moet je een scooter verzekeren?

jouw scooter in een handomdraai verzekerd

HEMA scooterverzekering

is een scooterverzekering verplicht?

Moet je een scooter verzekeren? Het antwoord is kort en krachtig: ja, dat moet. In Nederland moet elke eigenaar van een scooter het voertuig verzekeren. Een scooter wordt namelijk gezien als een volwaardig voertuig in het verkeer. Dit betekent dat de scooter minimaal WA verzekerd moet zijn. Net als het verzekeren van bijvoorbeeld jouw auto is ook het afsluiten van een scooterverzekering verplicht. Sluit je geen verzekering af voor jouw scooter en neem je toch deel aan het verkeer? Dan riskeer je een hoge boete.

wanneer moet je een scooter verzekeren?

Wanneer moet je een scooter verzekeren? Vanaf het moment dat een scooter op jouw naam staat is een scooterverzekering verplicht. Zelfs als je de scooter niet actief gebruikt en het voertuig in jouw schuur staat moet de scooter WA verzekerd zijn. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt schade die jij aan anderen toebrengt.

boete voor scooter rijden zonder verzekering

Het feit dat een scooterverzekering verplicht is staat niet op zichzelf. In Nederland moet iedereen die met een voertuig aan het verkeer deelneemt verzekerd zijn. Een ongelukje is zo gebeurd, of je nu op de scooter of in de auto zit. Met een scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt. En dat werkt andersom, op het moment dat jij schade hebt door de schuld van een ander, natuurlijk precies hetzelfde. Is jouw scooter of brommer niet verzekerd en neem je toch deel aan het verkeer? Dan krijg je van het RDW een boete voor scooter rijden zonder verzekering. Deze boete is kostbaar, dit kost je namelijk meer dan 400.-.

scooterverzekering verplicht: welke dekking kies je?

Jouw nieuwe scooter, die wil je natuurlijk goed verzekeren. Daarom kun je bij HEMA kiezen uit verschillende verzekeringen. Zoals gezegd is de WA scooterverzekering verplicht. Wil je ook schade aan jouw eigen scooter, maar ook je helm en accessoires verzekeren? Dan kies je voor onze allriskverzekering. De allriskverzekering van HEMA zit gewoon goed in elkaar. Want naast je scooter zijn ook jouw accessoires verzekerd tegen schade door een groot aantal gebeurtenissen - of dit nu je eigen schuld is of niet. Want ook dat is écht HEMA.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

Sommige verzekeringen moet je nu eenmaal hebben. Of je het nu nodig vindt of niet. Daarom is een scooterverzekering verplicht in het verkeer. Omdat HEMA Verzekeringen weet dat het leven al duur genoeg is, houden we de kosten van onze scooterverzekering zo laag mogelijk. Je betaalt namelijk alleen voor wat jij nodig hebt. Zo houd jij meer over voor leuke dingen. Kies je voor onze scooterverzekering dan ben je verzekerd van een ruime dekking voor een scherpe prijs. Je sluit jouw verzekering online eenvoudig af en binnen een paar minuten ga jij veilig op weg.

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

wat kost een scooterverzekering?

Jouw nieuwe scooter, die wil je natuurlijk goed en simpel verzekeren. Wat kost een scooterverzekering? En hoe wordt de premie eigenlijk berekend?

scooterverzekering voor een 16-jarige

Een scooterverzekering voor een 16-jarige afsluiten? Laat jouw scooter goed, simpel en voordelig verzekeren met de scooterverzekering van HEMA.

tot 15% stapelkorting

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting stapelkorting

meest gestelde vragen

  • Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

  • Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

  • Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

  • Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

  • Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!