repatriëring en jouw reisverzekering

Altijd weer veilig thuiskomen

  • inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 hulp bij ziekte, ongeluk of overlijden
direct je reis verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

hulp als je met spoed terug naar huis moet (H2)

Met de reisverzekering van HEMA ga je goed verzekerd op reis. En als er iets misgaat, kun je 24/7 rekenen op professionele hulp. Moet je onverwachts terugkeren naar Nederland, bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid tijdens je vakantie, doordat je ernstig ziek bent geworden in het buitenland of een ongeluk hebt gehad, dan organiseren wij in veel gevallen jouw reis naar huis. Dit noemen we repatriëren. Repatriëring betekent letterlijk ‘terugkeren naar het vaderland’ en valt in bepaalde situaties onder de dekking van jouw reisverzekering.

repatriëring naar Nederland vanuit het buitenland

Verblijf je in het buitenland en moet je noodgedwongen naar huis voordat je vakantie is afgelopen? Afhankelijk van de reden waarom jouw terugkeer noodzakelijk is, organiseren of vergoeden wij de repatriëring naar Nederland. De reisverzekering van HEMA dekt de kosten van het vervoer of de reis naar Nederland bij ziekte of een ongeluk. Dit geldt voor jou en alle andere personen die op de polis van de reisverzekering staan. Dus ook jouw kinderen en partner. We hopen natuurlijk dat je het nooit meemaakt. Maar mocht een verzekerde overlijden tijdens een vakantie, ook dan zijn de kosten van overkomst en repatriëring gedekt.

waarom de reisverzekering van HEMA

  • Jouw vakantie goed verzekerd
  • Gemakkelijk online afsluiten en beheren
  • Inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • Keuze voor Europa- of werelddekking
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

reisverzekering en repatriëring: dekking

Het is geen leuk onderwerp, maar mocht je ooit in deze situatie belanden dan is het goed om te weten welke dekking de reisverzekering voor repatriëring biedt. Krijg je een ongeluk of word je ziek en vindt een dokter dat je vervoerd moet worden? Dan zijn de kosten van repatriëring naar Nederland gedekt, bijvoorbeeld als repatriëring met een ambulance of het vliegtuig plaatsvindt. Ook het overlijden van een familielid in Nederland valt onder de dekking, net als andere dringende situaties waarbij je naar huis moet gaan. Denk hierbij aan ernstige schade aan jouw woning. In onze duidelijke voorwaarden beschrijven we in welke omstandigheden jouw terugkeer naar huis vergoed wordt en welke vergoeding hier tegenover staat.

repatriëren auto naar Nederland

Naast jezelf en jouw reisgenoten kun je er ook voor zorgen dat jouw auto, camper, caravan, aanhanger of motor weer veilig voor de deur komt te staan. Voor het repatriëren van een auto naar Nederland sluit je een aanvullende dekking voertuighulp af. Krijg je pech onderweg of raak je betrokken bij een ongeluk en kan je niet meer verder reizen met jouw vervoermiddel? Als je aanvullend verzekerd bent nemen wij de repatriëring van jouw vervoermiddel voor onze rekening. Let op: we brengen het voertuig alleen terug naar Nederland als de kosten niet hoger zijn dan de waarde van het voertuig na de pech of het ongeluk.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.