rechtsbijstand- verzekering familie & vermogen

verzeker je rechtsbijstand goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 15% stapelkorting
  • keuze uit 4 dekkingen
  • dagelijks opzegbaar

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

rechtsbijstandverzekering familie en vermogen

Krijg waar je recht op hebt. Als emoties hoog oplopen, bijvoorbeeld bij conflicten in de familiesfeer over een erfenis of een geschil met de Belastingdienst, kun je met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen rekenen op professionele juridische ondersteuning. Samen werken we aan een passende oplossing.

dit valt onder de dekking familie en vermogen

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen verzeker je onder andere juridische hulp bij conflicten over een erfenis, belastingen en beleggingen. Ook ben je met deze rechtsbijstandverzekering verzekerd voor mediation bij een echtscheiding. Daarvoor geldt wel een wachttijd van 3 jaar.

wachttijd rechtsbijstandverzekering

Voor conflicten die ontstaan rond vermogen ben je in Nederland verzekerd. Familieconflicten zijn verzekerd in de gehele Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland. Let op: voor de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen geldt een wachttijd van drie maanden. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor conflicten die na de eerste drie maanden na het ingaan van de verzekering ontstaan. Voor mediation bij echtscheiding is de wachttijd drie jaar. Wil je precies weten waar je wel en niet voor verzekerd bent? Lees dan altijd eerst onze duidelijke voorwaarden op je gemak door.

waarom kies je de HEMA rechtsbijstandverzekering?

  • vrije keuze uit 4 dekkingen
  • grote en kleine conflicten verzekerd
  • extra kosten tot 50.000.- vergoed
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
  • online afsluiten en beheren bereken je premie

rechtsbijstandverzekering: stel naar keuze samen

Bij HEMA vind je altijd de rechtsbijstandverzekering die bij je past. Naast de rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen kun je ook kiezen voor dekkingen:

meest gestelde vragen dekking Familie & Vermogen

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen ben je verzekerd voor rechtsbijstand en juridische hulp bij conflicten over belastingen, een conflict met betrekking tot jouw vermogen of conflicten rond een erfenis. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de dekking van deze verzekering. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies waar je voor verzekerd bent. Voor deze dekking geldt een wachttijd van 3 maanden. Dit betekent dat de verzekering ingaat 3 maanden na het afsluiten van de verzekering.

De rechtsbijstandverzekering geldt voor de gezinssamenstelling die je hebt opgeven in jouw digitale polismap. Verandert de gezinssamenstelling of klopt de gezinssamenstelling niet? Dan kun je dit eenvoudig aanpassen in jouw online polismap.

Bestaat jouw gezin uit twee volwassenen met kinderen? Alle personen die bij jou in huis wonen en op hetzelfde adres staan ingeschreven zijn verzekerd. Dit geldt voor jouw partner en kinderen, maar ook ouders, schoonouders of een au-pair die bij je wonen. Heb jij of heeft jouw partner (pleeg- of stief)kinderen, die op een ander adres wonen? Ook zij zijn verzekerd, maar alleen als zij een voltijd dagstudie volgen en geen geregistreerd partnerschap hebben of ongetrouwd zijn.

Er is geen dekking voor juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met scheiden of uit elkaar gaan of die te maken hebben met een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap. Behalve voor (echtscheidings) mediation, daarvoor is er binnen Familie & Vermogen dekking. Hiervoor is een wachttijd van 3 jaar na het afsluiten van de verzekering van kracht. De kosten van (echtscheidings)mediation worden vergoed tot een maximaal bedrag van 3.000.- voor beide personen samen.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden