoed tot een maximaal bedrag van 3.000.- voor beide personen samen.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!