reisverzekering Europa

In heel Europa goed en gemakkelijk verzekerd op reis

  • inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • 24/7 hulp bij ziekte, ongeluk of overlijden
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

reisverzekering Europadekking

De meeste Nederlanders vieren hun vakantie in Europa. Je vindt hier tenslotte alles: stranden, bergen, schitterende steden en unieke plekken om te duiken of zeilen. Met een reisverzekering Europa kun je overal met een gerust gevoel naar toe. Van de Spaanse stranden tot een bezoekje aan Big Ben, deze reisverzekering met Europadekking reist altijd met je mee. Zo ben je overal in Europa verzekerd van een onbezorgd vakantiegevoel. Kies je voor een verre reis, bijvoorbeeld naar Thailand of de Verenigde Staten? Voor reizen buiten Europa sluit je een verzekering met werelddekking af.

een ruime Europese vakantieverzekering

Ook al ben je goed verzekerd, je hoopt je verzekering nooit nodig te hebben. Want dat betekent dat jouw vakantie niet helemaal volgens plan is verlopen. En dat is zonde, zeker omdat je hier zo lang naar hebt uitgekeken. Gaat er toch iets mis? Dan is een goede reisverzekering een prettige gedachte. De reisverzekering Europa van HEMA dekt binnen Europa schade aan bijvoorbeeld je bagage (tot maximaal 2.500.- per verzekerde per reis en 5.000.- voor een heel gezin) en onverwachte kosten door een ongeval. Daarnaast zijn onderwatersport en wintersport standaard verzekerd. In noodsituaties staat onze professionele alarmcentrale 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Zodat jij alle hulp krijgt op het moment dat je het nodig hebt.

waarom de reisverzekering van HEMA?

  • Jouw vakantie goed verzekerd
  • Gemakkelijk online afsluiten en beheren
  • Inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • Keuze voor Europa- of werelddekking
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking en eigen risico reisverzekering

Kies je voor de reisverzekering Europa van HEMA, dan kun je rekenen op een ruime basisdekking. Zo zijn jij en jouw gezin standaard verzekerd van hulp bij een ongeluk en noodzakelijk vervoer naar huis, wordt schade aan of diefstal van bagage gedekt (tot maximaal 2.500.- per verzekerde per reis en 5.000.- voor een heel gezin) en zijn naast je avonturen op de piste of onder water ook de bijbehorende uitrustingen verzekerd (tot maximaal 1.250.- per reis). Net als de premie van jouw reisverzekering houden we ook het eigen risico zo laag mogelijk. Je betaalt bij HEMA alleen 100.- eigen risico voor schade aan bagage of bij medische kosten. Wil je precies weten welke zaken verzekerd zijn met de reisverzekering met Europadekking? Neem dan op je gemak onze duidelijke voorwaarden door.

aanvullende dekking voor extra zekerheid

De reisverzekering Europa is een goede en duidelijke verzekering met een prima dekking. Maar misschien wil je je vervoer extra verzekeren of heb je nog geen annuleringsverzekering? Wie echt alle risico’s op schade wil uitsluiten kan een aanvullende dekking afsluiten. Verzeker je bijvoorbeeld aanvullend voor pech onderweg, geneeskundige kosten in het buitenland of voorkom een financiële tegenvaller door het noodgedwongen annuleren van je vakantie. Welke aanvullende dekking je kiest, dat is aan jou. Je stelt bij HEMA zelf de verzekering samen die bij jouw gezin en vakantie past.

geneeskundige kosten

Je zorgverzekering vergoedt niet altijd (volledig) de kosten van medische behandelingen in het buitenland. Met deze aanvullende dekking bij je reisverzekering worden alle medisch noodzakelijk gemaakte kosten, die jouw ziektekostenverzekering niet dekt, vergoed. Zonder maximum.

hulp vervoermiddel

Ga je met eigen vervoer op reis en valt jouw vervoermiddel uit door een ongeval, diefstal of pech? Dan heb je met deze dekking recht op hulpverlening en/of vergoeding van kosten. Het voertuig mag nog geen acht jaar oud zijn.

vervangend vervoermiddel

Als tijdens de reis jouw vervoermiddel uitvalt met pech, door een ongeval, diefstal of een andere van buiten komende gebeurtenis, zorgt onze alarmcentrale voor vervangend vervoer. Ook extra verblijfkosten worden vergoed.

ongevallen

Je denkt er liever niet aan, toch zit een ongeluk ook op vakantie in een klein hoekje. Bij deze aanvullende dekking wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.

geld

Neem je geld of cheques mee op reis? Met deze dekking zijn deze tegen een klein bedrag meeverzekerd. Je bent verzekerd tot wel 250.-.

annuleringsverzekering

Kan je door een dringende reden niet op reis of moet je jouw vakantie noodgedwongen vroegtijdig beëindigen? Een annuleringsverzekering voorkomt in bepaalde gevallen dat je naar jouw reissom kunt fluiten.

welke landen vallen onder reisverzekering Europa?

Met de reisverzekering Europa ben je in alle Europese landen verzekerd tegen schade. En daar blijft het niet bij. Want ook bestemmingen als Algerije, Egypte, Tunesië, Marokko, Israël, Libanon, de Azoren en de Canarische eilanden vallen allemaal onder de reisverzekering met Europadekking. En ook Nederland is natuurlijk een Europees land. Daarom zijn ook vakanties in eigen land verzekerd. Onthoud wel dat je alleen verzekerd bent als je minimaal één nacht tegen betaling overnacht bij een erkend reis- of vakantiebedrijf. Wil je precies weten naar welke landen je kunt reizen met de Europese reisverzekering? Je vindt alle bestemmingen terug in onze begrijpelijke polisvoorwaarden.

autovakantie: welke schade dekt de europadekking?

Kies jij ervoor om met de auto naar jouw Europese bestemming af te reizen? Natuurlijk heb je een goede autoverzekering afgesloten voor jouw auto. Toch is het slim om daarnaast ook een reisverzekering Europa af te sluiten. Zo sta je bij pech niet verloren langs de weg. Onze alarmcentrale zorgt er namelijk voor dat jij binnen no-time het vakantiegevoel weer terug hebt. En kun je echt niet meer verder? Dan regelen wij het vervoer naar de plek van bestemming. Ook dat is écht HEMA.

meest gestelde vragen

De reisverzekering heeft ook dekking in Nederland. De reisverzekering geldt in Nederland als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt bij een erkend reis- of vakantieverblijf. Een dagtrip naar het buitenland is ook verzekerd, in het buitenland ben je dus zonder overnachting ook verzekerd.

Bij de reisverzekering van HEMA geldt een eigen risico van 100.- voor de dekking bagage en bij medische kosten. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico van toepassing.

Met de reisverzekering van HEMA ben je verzekerd voor als je op vakantie gaat. Zakelijke reizen vallen niet onder deze verzekering.

De basisdekking omvat de belangrijkste onderdelen die je nodig hebt om goed verzekerd op vakantie te gaan. Als er iets uit je bagage wordt gestolen of beschadigd raakt, dan is dat al vervelend genoeg. Bagage is standaard meeverzekerd. Ook hulpverlening en buitengewone kosten vallen onder de basisdekking en zijn dus meeverzekerd. In de reisverzekering zijn onderwater- en wintersport standaard meeverzekerd.

Bij ziekte of een ongeval bel je onze alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)71- 3641832. HEMA zorgt ervoor dat er professionele hulp geregeld wordt en we vergoeden onverwachte kosten die je moet maken zoals extra reis- en verblijfkosten.

Met de reisverzekering mag je maximaal 60 dagen aaneengesloten op vakantie.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp