all risk scooterverzekering

 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting
 • scherpe premie, ruime dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

jouw scooter allrisk verzekeren?

Een ongeluk is zo gebeurd. Ook op de scooter. Met de allrisk verzekering voor je scooter van HEMA kun jij onbezorgd toeren. Want jouw scooter allrisk verzekeren bij HEMA betekent profiteren van een zeer ruime dekking en een voordelige maandpremie. Wij helpen je graag veilig en vertrouwd in het zadel.

allrisk verzekering scooter: onbezorgd toeren

Fijn hé, een nieuwe scooter. Geen last van files en altijd een parkeerplek voor de deur van jouw favoriete restaurant, je werkplek of school. Het is dan ook niet zo gek dat scooters steeds populairder worden. Maar, ook op twee wielen kan er veel fout gaan. Een goede allrisk verzekering voor je scooter (WA + Volledig Casco) is daarom zeker geen overbodige luxe. Deze WA Volledig Casco scooterverzekering zit gewoon goed in elkaar. Elke schade, zowel aan jouw scooter als accessoires, is gewoon goed verzekerd - en dat tegen een goede prijs.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

scooter allrisk verzekeren of niet?

Voor het verzekeren van een scooter kun je bij HEMA kiezen uit twee dekkingen: een WA scooterverzekering en een WA volledig casco (allrisk) scooterverzekering. Welke verzekering je kiest is natuurlijk helemaal aan jou. Een scooter allrisk verzekeren of niet, dat bepaal je zelf. Met een allriskverzekering, zoals de naam al verklapt, zijn bijna alle schaderisico’s gedekt. En dat is wel zo’n veilig gevoel. Dus ben je zuinig op jouw scooter en wil je zonder zorgen door het leven scooteren? Kies dan voor een allrisk verzekering voor een scooter en vind veilig en prettig overal jouw weg.

complete dekking, óók voor accessoires

Jouw scooter, die wil je gewoon goed verzekeren. Kies je voor onze allrisk verzekering voor je scooter, dan weet je dat je bij schade op onze complete dekking kunt rekenen. Zo vergoeden we onder meer schade die is ontstaan door brand, ontploffing, diefstal, kortsluiting en een ongeluk. Niet alleen is jouw scooter gedekt, ook jouw accessoires vallen onder onze verzekering. Deze zijn tot 10% van de cataloguswaarde van jouw tweewieler verzekerd

eigen risico WA volledig casco scooter (allrisk)

Het leven is al duur genoeg, daarom houden we bij HEMA het eigen risico zo laag mogelijk. Kies je voor de allrisk verzekering scooter dan geldt per gebeurtenis 200.- eigen risico. Wel zijn er twee uitzonderingen. Is de schade veroorzaakt door een bestuurder jonger dan 25, terwijl de regelmatige bestuurder 25 jaar of ouder is? Dan geldt bij elke schade een eigen risico van 400.-. Ook geldt een eigen risico van 400.- als jouw scooter gestolen is en je deze niet met een ART-categorie 3-slot vastgemaakt hebt aan een in de grond verankerd voorwerp, zoals een lantaarnpaal, fietsenrek of een boom.

bereken je premie

onze klanten geven ons een

8
 • wat is wel gedekt

  • schade die je bij anderen veroorzaakt
  • schade aan je eigen scooter na een aanrijding
  • diefstal of joyriding
  • overstroming, hagel
  • storm
  • botsing met dieren
  • brand, ontploffing
 • wat is niet gedekt

  • schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs
  • schade door gebrekkig onderhoud
  • pechhulp
  • storm
  • schade tijdens verhuur of lease van scooter
  • zie de voorwaarden voor overige uitsluitingen

aanvullende dekkingen voor je scooter

Met de allrisk verzekering voor je scooter van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen:

meest gestelde vragen

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Volledig Casco is inclusief verzekering tegen diefstal. Diefstal is uitsluitend verzekerd als de scooter op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Diefstal en joyriding (of een poging daartoe) is uitsluitend verzekerd als de brommer/scooter/snorfiets buiten een afgesloten ruimte met een ART goedgekeurd slot was afgesloten. Voor brom- en snorfietsen (dus ook scooters) geldt een ART-slot van categorie 3 of hoger. Een fiets met hulpmotor moet met een ART goedgekeurd slot van categorie 2 of hoger zijn afgesloten. Zorg er dus voor dat een goedgekeurd slot heeft, anders is diefstal niet verzekerd.

Jouw helm is ook verzekerd bij een Volledig Casco (allrisk) dekking. Per gebeurtenis vergoeden wij maximaal 100.- voor jouw helm.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden