scooterverzekering aanvullende dekking

  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 schade melden
  • scherpe premie, ruime dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

aanvullende dekking scooterverzekering

Heerlijk hè, je eigen scooter. Snor, brom of elektrisch, bij HEMA kun je elk type scooter eenvoudig en compleet verzekeren. Met de basisdekking WA-verzekering en allriskdekking ben je al goed verzekerd, maar wie voor net dat beetje extra zekerheid wil kiezen, kan een aanvullende dekking afsluiten. HEMA biedt twee aanvullende dekkingen aan, namelijk: een rechtsbijstandverzekering en een ongevallenverzekering opzittenden. Een aanvullende dekking scooterverzekering? Een veilig idee.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

rechtsbijstandverzekering bij een scooterverzekering

Een moment van onoplettendheid of gevaarlijk rijgedrag; dat kan grote gevolgen hebben. Als scooterrijder kom je soms ogen tekort in het verkeer. Maar ook al houd jij je keurig aan de verkeersregels, niet iedereen is altijd even correct op de weg. Weet je zeker dat jij niet de schuldige bent bij een aanrijding? Het is niet altijd even gemakkelijk om schade te verhalen. Daarom heeft HEMA de rechtsbijstanddekking. Met deze aanvullende dekking op de scooterverzekering van HEMA krijg jij juridische hulp bij juridische conflicten in verband met de scooter.

opzittendenverzekering voor een scooterverzekering

Wie weleens op een scooter heeft gezeten, weet waar we over praten. Als scooterrijder ben je in het verkeer best kwetsbaar. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de persoon die bij jou achterop zit. Op het moment dat je betrokken raakt bij een ongeval, kan dit grote gevolgen hebben. Met een ongevallenverzekering opzittenden ben je verzekerd voor de financiële gevolgen na een ongeval. Deze aanvullende dekking op de scooterverzekering van HEMA keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit, zowel bij jou als je passagier. Ook zorgt deze dekking voor nabestaanden. In het geval van overlijden, ontvangen zij een bedrag.

bereken je premie

onze klanten geven ons een

79

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

schadevrije jaren scooter

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger jouw premiekorting. Hoe bouw je schadevrije jaren op met een scooter?

moet je een scooter verzekeren?

In Nederland moet elke eigenaar van een scooter een verzekering voor de scooter afsluiten. Heb je een scooter gekocht? Dit moet je weten over jouw scooterverzekering.

meest gestelde vragen

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden