wintersportdekking

Jouw wintersport goed en gemakkelijk verzekeren

  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 hulp bij ziekte, ongeluk of overlijden
  • inclusief onderwater- en wintersportdekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

een reisverzekering voor skivakantie

Ga je binnenkort naar de sneeuw? Dan is het fijn om te weten dat de reisverzekering van HEMA standaard inclusief een wintersportdekking is. Natuurlijk doe je heus wel voorzichtig, maar er kan altijd iets gebeuren tijdens het skiën of boarden. Gelukkig kun je met deze dekking voor de wintersport met een gerust hart de piste af.

wintersportdekking van skiën tot après-ski

Of je nu gaat skiën, snowboarden of alleen gaat après-skiën: je wintersportkleding en wintersportspullen zijn goed verzekerd met onze reisverzekering met wintersportdekking. En mocht je iets overkomen dan staat de alarmcentrale 24/7 voor je klaar. Omdat een ski-ongeval al vervelend genoeg is wordt jouw noodzakelijke terugkeer naar huis in verschillende gevallen vergoed. Wil je precies weten wat wel en niet gedekt is met een reisverzekering voor je skivakantie? Kijk dan in onze duidelijke voorwaarden.

waarom de reisverzekering van HEMA?

  • Jouw vakantie goed verzekerd
  • Gemakkelijk online afsluiten en beheren
  • Inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • Keuze voor Europa- of werelddekking
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking doorlopende reisverzekering wintersport

Met de wintersportdekking van de doorlopende reisverzekering ben je standaard verzekerd van hulp bij een ongeluk. Ook schade aan je bagage is in veel gevallen gedekt. Je ski-uitrusting is tot een maximaal bedrag meeverzekerd (1.250.-), net als de kosten van al geboekte skipassen en -lessen als je onverwacht eerder naar huis moet door een oorzaak waar je voor verzekerd bent. Jouw vakantie, daar wil je zorgeloos van kunnen genieten. Daarom houden we de premie van de doorlopende reisverzekering voor wintersport zo scherp mogelijk, net als het eigen risico. Je betaalt bij HEMA alleen eigen risico bij schade aan of diefstal van je bagage en bij medische kosten. Voor elke schade betaal je de eerste 100.- zelf.

aanvullende reisverzekering skiën en wintersport

Met de doorlopende reisverzekering inclusief wintersportdekking ben je voor maximaal 60 aaneengesloten reisdagen gewoon goed verzekerd. Toch kan het slim zijn om je extra te verzekeren. De aanvullende dekkingen van HEMA zorgen ervoor dat jij onbezorgd kunt genieten op de piste en in het café. Zo is het bijvoorbeeld altijd slim om geneeskundige kosten aanvullend te verzekeren. Deze kosten van medische behandelingen in het buitenland worden namelijk niet standaard (door je zorgverzekering) vergoed. Kun je in elk geval onbekommerd de berg af.

geneeskundige kosten

Je zorgverzekering vergoedt niet altijd (volledig) de kosten van medische behandelingen in het buitenland. Met deze aanvullende dekking bij je reisverzekering worden alle medisch noodzakelijk gemaakte kosten, die jouw ziektekostenverzekering niet dekt, vergoed. Zonder maximum.

hulp vervoermiddel

Ga je met eigen vervoer op reis en valt jouw vervoermiddel uit door een ongeval, diefstal of pech? Dan heb je met deze dekking recht op hulpverlening en/of vergoeding van kosten. Het voertuig mag nog geen acht jaar oud zijn.

vervangend vervoermiddel

Als tijdens de reis jouw vervoermiddel uitvalt met pech, door een ongeval, diefstal of een andere van buiten komende gebeurtenis, zorgt onze alarmcentrale voor vervangend vervoer. Ook extra verblijfkosten worden vergoed.

ongevallen

Je denkt er liever niet aan, toch zit een ongeluk ook op vakantie in een klein hoekje. Bij deze aanvullende dekking wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.

geld

Neem je geld of cheques mee op reis? Met deze dekking zijn deze tegen een klein bedrag meeverzekerd. Je bent verzekerd tot wel 250.-.

annuleringsverzekering

Kan je door een dringende reden niet op reis of moet je jouw vakantie noodgedwongen vroegtijdig beëindigen? Een annuleringsverzekering voorkomt dat je in bepaalde gevallen naar jouw reissom kunt fluiten.

van skiën tot après-skiën

Het uitzicht vanuit de skilift, de frisse berglucht, actieve afdalingen en sauna; een wintersportvakantie doet een mens goed. Mocht er tijdens jouw wintersport iets op de berg of in het dal gebeuren, dan zorgt de HEMA reisverzekering voor hulp en vergoeden we verschillende kosten. Bijvoorbeeld als je snowboard gestolen wordt of als je acute hulpverlening nodig hebt omdat je onderuit bent gegaan. Dat wil zeggen: als je tenminste gewoon aan het skiën en snowboarden was*.

*als je het liefst off piste gaat of bijvoorbeeld gaat bobsleeën, kun je het best een andere verzekeraar met een reisverzekering met wintersportdekking overwegen.

een betaalbare en ruime wintersportdekking

Schade aan je waardevolle spullen of uitrusting is al vervelend genoeg, maar de kosten lopen pas echt hoog op als je tijdens jouw wintersport te maken krijgt met een ski-ongeval. Is een reddingsactie nodig om jou of een familielid van de piste te halen? De wintersportdekking van de reisverzekering zorgt ervoor dat je op alle hulpverlening kunt rekenen die je nodig hebt. Naast het vergoeden van hulpverlening vallen ook de kosten van opsporing of een noodgedwongen terugkeer naar Nederland onder de dekking van de reisverzekering voor wintersport. En ga je met de auto of camper naar de sneeuw? Dan kun je je extra verzekeren voor pechhulp en vervangend vervoer. Zo kun jij zonder zorgen naar beneden slalommen.

meest gestelde vragen

Nee, kosten door schade, ongeval of overlijden door toerskiën, skispringen, bobsleeën, skeleton, wedstrijdrodelen, ijshockey, skivliegen, skijöring, paraskiën, heliskiën en figuurspringen bij freestyle-skiën worden niet gedekt.

Bij een noodzakelijke terugvlucht naar Nederland dekt de wintersportdekking de gipsvlucht. In alle andere gevallen worden medische kosten niet vergoed. Hiervoor kun je je aanvullend verzekeren met de dekking geneeskundige kosten.

Ja, tot een bedrag van 1250.- zijn jouw ski- en snowboardspullen verzekerd tegen verlies of diefstal.

Nee, met je zorgverzekering ben je verzekerd voor het Nederlandse tarief van medische kosten. In Zwitserland of Oostenrijk zijn de kosten die je maakt voor bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, vaak hoger dan in Nederland. Het verschil moet je daarom zelf bij betalen. Met de dekking geneeskundige wordt dit verschil wel kosten vergoed.

Nee, alleen wanneer je om een dringende reden zoals ziekte of werkloosheid niet op reis kunt of eerder terug moet keren, wordt de verzekerde reissom of de ongenoten reistijd bij vroegtijdige terugkeer vergoed.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.