reisverzekering en extreme sporten

We houden het sportief

  • inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 hulp bij ziekte, ongeluk of overlijden
direct je reis verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

verzekert een reisverzekering extreme sporten?

Ga jij op vakantie en heb je sportieve plannen? De reisverzekering van HEMA is standaard inclusief een onderwatersportdekking en wintersportdekking. Je kunt dus met gerust hart - maar wel veilig - skiën, boarden en duiken. Gevaarlijke sporten zijn vaak niet verzekerd via je reisverzekering. Want een ongelukje kan gebeuren, maar het is niet de bedoeling dat je bewust gevaar opzoekt. We vertellen je graag meer over wat je moet weten over onze reisverzekering en extreme sporten.

dekt een reisverzekering bijzondere sporten?

Extreme en gevaarlijke sporten zijn niet gedekt. Hetzelfde geldt voor deelname aan wedstrijden met een hoog risico. Denk aan activiteiten als parachutespringen, abseilen, grotduiken, kitesurfen, vechtsporten of bijvoorbeeld een zeezeilrace. Twijfel je of je voor gevaarlijke sporten een verzekering nodig hebt of ben je ben je benieuwd of je met jouw reisverzekering extreme sporten kunt beoefenen? In onze duidelijke voorwaarden leggen we je precies uit welke bijzondere sporten we bedoelen en wanneer we schade niet vergoeden.

waarom de reisverzekering van HEMA

  • Jouw vakantie goed verzekerd
  • Gemakkelijk online afsluiten en beheren
  • Inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • Keuze voor Europa- of werelddekking
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

activiteiten onder professionele begeleiding

Doe je mee aan toeristische activiteit met professionele begeleiding? Als het geen gevaarlijke sport betreft, dan is deze activiteit in veel gevallen wel verzekerd. Je kunt met jouw reisverzekering bijvoorbeeld zonder zorgen een tochtje per paard of een toeristische zeiltocht met een ervaren (betaalde) kapitein aan het roer maken. Neem je met een motorboot of ander motorvaartuig deel aan een wedstrijd? Of doe je met een auto of ander motorrijtuig mee aan een race, snelheidsproef of snelheidsrit? Dit zijn voorbeelden van activiteiten die door de reisverzekering als extreme sporten worden beschouwd. In dit geval vergoeden we mogelijke schade niet.

reisverzekering en extreme sporten in de sneeuw

De reisverzekering van HEMA biedt standaard een wintersportdekking. Dit betekent dat jouw skivakantie of board-avontuur in de bergen gewoon goed verzekerd is. Wel is het goed om te weten dat we ervan uitgaan dat jij geen onverantwoorde risico’s neemt als het om ijs-, sneeuw- en bergsporten gaat. Onder jouw reisverzekering en extreme sporten op wintersport waarvoor je niet verzekerd bent vallen onder meer toerskiën, skispringen, bobsleeën, skeleton en ijshockey. Ook als je de sport uitoefent onder goede, professionele begeleiding is schade niet verzekerd. Het complete overzicht van de gevaarlijke sporten die je verzekering niet dekt vind je in onze voorwaarden.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp