bagage verzekeren voor jouw reis

jouw bagage goed en gemakkelijk verzekeren

  • inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 hulp bij ziekte, ongeluk of overlijden

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

een reisverzekering voor je bagage

Als je bagage zoek raakt of beschadigd raakt, is dat een flinke domper. Of misschien ga je per ongeluk op je bril of zonnebril zitten? Schade aan of verlies van je waardevolle spullen hoeft je vakantie niet te verpesten. Met onze reisverzekering is bagage standaard goed verzekerd. Je hoeft hier dus geen aparte bagageverzekering voor af te sluiten. De maximale vergoeding voor schade aan bagage per reis bedraagt 2.500.- per verzekerde. De bagage voor een gezin met kinderen is verzekerd tot maximaal 5.000.- per reis.

bagage verzekeren voor elke vakantie

Kies je voor een reisverzekering Europa- of met werelddekking? Welke je ook kiest, jij en je bagage zijn voor maximaal 60 aaneengesloten reisdagen verzekerd. Zelfs voor vakanties in eigen land. En dekking voor wintersport of duikvakanties is standaard opgenomen in onze uitgebreide verzekering voor jouw reizen en vakanties. Dat betekent dat met onze reisverzekering bagage en sportuitrustingen voor sportieve vakanties in veel situaties gedekt zijn tegen schade, diefstal en vertraging. Waar gaat de volgende trip naartoe?

waarom de reisverzekering van HEMA?

  • Jouw vakantie goed verzekerd
  • Gemakkelijk online afsluiten en beheren
  • Inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • Keuze voor Europa- of werelddekking
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

reisverzekering zonnebril, bagage, reisdocumenten

Je zomeroutfit, je snowboots, cowboyhoed of je opblaas-flamingo. Veel spullen die je meeneemt op vakantie zijn verzekerd via je reisverzekering. Van sportuitrustingen tot waardevolle spullen en reisdocumenten; bij HEMA is jouw bagage gewoon goed verzekerd tegen schade, diefstal, verlies of vertraging. Wel maken we een duidelijk onderscheid tussen wat wel en niet verzekerd is. De reisverzekering vergoedt schade aan je zonnebril, lenzen en fototoestel of -camera bijvoorbeeld tot een maximaal bedrag, schade aan je smartphone, laptop en tablet is helaas niet gedekt. Neem altijd de duidelijke voorwaarden rond jouw reisverzekering en bagage door en ga goed verzekerd en goed voorbereid op reis.

koffer kwijt en jouw reisverzekering

Niets is vervelender dan wanneer je aankomt op de luchthaven en jouw koffer schittert in afwezigheid. Dat is geen lekker begin van je vakantie of fijne terugkeer na een heerlijk weekje weg. Is jouw koffer kwijt of gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Kan dat niet? Stel dan de reisleiding, hotelmanager of andere leidinggevende op de hoogte. Vraag altijd om een bewijs van jouw schademelding. Is jouw bagage beschadigd? Bewaar de beschadigde spullen tot wij de schade hebben afgehandeld. Met onze reisverzekering is bagage verzekerd vanaf het moment dat je vanuit jouw woonadres vertrekt tot het moment van terugkomst. Dat geldt tevens voor het vooruitsturen of nasturen van bagage.

reisverzekering inclusief bagageverzekering

Met de reisverzekering is bagage gewoon goed verzekerd. Komt jouw bagage te laat aan? Dan betalen we maximaal 125.- voor de vertraging. Deze vergoeding is bedoeld voor kleding en toiletartikelen die je echt nodig hebt. Ook spullen die je tijdens jouw reis hebt gekocht horen bij je bagage. Neem je geld of cheques mee op reis? Deze vallen niet onder de dekking van de verzekering. Wel kun je je hier aanvullend voor verzekeren met de aanvullende dekking geld. Voor een klein bedrag is verlies of diefstal van geld tot een bedrag van 250.- verzekerd.

reisverzekering telefoon, laptop en iPad

Raakt jouw mobiele telefoon beschadigd op vakantie? Wordt jouw laptop gestolen? Of klettert de iPad van je kinderen op de grond? Mobiele elektronica en apparatuur zoals smartphones en tablets vallen niet onder de dekking van de reisverzekering voor bagage. Wil je jouw kostbare apparaten toch goed verzekeren als je op reis gaat? Sluit dan de aanvullende dekking mobiele elektronica af bij de inboedelverzekering van HEMA. Met deze aanvullende dekking ben je wereldwijd tot maximaal 5.000.- verzekerd bij val- en stootschade en diefstal van mobiele apparatuur.

eigen risico reisverzekering bagage

Omdat schade aan je bagage en verloren of gestolen bagage al vervelend genoeg is, doet HEMA er alles aan om ervoor te zorgen dat dit jouw vakantie niet verpest. Zo houden we het eigen risico bij je reisverzekering voor bagage beperkt. Bij schade aan of diefstal van jouw bagage betaal je per schade altijd de eerste 100.- zelf. Het resterende schadebedrag wordt, tot een maximaal bedrag, gedekt door jouw reisverzekering.

jij en je bagage voordelig verzekerd

Een reisverzekering sluit je niet alleen af voor je zonnebril of je koffer. Want helaas gaat er soms meer mis. Op die momenten wil je goed verzekerd zijn. Je verzekert met een reisverzekering bagage, maar je kunt ook op ons rekenen wanneer je ziek wordt of als je een ongeluk krijgt. Onze alarmcentrale staat 24/7 klaar om je te helpen in geval van nood. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies welke noodzakelijke en buitengewone kosten gedekt worden door jouw reisverzekering.

meest gestelde vragen

Met de reisverzekering van HEMA ben je verzekerd voor als je op vakantie gaat. Zakelijke reizen vallen niet onder deze verzekering.

De basisdekking omvat de belangrijkste onderdelen die je nodig hebt om goed verzekerd op vakantie te gaan. Als er iets uit je bagage wordt gestolen of beschadigd raakt, dan is dat al vervelend genoeg. Bagage is standaard meeverzekerd. Ook hulpverlening en buitengewone kosten vallen onder de basisdekking en zijn dus meeverzekerd. In de reisverzekering zijn onderwater- en wintersport standaard meeverzekerd.

Bij ziekte of een ongeval bel je onze alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)71- 3641832. HEMA zorgt ervoor dat er professionele hulp geregeld wordt en we vergoeden onverwachte kosten die je moet maken zoals extra reis- en verblijfkosten.

Met de reisverzekering mag je maximaal 60 dagen aaneengesloten op vakantie.

De reisverzekering heeft ook dekking in Nederland. De reisverzekering geldt in Nederland als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt bij een erkend reis- of vakantieverblijf. Een dagtrip naar het buitenland is ook verzekerd, in het buitenland ben je dus zonder overnachting ook verzekerd.

Bij de reisverzekering van HEMA geldt een eigen risico van 100.- voor de dekking bagage en bij medische kosten. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico van toepassing.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.