Bagageschade na vakantie

Het is altijd vervelend als je bagage schade heeft geleden tijdens je vakantie. Het kan zelfs gebeuren dat er eigendommen gestolen worden. Dien hiervoor zo snel mogelijk een schadeclaim in bij je verzekeraar. Het liefst nog tijdens de vakantie. Dit is online snel geregeld!

Bewijs

Om succesvol je schade te kunnen claimen, moet je bewijs kunnen aanleveren van het incident. Een aantal tips om bewijs te leveren, zijn:

  • Ga meteen naar de politie om aangifte te doen. Vraag een kopie van et proces-verbaal en stuur deze op wanneer je de schade wilt claimen.
  • Als je op een georganiseerde reis bent, doe je er slim aan om de reisleiding een verklaring op te laten stellen.
  • Noteer gegevens van mogelijke getuigen.
  • Maak indien mogelijk foto’s of video’s.

Vergoedingen

Een schadeclaim indienen wil niet altijd zeggen dat je de werkelijke waarde altijd terug krijgt. Bekijk hiervoor eerst goed de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Wees ten alle tijden voorzichtig en oplettend met je eigendommen. Berg geld, reisdocumenten en andere kostbaarheden altijd op in een kluis. Je spullen en geld zijn vaak tot een maximum bedrag verzekerd. Daarnaast hanteren reisverzekeraars een eigen risico. Houd rekening met de uitkering in dagwaarde. Je ontvangt dus niet het aankoopbedrag terug. Op basis van productouderdom wordt aan de hand van afschrijvingspercentages de uitkering bepaald. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden.

Claimen op een andere verzekering

Wat veel mensen niet weten, is dat je gestolen eigendommen uit caravan of auto in sommige situaties kan claimen op je inboedelverzekering. Bekijk hiervoor eerst de polisvoorwaarden.