rechtsbijstandverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Familie & Vermogen ben je verzekerd voor rechtsbijstand en juridische hulp bij conflicten over belastingen, een conflict met betrekking tot jouw vermogen of conflicten rond een erfenis. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de dekking van deze verzekering. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies waar je voor verzekerd bent. Voor deze dekking geldt een wachttijd van 3 maanden. Dit betekent dat de verzekering ingaat 3 maanden na het afsluiten van de verzekering.

Lees verder

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is heel eenvoudig. Dat doe je namelijk direct online via onze website. Kies de verzekering die bij je past, bereken jouw premie en sluit de rechtsbijstandverzekering binnen een paar stappen af.

Lees verder

Ben je benieuwd naar de premie van jouw rechtsbijstandverzekering? Goed nieuws! Deze bereken je namelijk snel en eenvoudig online. Binnen een paar minuten weet je wat de premie van jouw verzekering is. En, ben je overtuigd? Dan kun je jouw rechtsbijstandverzekering direct online afsluiten.

Lees verder

Krijg je te maken met een gerechtelijke of administratieve procedure? Dan heb je de vrije keuze tussen hulp van een advocaat die de rechtshulporganisatie je aanbiedt of een advocaat die je zelf kiest. Let op! Om de kosten vergoed te krijgen van een advocaat die je zelf kiest, moet je die wel door de rechtshulporganisatie laten inschakelen.

Lees verder

De rechtsbijstandverzekering geldt voor de gezinssamenstelling die je hebt opgeven in jouw digitale polismap. Verandert de gezinssamenstelling of klopt de gezinssamenstelling niet? Dan kun je dit eenvoudig aanpassen in jouw online polismap.

Bestaat jouw gezin uit twee volwassenen met kinderen? Alle personen die bij jou in huis wonen en op hetzelfde adres staan ingeschreven zijn verzekerd. Dit geldt voor jouw partner en kinderen, maar ook ouders, schoonouders of een au-pair die bij je wonen. Heb jij of heeft jouw partner (pleeg- of stief)kinderen, die op een ander adres wonen? Ook zij zijn verzekerd, maar alleen als zij een voltijd dagstudie volgen en geen geregistreerd partnerschap hebben of ongetrouwd zijn.

Lees verder

De dekking is van toepassing over de hele wereld.

Lees verder

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict over jouw werk, pensioen of uitkering. Denk aan een conflict over je ontslag, jouw salaris, de opbouw van jouw pensioen of een uitkering. Dit is slechts een aantal voorbeelden van juridische hulp waar je op kunt rekenen. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies waarvoor en wanneer je verzekerd bent. Let op: voor de dekking Werk & Inkomen geldt een wachttijd van drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering.

Lees verder

De kosten van de onafhankelijke juristen van de rechtshulporganisatie zijn onbeperkt verzekerd. Extra kosten zijn verzekerd tot 50.000.-. Is er een gerechtelijke of administratieve procedure? En is een advocaat daarbij niet verplicht, maar kies je daar wel voor? Dan vergoeden wij de kosten tot 8.000.-. Gaat het om een conflict buiten de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk? Dan vergoeden wij de kosten tot 10.000.-.

Lees verder

Er is geen dekking voor juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met scheiden of uit elkaar gaan of die te maken hebben met een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap. Behalve voor (echtscheidings) mediation, daarvoor is er binnen Familie & Vermogen dekking. Hiervoor is een wachttijd van 3 jaar na het afsluiten van de verzekering van kracht. De kosten van (echtscheidings)mediation worden vergoed tot een maximaal bedrag van 3.000.- voor beide personen samen.

Lees verder

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Consument & Wonen ben je verzekerd voor conflicten waar je als consument vaak mee te maken krijgt. Voorbeelden zijn de aankoop van roerende zaken of diensten, maar ook conflicten rond jouw privacy en cybercrime. Ook juridische conflicten die te maken hebben met jouw woning vallen onder de dekking van de verzekering, net als conflicten over leningen of verzekeringen voor je woning. Je krijgt daarnaast juridische hulp in situaties waarin een conflict is of dreigt te ontstaan tussen jou en de gemeente of de school waar je kinderen op zitten.<

Lees verder