rechtsbijstand-
verzekering:
Werk & Inkomen

verzeker je goed en simpel, binnen 3 minuten

portemonee met luipaard print
Beste uit de test decemeber 2021

rechtsbijstandverzekering werk en inkomen

Rommelt het tussen jou en jouw baas? Word je onterecht ontslagen? Of lig je overhoop over jouw pensioen of de studiefinanciering van jouw kinderen? De dekking rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen zorgt ervoor dat je zo goed mogelijk wordt bijgestaan bij een conflict hierover. Een helpende juridische hand, altijd binnen handbereik.

verdien waar je recht op hebt

Als er één plek is waar de spanning hoog kan oplopen is het de werkvloer wel. Je bent het niet eens met je contract of ontslag, er ontstaat een conflict over je salaris of een bonus die uitbetaald moet worden. En de opbouw van jouw pensioenverzekering, gaat dat wel volgens afspraak? Heb je te maken met deze, vaak gevoelige, conflicten dan kun je met de rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen professionele juridische hulp inschakelen. Met deze dekking zijn jij en jouw gezin verzekerd voor juridische ondersteuning bij conflicten in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland.

dekking rechtsbijstandverzekering werk en inkomen

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen kun je ook vertrouwen op juridische hulp bij conflicten rond sociale voorzieningen en verzekeringen. Denk aan onenigheid over een uitkering, studiefinanciering, kinderbijslag of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. In al deze conflictsituaties staan de juristen en advocaten van Stichting Achmea Rechtsbijstand en hun netwerk voor je klaar. De kosten van deze juridische specialisten zijn onbeperkt verzekerd. Voor overige kosten zijn maximumbedragen van kracht. Wil je precies weten waar je wel en niet voor verzekerd bent? Lees dan altijd eerst onze duidelijke voorwaarden op je gemak door.

is er een wachttijd voor deze verzekering?

Voor de dekking rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen is een wachttijd van drie maanden van toepassing. Dit betekent dat conflicten die ontstaan in de eerste drie maanden na het ingaan van de verzekering niet verzekerd zijn. Er geldt nooit een wachttijd bij een conflict over een overeenkomst als deze overeenkomst tijdens de dekking is gesloten. Ook geldt nooit een wachttijd als de dekking aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering en het conflict verzekerd zou zijn onder die bestaande verzekering.

waarom kies je de HEMA rechtsbijstandverzekering?

  • vrije keuze uit 4 dekkingen
  • grote en kleine conflicten verzekerd
  • extra kosten tot 50.000.- vergoed
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
  • online afsluiten en beheren

rechtsbijstandverzekering afsluiten

rechtsbijstandverzekering: stel naar keuze samen

Bij HEMA vind je altijd de rechtsbijstandverzekering die bij je past. Naast de rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen kun je ook kiezen voor de volgende verzekeringen en dekkingen:

wat is jouw gezinssamenstelling?

bereken je premie

meest gestelde vragen dekking werk & inkomen

  • Met de dekking rechtsbijstandverzekering Werk & Inkomen ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict over jouw werk, pensioen of uitkering. Denk aan een conflict over je ontslag, jouw salaris, de opbouw van jouw pensioen of een uitkering. Dit is slechts een aantal voorbeelden van juridische hulp waar je op kunt rekenen. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies waarvoor en wanneer je verzekerd bent. Let op: voor de dekking Werk & Inkomen geldt een wachttijd van drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering.

  • Ben je benieuwd naar de premie van jouw rechtsbijstandverzekering? Goed nieuws! Deze bereken je namelijk snel en eenvoudig online. Binnen een paar minuten weet je wat de premie van jouw verzekering is. En, ben je overtuigd? Dan kun je jouw rechtsbijstandverzekering direct online afsluiten.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!