dagwaarde scooter scooterverzekering

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • 24/7 schade melden
  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

waarom is de dagwaarde van je scooter belangrijk?

Voor een scooterverzekering zijn de cataloguswaarde en de dagwaarde van jouw scooter heel belangrijk. Mede op basis van deze bedragen wordt jouw maandpremie, maar ook de hoogte van de vergoeding bij schade bepaald. Op het moment dat je met schade te maken krijgt aan je eigen scooter wordt op basis van de dagwaarde van je scooter berekend wat het maximale bedrag is dat jouw verzekeraar uitkeert.

dagwaarde scooter berekenen

Op het moment dat je een all risk scooterverzekering afsluit (WA + Volledig Casco) vragen we je naar het kenteken van jouw scooter. Op basis van het kenteken van jouw scooter halen we een aantal gegevens op, onder meer de waarde van de scooter. Dit noemen we de cataloguswaarde van de scooter of nieuwwaarde van de scooter. Deze waarde is een factor bij het berekenen van jouw maandpremie. Krijg je te maken met schade? Dan stelt een specialist de dagwaarde, dit is het bedrag dat nodig is om een scooter van dezelfde soort, leeftijd en staat van onderhoud te kopen, van jouw scooter vast vóór de schade. De dagwaarde scooter wordt vervolgens gebruikt om te bekijken of jouw scooter na de schade total-loss is.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

zo bepalen wij de dagwaarde scooter

Heb je schade aan je scooter? Meld je schade dan zo snel mogelijk. We duiken direct in jouw verzekering om te kijken hoe we je kunnen helpen. Is jouw scooter niet ouder dan 1 jaar, gekocht bij een erkende dealer en ben je de eerste eigenaar? Dan ben je bij schade verzekerd voor de nieuwwaarde. Ben je niet de eerste eigenaar? Dan krijg je het eerste jaar de aanschafwaarde vergoed, maar alleen als de scooter niet ouder is dan 10 jaar. In elke andere situatie krijg je een vergoeding voor de schade op basis van de gemaakte reparatiekosten of de dagwaarde van de scooter. Hierbij keren we maximaal het verschil in waarde van de scooter voor en na de schade uit.

cataloguswaarde scooter en nieuwwaarde scooter

De cataloguswaarde van de scooter en nieuwwaarde van de scooter zijn dus nodig bij het afsluiten van een allrisk scooterverzekering. Bij schade wordt door het berekenen van de dagwaarde bepaald wat de maximale vergoeding is die we uitkeren. Ben je WA-verzekerd? Dan is de dagwaarde scooter niet van toepassing voor jouw scooter maar wel voor de tegenpartij. De WA-verzekering dekt alleen schade aan anderen die door jouw toedoen veroorzaakt wordt. Voor schade aan je eigen scooter keert deze verzekering geen vergoeding uit.

kan ik zelf een dagwaarde check scooter doen?

Wil je weten wat de dagwaarde van jouw scooter is? Dat is niet eenvoudig. Zoals je gelezen hebt is de waarde van jouw scooter afhankelijk van onder meer de leeftijd van de scooter en eventuele verbeteringen die je hebt toegepast. Als je wilt weten wat jouw scooter in de huidige staat ongeveer waard is dan kun je naar een erkende scooterdealer gaan voor dagwaarde check van de scooter. De dagwaarde van een scooter bij het RDW berekenen heeft ook niet veel zin. Het RDW geeft alleen de cataloguswaarde van het model weer, niet de dagwaarde van de scooter. Maar altijd geldt, mocht je scooter schade hebben dan bepaalt uiteindelijk de schade expert van de verzekeraar wat de schade-uitkering wordt.

onze klanten geven ons een

79

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

ik heb schade aan mijn scooter

Heb je schade aan je scooter? Dat is al vervelend genoeg. Daarom zorgt HEMA Verzekeringen ervoor dat je goed en snel geholpen wordt.

mijn scooter is gestolen

Is jouw scooter gestolen? Dat is schrikken. Doe direct aangifte bij de politie en breng daarna HEMA op de hoogte.

meest gestelde vragen

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp