reisverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen reisverzekering

De HEMA Reisverzekering voor het gezin, geldt voor alle verschillende gezinssamenstellingen.

Lees verder

Met de reisverzekering mag je maximaal 60 dagen aaneengesloten op vakantie.

Lees verder

Nee het is niet mogelijk om de dekking van de annuleringsverzekering te verhogen.

Lees verder

Kinderen zijn meeverzekerd als zij inwonend zijn of voor een studie op kamers wonen. Er is dus geen leeftijdsgrens.

Lees verder

Voor het afsluiten van een gezamenlijke reisverzekering bij HEMA dienen de te verzekeren personen op hetzelfde adres wonen. Je kunt geen reisverzekering afsluiten voor een groep. Ieder dient zijn eigen reisverzekering af te sluiten.

Lees verder

De reisverzekering van HEMA verzekert je tijdens je vakantie en niet tijdens een buitenlandse stage.

Lees verder

Kinderen die nog thuiswonen of op kamers wonen voor een studie kunnen zelfstandig op vakantie en gebruik maken van de reisverzekering van het gezin.

Lees verder

Zodra je bent ingelogd in je online Polismap, klik je nog een keer op de knop 'schademelden'. Daarna kun je ons stapsgewijs uitleggen om wat voor schade het gaat en wat er precies gebeurd is. We zullen voor jou de dichtstbijzijnde schade-hersteller opzoeken die aangesloten is bij HEMA. Maak je gebruik van een ABS-bedrijf dan heb je een lager eigen risico.

Lees verder

Bij de reisverzekering van HEMA geldt een eigen risico van € 100.- voor de dekking bagage. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico van toepassing.

Lees verder

Het is niet verplicht om de polispapieren bij je te dragen op vakantie. Wat wel belangrijk is, is het alarmnummer en jouw relatienummer. Neem dit altijd mee! Dat maakt de afhandeling in geval van nood makkelijker. Het alarmnummer is +31 (0)71- 3641832.

Lees verder

Meegenomen fietsen vallen onder de bagagedekking. Bij diefstal of volledige beschadiging van de fiets niet ouder dan 1 jaar wordt de nieuwwaarde uitgekeerd, mits je de aankoopnota kunt laten zien. Bij fietsen ouder dan 1 jaar wordt de dagwaarde uitgekeerd. Overigens dien je bij diefstal wel aangifte te doen. Heb je ook een fietsverzekering, dan dien je de claim eerst bij de verzekeraar van de fietsverzekering neer te leggen.

Lees verder

Voor het afsluiten van een gezamenlijke reisverzekering dienen de te verzekeren personen op hetzelfde adres te wonen. Als dat niet het geval is zal ieder zijn eigen reisverzekering af moeten sluiten.

Lees verder

Wanneer je ziektekostenverzekering een beperkte dekking biedt voor Europa en/of de wereld, of een hoog eigen risico, dan is het verstandig om geneeskundige kosten mee te verzekeren en zo te voorkomen dat ziekte in het buitenland hoge extra kosten met zich meebrengt.

Lees verder

De reisverzekering geldt niet alleen voor de inwonende kinderen, maar ook voor de kinderen die elders in Nederland wonen voor hun studie. Je moet dan wel bij gezinssamenstelling voor 1 of 2 volwassenen met kinderen kiezen.

Lees verder

Wanneer je bij te verzekeren personen tijdens het aanvragen heeft gekozen voor 1 of 2 volwassenen met kinderen dan zijn jouw kinderen gewoon verzekerd. Dit geldt voor kinderen die thuis wonen en kinderen die vanwege studie elders binnen Nederland wonen. Wij vermelden de kinderen niet op het verzekeringsoverzicht, maar ze zijn wel degelijk verzekerd.

Lees verder

Ja, voor alle personen op de polis geldt dezelfde dekking.

Lees verder

Op de annuleringsverzekering van HEMA zijn de volgende bedragen van toepassing:

  • 1 verzekerde max €1.500,-
  • 2 verzekerden max €3.000.-
  • het hele gezin max €5.000.-.
Lees verder

De reisverzekering heeft ook dekking in Nederland. De reisverzekering geldt in Nederland als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt bij een erkend reis- of vakantieverblijf. Een dagtrip naar het buitenland is ook verzekerd, in het buitenland ben je dus zonder overnachting ook verzekerd.

Lees verder

De wintersportdekking zit in de standaard dekking van de reisverzekering. We kunnen de wintersportdekking dus niet uitsluiten.

Lees verder

Met de reisverzekering van HEMA ben je verzekerd voor als je op vakantie gaat. Zakelijke reizen vallen niet onder deze verzekering.

Lees verder